Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Liikalihavat hyötyvät armeijan liikunnasta eniten

Viestiketju osiossa 'Liikunta ja sotilasurheilu' , aloittaja Tvälups, 18.11.2011.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Kotimaa | 18.11.2011 | 04:35 | Päivitetty 18.11.2011 | 05:55
  Liikalihavat hyötyvät armeijan liikunnasta eniten

  STT

  Varusmiespalveluajan liikunta hyödyttää eniten liikalihavia. Oulun yliopiston tuoreen väitöstutkimuksen mukaan lihavat laihtuvat palvelusaikanaan jopa kahdeksan kiloa.

  Palvelusaikainen liikunta karistaa erityisesti terveydelle haitallisinta keskivartalorasvaa ja kohentaa myös varusmiesten kuntoa.

  Väitöstutkimuksessa seurattiin noin tuhatta Sodankylän jääkäriprikaatissa vuonna 2005 aloittanutta miestä.
   
 2. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,106
  Tykkäykset:
  1,579
  Pisteet:
  636
  Niinpä, olen miettinyt että miten toimisi järjestelmä jossa kutsunnoissa pidetään peruskuntotesti ja reputtaneet otetaan kolmeksi kuukaudeksi kuntokouluun jonka jälkeen on peruskoulutuskausi.

  Voisi motivoida nuorta miestä kuntoilemaan jos tietää että rapakunto == kolme kuukautta pidempi intti,
   
 3. Mainos 4. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Singaporessa oli ainakin muutama vuosi sitten käytössä tuollainen valmistava jakso "laajennettujen kutsuntojen" perusteella. Ilmeisesti toimi ihan hyvin, sillä näin tilastoja joissa varsinaisen palveluksen aikainen keskeyttämisprosentti oli reilusti pudonnut, ja palveluksessa syntyneiden vammojen (rasitus-, äkilliset liikunta-) määrä myös.

  Ihan sivumennen sanoen, omalla morttikaudellani paino putosi muutaman kilon, vaikka olin jatkanut palvelukseenastumiseen asti sekä kesä- että talvilajini treenejä ja paino oli pysynyt vakiona vuosikausia. Sopiva määrä fyysistä rasitusta ja syömisen muutos kasarmiruokailurytmiin ja -tarjontaan teki sen. Vasta palveluksen loppuvaiheessa kun oli leiriä leirin perään paino palasi normaaliksi -> toimintakyvyn säilyttävää syömistä riittävästi vaikkei olisi maistunutkaan.
   
 5. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,582
  Tykkäykset:
  4,581
  Pisteet:
  1,286
  "Kunnossa kassulle" - hankehan oli vapaaehtoinen versio tästä. Ajatus oli hyvä - hanke kuitenkin on ollut jokseenkin floppi. Nuoriso ei vapaaehtoisena juurikaan osallistunut ja ne nuoret, jotka hanke tavoitti, olivat oikeastaan niitä joille hanke ei ollut suunnattu..eli jo muutenkin liikuntaa harrastavat nuoret.

  Sanoisin kuitenkin, että sinun ideasi todennäköisesti toimisi, koska tunnetustihan mikään ei motivoi varusmiestä/nuorta asevelvollista enemmän kuin lomien menettämisen pelko ja/tai jokin muu syy jonka takia palvelus pitenee. Pidän jokseenkin varmana, että 3kk pidempi palvelus huonokuntoisille motivoisi nuorisoa liikkumaan siten, ettei tuota +3kk:tta tarvitisisi käydä kuin hyvin harvan kaverin.
   

Jaa tämä sivu