Liikemiehen murha (?) Ugandassa

Tuollaisesta kuvatrollauksesta ei ole mitään hyötyä. Taisimme osua aika lähelle jo.

Itsenäisesti toimivien välittäjien, välikäsien tai agenttien hyödyntäminen on yleinen käytäntö kansainvälisessä asekaupassa varsinkin silloin kun asevalmistajat pyrkivät pääsemään uusille markkinoille. Näin voi sanoa yleisellä tasolla, vaikka ei ottaisi kantaa Patrian tapaukseen.

Kaksi johtajaa on erotettu. Teräsvuori on edelleen kuollut ja Lindén muuttaa kertomustaan joka päivä. Ei tästä millään sarjakuvilla luistella eteenpäin. :cool:
 
Joo, yleensä tähtään siihen, että
a) kirjoitan sellaista, minkä voin todistaa JA
b) kirjoitan sellaista, minkä saan todistaa.
Molempien ehtojen siis tulisi täyttyä, nyt vain a)

Silti, kumpi on enemmän trollaamista, hauska sarjakuva vai villit juorut?;)

Over & out tästä ketjusta.
 
Verkossa pyörivää:
In the letter dated January 31st 2018, Teräsvuori indicates in part, “we would appreciate to come and present the following services. Our company TTCG Finland Ltd is one of the main consultants to represent several European Companies in industries of defense, military training, cyber security, including monitoring systems, media control and cover, tracking systems controlled by government, dark web solutions, surveillance software, mining and construction industry. I will travel to Uganda personally with our ex-communication minister Suvi Linden,” the letter reads in part.

Tiedä sitten, pitääkö tuo paikkaansa. Yhdistäisi nämä kaksi matkailijaa kyllä kummasti samaan veneeseen...
 
Joo, yleensä tähtään siihen, että
a) kirjoitan sellaista, minkä voin todistaa JA
b) kirjoitan sellaista, minkä saan todistaa.
Molempien ehtojen siis tulisi täyttyä, nyt vain a)

Silti, kumpi on enemmän trollaamista, hauska sarjakuva vai villit juorut?;)

Over & out tästä ketjusta.

Ei täällä Patriaa ole juurikaan kurmootettu, joten ei sinun ainakaan tarvitse mitään sen puolesta todistaa. Yhtiö todisteli asian vakavuutta jo erottamalla kaksi johtajaa. Markkinakirjeen antanut sai jäädä.

Mikään edelleenkään ei ole tässä väärin asetettu. Lindén on muuttanut kertomustaan jatkuvasti ja Teräsvuori on kuollut. Kaksi johtajaa erotettu. Nämä eivät ole villejä juoruja, vaan faktoja.

Vai onko Teräsvuori elossa, Lindénin kertomus yhtäkkiä totta ja johtajien erottaminen leikkiä?

Ymmärrän toki, ettet pärjäisi mitenkään päin, koska näitä asioita et voi muuksi todistaa vaikka olisi mihin lupa eikä täällä oikeastaan juuri muita asioita eli "villejä juoruja" ole edes esitetty! Korkeintaan ihmetelty, että mistä sviddusta tässä on kyse.

Mutta viihdettä tämä vain on.
 
Tämän ehkä voisi laittaa tuonne salaliittoteoriaketjuun, mutta liittyy aiheeseen. Hieman agenttitarinaa ja viihdettä, mutta liekö ripaus tosiasiaa mukana, päätä itse:

Suvi Lindenin Uganda -bisnekset

fJaa Facebookissa
Mihin se meidän Suvi Linden on oikeastaan mahtanutkaan sekaantua? Tarinassa on trillerimäisiä aineksia joten esitän tässä oman versioni mitä siellä on saattanut tapahtua ja miksi. Pakkohan tässä on kansalaisjournalismia harrastaa sillä asiaa on medioitu sellaiselle polulle, että isot pojat pysyvät piiilossa. Aikoiko Suvin henkivartija todellakin tuoda salkullisen heroiinia tullista läpi?

Tarina alkaa siitä kun Ugandan presidentti Yoweri Museveni päättää uudistaa asevoimiensa tiedustelukapasiteettia. Hän antaa valtuudet Ugandan turvallisuuspalvelun ISO:n johtajalle eversti Bagyenda Kakalle, joka listaa mitä hän tarvitsee ja ketkä niitä pystyvät toimittamaan. Kirje lähteekin maailmalle vaikka myöhemmin Kaka väittää sitä väärennetyksi. Tarjousta on pyydetty selvästi sekä Ruotsista että Suomesta.

Ensimmäisenä apajille iskee ruotsalainen Alex Nordlarndar Sebastian Andreas mutta perässä saapuu myös Suvi Linden. Miksi Suvi Linden? Hän on epämääräisen NxtVn:n hallituksessa jossa on on myös veljensä Seppo Lindén. Mielenkiintoisesti muita hallitusjäseniä ovat kolme egyptiläistä Akram Emil Farag, Alhamd Alkhayat, Khaled Naguib Zaky Sedrak, kuwaitilainen Ali A. A. Alzaben ja yksi Arabiemiraateissa asuva australialainen Nicholas John Fortune.

NxtVn on jonkinlainen huolintafirma joka tuo ja vie kaikkea epämääräistä, lähinnä militaarikamaa, ja ainoa sen näkyvä toiminta näkyy olevan varastojen vuokraaminen jotka kuitenkin hylätään hyvin pian. Ilmeisesti niitä käytetään väliaikaisina lastauspaikkoina laatikoille joiden sisältö ei kestä lähempää eettistä tarkastelua. Ymmärrettävästi Hollanti on tälle yritykselle pääkallopaikka koska Hollannin kautta virtaa tavaraa ympäri maapallon ja tuhansia kontteja lähtee sieltä jokaiseen ilmansuuntaan.

NxtVn on erikoistunut tietokonepuoleen. Meillähän on mainittu Suvi Lindenin olevan todellinen YK:n hyväntahdonlähettiläs, joka vie laajakaistoja köyhimpiinkin maihin. Tämä on kuitenkin pelkkää peitetarinaa sillä ”Yrityksemme TTCG Finland Oy on yksi tärkeimmistä konsulttien edustajista, jotka edustavat useita eurooppalaisia yrityksiä puolustus-, sotilaskoulutus-, tietoturva-, valvonta-, mediavalvonta- ja kattavuusaloilla, hallituksen valvomissa seurantajärjestelmissä, pimeissä web-ratkaisuissa, valvontaohjelmissa” kuten se todellinen esite asian ilmaisee. Kyseessä on siis cybersotaa; vakoilu, manipulointi- ja tarkkailuvälineistöä.

Yritykset eivät voi tai halua käydä suoraa kauppaa Ugandan kaltaisten maiden kanssa. Siksi bisnekset hoidetaan yleensä arabialaisten tahojen kautta, ja NxTVn on tässä oiva sarana arabien ja suomalaisten high-tech –osaajien kanssa. Nämä konsulttifirmat esittelevät tuotteet, solmivat kaupat, hankkivat välivarastot ja pitävät vaarin, että kontti lähtee Rotterdamin satamasta ajallaan. Sekä tietenkin huolehtivat myös rahaliikenteestä.

Nyt on vain niin että Suvi Lindeniä ei uskalla päästää yksin Ugandan kaltaiseen maahan. Kotimainen hämäräeliitti, joka on jonkinlainen Patrian ja puoluejohdon liitto, keksii Tuomas Teräsvuoren, kovanyrkkisimmän kokoomuslaisen, jolla on turva-alaa takana. Suomeksi tämä tarkoittaa portsarialaa ja Teräsvuorella on tämänkin takia vähintään epäsuoraa ja välillistä yhteyttä United Brotherhoodin kaltaisiin liivijengeihin. Tätä parempaa henkivartijaa ei Linden enää voikaan saada.

Sitten alkaa asiat mennä vikaan kun ensin löytyy kuolleena ruotsalainen ja sitten vielä Teräsvuorikin. Annetaan ymmärtää että Teräsvuorella on ollut huoneessaan pienet tervetuliaisjuhlat joihin kuuluu paikallinen luksushuora ja vähän kokaiinia nenään. Totuus voi olla toisenkinlainen, sillä ugandalainen media, johon ei tietenkään ole sataprosenttisesti luottamista, viittaa neljääntoista säilykepurkkiin täynnänsä heroiinia. Säilykepurkkeja suositaan koska huumekoirat eivät haista metallin läpi. Sellainen määrä joka pitäisi Suomen pollessa hyvän aikaa ja vaikea ei ole ajatella, että Teräsvuori on päättänyt tehdä omaakin bisnestä siinä sivussa. Ostaa halvalla pollea Ugandasta ja käyttää levittäjinä kotimaisia liivijengejä netoten kivasti. Luottaen siihen että arwokas kauppavaltuuskunta ex-ministereineen ei ole ensimmäisenä tullissa vaan saavat pikemmin VIP-kohtelun ja matkalaukkuihin suhtaudutaan samalla arvokkuudella kuin diplomaattipostiin.

Ainoa vaan että kapinallisia ei ajatus ilahduta että maahan tulee monitoreja joista heitä voidaan kuunnella, levittää kyliin vastapropagandaa ja peilata sijainteja joka yleensä tietää niillä kulmilla napalmi-iskuja. Kapinalliset eivät suinkaan kyki viidakoissa vaan ovat soluttautuneet myös poliisiin ja turvallisuuspalveluun sekä tottakai armeijaan. Ensin kuolee ruotsalainen ja sitten perään Teräsvuorikin. Sitten alkaa vessa palamaan. Ensin Kaka kiirehtii kiistämään kirjeensä aitouden, Ugandan presidentti kieltää että olisi jo varannut audienssin ruotsalaiselle, ja koska Suvi Linden on tietokonesoftan ohella myös päättänyt jättää parit Patrian esitteet, suomalaiset pimittävät asiaa korostamalla Patrian panssariajoneuvoja – nehän eivät ole defensiivinä aseina sillä tavalla epäilyttäviä. Cybersofta sivuutetaan kokonaan.

Kotimainen mediakin ymmärtää jättää pöyhimisen tiettyyn rajaan. Päätoimittajat saavat puhelun korkealta taholta joka antaa ymmärtää että ensi vuonna lehdistöavustus voi olla isompikin, jos tiettyjä asioita ei uutisoida ja vaikka tässä on tutkintalinjaa Keskusrikospoliisille, sekin saa soiton sisäministeriön kansliasta jossa puhutaan jotakin ”kansallisista eduista”. Jäljet kun johtavat mahdolliseen salkulliseen heroiinia, epäilyttävään sotilasmateriaaliin tietokonesoftan puolella – joka ilmeisesti on jonkun Patrian suunnittelemaa – ja kokoomusvaikuttajiin. Suvi Linden varmasti ymmärtää olla hiljaa. Ilmeisesti hän oli Ugandassa hetken aikaa pidätettynä – tai pikemmin kuulusteltavana – jossa kuulustelijat toivat esiin, että heitä ei parane sekoittaa tähän, arabialaiset liikekumppanit kuin kotimaiset tuottajat eivät niin ikään halua mainosta. Siis: Case Closed!

Jukkis

http://www.sinikivi.com/sinikiven-paakirjoitukset/maailmanmeno/486-suvi-lindenin-uganda-bisnekset
 
Pistetään vielä toinen kirjoitus:

Datakaapelibisneksiä, rikollisjengiläisiä, varuskuntakauppoja – Ugandan-matkalaisilla oli paljon liiketoimia

Pekka Virkki kritisoi blogikirjoituksessaan tapaa, jolla Ugandassa tapahtuneen suomalaisliikemiehen murhaa on mediassa käsitelty. Hänen mukaansa Patrian lisäksi tulisi suunnata katse matkalaisten muihin liiketoimiin.

Ugandassa murhatun suomalaisliikemiehen tekemisistä maassa on uutisoitu lähinnä sen kautta, että kyseisellä henkilöllä oli – tai toisen tulkinnan mukaan ei ollut – Patrian mandaatti puolustusteknologian markkinoimiselle. Olisiko kuitenkin syytä katsoa myös muualle? Arvostettu aseteknologiayritys on varmasti hyvä referenssi, mutta matkan varsinaisesta tarkoituksesta vallitsee edelleen epäselvyys.

Entisen ministeri Suvi Lindénin samanaikainen oleskelu Kampalassa murhatun puoluetoverinsa kanssa on herättänyt epäilyksiä. Lindén on saanut selitellä maassaolonsa tarkoitusta – ensin hän viittasi YK-tehtäviin, mutta varsinaista mandaattia sellaisiin hänellä ei kuitenkaan ollut.

Selvitin, minkälaisia turva-alan liiketoimia kohun keskellä olevien taustalta löytyy. Tähän kerätyt tiedot perustuvat puhtaasti julkisiin lähteisiin.

Murhattu henkilö toimi tiettävästi merkittävän turva-alan yrityksen pääomistajana. Ainakin kahdella hänen kumppanillaan oli raskas rikollistausta – toinen on kuulunut pahamaineiseen United Brotherhood -jengiin. Murhatun miehen omistama yritys oli kasvanut nopeasti markkinajohtajaksi ravintoloiden järjestysmiesbisneksessä.

Kuten Yleisradion Marko Niemi toteaa kommentissaan, ravintoloiden ovibisneksistä on aika pitkä matka asekauppaan. Patrian sijaan kannattaakin tarkastella myös osallisten muita liiketoimia. Löytyykö taustalta esimerkiksi urkinta- ja tietolouhintajärjestelmiä? Poliitikkojenkaan sivubisneksenä tällaiset eivät olisi ennenkuulumattomia.

Niin ikään yhteys pakotelistalla kärvisteleviin venäläisoligarkkeihin löytyy – mies on ollut hallituksen puheenjohtajana sijoitusyhtiössä, joka osti syyskuussa 2015 osuuden Roman Rotenbergiltä Kirkkonummella sijaitsevasta Långvikin kylpylähotellista.

Suvi Lindén johtaa hollantilaisen NxtVn -nimisen yhtiön Suomen toimintaa ja istuu veljensä Sepon kanssa yrityksen hallituksessa. Firma ilmoittaa keskittyvänsä datakeskusten ylläpitoon. Voisi olla syytä selvittää, millä tasolla toiminta on tällä hetkellä. NxtVn osti pari vuotta sitten Jämsässä sijaitsevan Hallin varuskunta-alueen datapuistohanketta varten. Alueella toimi aiemmin Ilmavoimien tekninen koulu.

Datakeskusten lisäksi Lindénin yritys suunnittelee Oulu Seaway -nimisen merikaapeliyhteyden rakentamista. Kyseinen kaapeli kytkettäisiin puolestaan Itämeren kuitukaapeliin ja liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan mahdollisesti myös Koillisväylällä kulkevaan ROTACSiin (Russian Optical Transport Cable System). Voi kysyä, onko NxtVn:llä muitakin yhteyksiä ROTACSiin. Lindén on kertonut matkustaneensa Ugandaan nimenomaan tietoyhteiskunta-asioissa.

Lindenien lisäksi NxtVn Finlandin hallituksessa on istunut lisäksi muun muassa Hamd Alkhayat, jolla on taustaa Lähi-idän vakuutusbisneksissä. Arabia Insurance Companyn tavoitteena on ollut saavuttaa itselleen markkinajohtajan asema Syyriassa.
http://www.suomensotilas.fi/datakaa...ugandan-matkalaisilla-oli-paljon-liiketoimia/
 
Todistettuna voi siis myös pitää:

1) Ainakin kahdella Teräsvuoren kumppanilla on raskas rikollistausta (toinen on United Brotherhoodin jäsen). Murhatun miehen omistama yritys oli kasvanut nopeasti markkinajohtajaksi ravintoloiden järjestysmiesbisneksessä.
2) Yhteys Rotenbergeihin
3) Yhteys arabeihin (tämä myös Lindénillä).
 
Todistettuna voi siis myös pitää:

1) Ainakin kahdella Teräsvuoren kumppanilla on raskas rikollistausta (toinen on United Brotherhoodin jäsen). Murhatun miehen omistama yritys oli kasvanut nopeasti markkinajohtajaksi ravintoloiden järjestysmiesbisneksessä.
2) Yhteys Rotenbergeihin
3) Yhteys arabeihin (tämä myös Lindénillä).
Ja Lindenin siskosten Jämsän bisneksessä ei juokse kuin kulut...kuka maksaa, miksi ja kuinka kauan?
Pikaisesti ajateltuna koko hanke ko. paikkaan on erittäin erikoinen...
 
Ugandassa kuollut liikemies väitti edustavansa useita yrityksiä – vain Patria myöntää yhteyden
cffed74b60cc4e21be1f1da29a76823b.jpg.webp

41-vuotias liikemies löytyi kuolleena Pear of Africa -hotellin huoneesta 806.(KUVA: Dsebagala)
Julkaistu: 17.2. 16:34

Ugandassa kuollut suomalainen väitti edustavansa ainakin kahta puolustustarvikkeita valmistavaa yritystä, jotka kieltävät yhteistyötä koskaan tapahtuneen. Kolmas turvallisuusalan yritys kiistää niin ikään tienneensä mitään Ugandan-matkasta.
Ugandassa kuollut suomalainen liikemies työskenteli konsulttina ja väitti edustavansa Patrian lisäksi myös teknologiayhtiö Bittiumia, puolustustarvikkeita valmistavaa Nammoa ja turvallisuusalan palveluita tarjoavaa Nordic Security Alliancea (Nordicsec). Asia selviää kirjeestä, jonka hän oli osoittanut sisäisen turvallisuuspalvelun johdossa olevalle eversti Frank Bagyenda Kakalle.

Kirjeessä liikemies tarjoaa Ugandan turvallisuuspalvelulle erilaisia palveluita kyberturvallisuudesta sotilaskoulutukseen. Mies kirjoittaa aikovansa matkustaa Ugandaan Suomen entisen viestintäministeri Suvi Lindénin kanssa.

Liikemies toimi useiden luottamustehtäviensä ohella Nordicsecin hallituksen puheenjohtajana. Yrityksestä kiistetään, että hän olisi voinut edustaa Nordicsecia Ugandassa.

– Ugandaan on vähän vaikea myydä ravintoloiden portsareita tai ostoskeskusvartijoita. Ehkä hän on laittanut kirjeeseen omia referenssejään, Nordicsecin toimitusjohtaja Mika Mielonenpohtii.

Mielosen mukaan Nordicsec harjoittaa liiketoimintaa vain Suomessa.

– Yhtiömme strategiaan ei kuulu ulkomaille laajeneminen. Jos päättäisimme joskus lähteä laajenemaan, Norja tai Ruotsi olisivat paljon loogisempia vaihtoehtoja kuin Uganda.

Toimitusjohtaja kertoo tienneensä tiesi vain, että tuttu liikemies oli jossakin päin maailmaa matkalla. Mies on Mielosen tietojen mukaan tuntenut Suvi Lindénin hyvin ja tehnyt tämän kanssa aiemmin paljon erilaisia markkinointihommia yhdessä.

– He ovat tunteneet toisensa monta vuotta ja olleet hyvissä väleissä.

”En ollut kaverista koskaan kuullutkaan”
Bittium ja Nammo kieltävät puolestaan, että niillä olisi koskaan ollut yhteistyötä miehen kanssa.

– Hän ei edustanut meitä mitenkään tällä reissullaan, Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunensanoo.

– En ollut kaverista koskaan kuullutkaan, ja tiedustelin myynti- ja markkinointiporukaltamme, onko meillä ollut yhteistyötä hänen kanssaan. Ei meillä ole mitään sopimusta tai mitään hänen kanssaan.

Huttusen mukaan Bittiumilla ei ole minkäänlaista toimintaa liikemiehen matkakohteissa Ugandassa ja Mosambikissa, tai aikeita pyrkiä niiden markkinoille. Yhtiö ei myöskään juuri käytä ulkopuolisia konsultteja, Huttunen sanoo.

Samaa kerrotaan Nammosta. Yhtiö ei löytänyt minkäänlaista jälkiä siitä, että liikemies olisi koskaan edes ottanut yhteyttä siihen.

Valtion aseyhtiön Patrian myyntipäällikkö oli myöntänyt liikemiehelle luvan jakaa aseyhtiön esitteitä ja markkinoida yhtiön tuotteita Ugandassa. Patrian johto on myöntänyt, että yhtiö on tehnyt virheen. Kaksi Patrian keskeistä johtajaa erosi perjantaina tapauksen vuoksi.

41-vuotias liikemies löytyi kuolleena hotellihuoneestaan Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viikko sitten tiistaina. Kuolinsyystä ei ole toistaiseksi täyttä varmuutta.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005571427.html?ref=rss
 
Otetaanpa muita henkilöitä mukaan.

Nankya Faridah on ugandalainen, joka välillä on tyttöystävä, välillä turvallisuuspalvelun jäsen ja välillä "turvallisuuspalvelun jäseneksi itseään kutsuva". Välillä hän on epäiltynä, välillä ei.

Frank Bagyenda Kaka on turvallisuuspalvelun johtaja. "Ehkä kutsuin, ehkä en".

Tuomas Teräsvuori. Pääasiassa henkivartijana ja liikekumppanina.

Suvi Lindén. Liiketoimien tekijä ja konsultti. Mutta minkä toimien ja kenen asialla? Itse en ostaisi eukolta edes käytettyä golfmailaa.

Faktaa myös:

Sebastian Andreas (ruotsalainen) menehtyi hotellissaan sen jälkeen kun oli tavannut tiedustelupalvelu ISO:n henkilöitä Entebben lentokentällä. Andreaksen oli tarkoitus tavata myös Ugandan presidentti.

ISO:n virkailijat pidättivät Teräsvuorta asiakirjaepäselvyyksien vuoksi Entebben kansainvälisellä lentoasemalla maahan tullessa, alle vuorokausi ennen tämän kuolemaa.
 
NxtVn Jämsä Oy:

Ali A. A. Alzaben puh.joht ja jäsenet Akram Emil Farag, Alhamd Alkhayat, Khaled Naguib Zaky Sedrak, Nicholas John Fortune, Seppo Lindén ja Suvi Lindén.

Patrian Hallin tehdas sijaitsee liki "datapuiston" naapurissa ja teki tiivistä yhteistyötä silloisen Ilmavoimien teknillisen koulun kanssa. Kuka käyttää kenttää? Patria aivan varmasti.
 
Onko siepatun ugandalaistoimittajan juttu jo kokonaisuudessaan ollut täällä?


Finland Tycoon dies under mysterious circumstances in Kampala: Security agencies ISO and CMI cited in his arrest

The Uganda Police Force is investigating circumstances under which a Finish tycoon Tuomas Teräsvuor Juha Pateeri died under mysterious circumstances at the Pearl of Africa Hotel in Kampala Uganda on Monday night.

Tuomas had travelled to Uganda with the Finnish politician Suvi Linden who was a former Minister for Communications and a member of the National Coalition Party the biggest political party in Finland to meet the head of Internal Security Organization Col. Fred Bagyenda.

Even though security agencies are now claiming the deceased died after inhaling drugs, Linden in an exclusive interview with Saturday Vision has denied claims that the deceased was taking drugs.

Saturday Vision has learnt that Tuomas died a day after he was arrested in an operation led by the Internal Security Organization officers led by the Director of Operations Joel Agaba together with another officer identified as Malcolm in Entebbe on Monday February 5, 2008 shortly after he had landed.

He was arrested on accusations that he had travelled into the country on a forged clearance letter by Bagyenda and later set free and allowed to go pearl of Africa hotel where he had been booked to stay only to be found dead the next day on Tuesday February 6th.

Saturday Vision has however learnt that a number of ISO operatives have been implicated in the forgeries that led to the arrest of the tycoon together with members of his entourage.

At the center of it all is an ISO officer identified as Apollo Kyabagye attached to the ISO Economic Unit who Saturday Vision has learnt was approached by Carol Alinda currently in ISO Custody over the deal to provide escort and security services to the tycoon.

A source privy to the underhand dealings told Saturday Vision that in 2016 the late Toumas met a Ugandan Faridah Nagayi in Dubai and the two became friends. “When he wanted to travel to Uganda he contacted her about his business dealing and requested to meet the security Minister. It’s then that Faridah engaged Alinda who was her friend and she claimed she had friends in security,” the source revealed.

Alinda then approached Kyabagye who asked her to officially ask Tomas to write to Col. Bagyenda asking for an appointment. Our security source told Saturday Vision that Kyabagye accepted to offer guard services for the tycoon and also escort services including hiring the cars they would require during their stay in Kampala.

Saturday Vision has seen a letter written by Tomas who was the owner and Chairman of TTCG Finland Limited a security company addressed to the head of ISO Col. Rtd Fred Bagyenda in which he indicated that he was ready to come to Uganda and exhibit his company’s products.

In the letter dated January 31st 2018, Tomas indicates in part, “we would appreciate to come and present the following services. Our company TTCG Finland ltd is one of the main consultants to represent several European Companies in industries of defense, military training, cyber security including monitoring systems, media control and cover, tracking systems controlled by government, dark web solutions, surveillance software, mining and construction industry. I will travel to Uganda personally with our ex-communication minister Suvi Linden,” the letter reads in part.

On February 2nd, 2018 a letter purportedly written by Col Bagyenda in response to the one written by Toumas welcoming him to Uganda reads in part, “in reference to your request to come to Uganda, for presentation with your former Communication Minister Suvi Linden. We hereby confirm and invite Tuomas Teräsvuor passport No. 2234761 officially.”

On February 5, 2018 Toumas was arrested after officials at the airport became suspicious and called the office of the ISO Director General to confirm whether he had cleared the Toumas and his delegation to come to and visit officially.

Sources told Saturday Vision that when the telephone contact was made, the head of operations was sent to Entebbe to pick the suspects and they were driven to Nakasero and after a series of interrogations, the team detained Alinda who was accused of forging the letters but her ISO colleagues were set free.

Alinda was driven to Chieftaincy of Military Intelligence Offices in Mbuya while the others were left to go free but were ordered to report to ISO headquarters the next day.

Saturday Vision has learnt that Toumas was escorted to the hotel and booked on the 8th floor, room 208 by the ISO operatives together with his fiancé Faridah. Events of what exactly transpired in the room remained scanty.

However CCTV Footage from the hotel show Faridah leaving the hotel at around 11.07 carrying a bag and she returns at 1.24 a.m. carrying a polythene bag which she claimed contained alcohol. However the Police sources say they were unable to trace any alcohol content in the room further raising doubt on where the alcohol Faridah claimed she was carrying was.

An official at the hotel told Saturday Vision that they were only called the next morning at around 10:30 a.m. and informed Toumas had died. Police also confirmed they were called at around 11 am and informed the death and when they went to the room they recovered the deceased body on the bed.

Linden speaks out

In an interview with Saturday Vision, Linden said they had come to Uganda to open up doors for new business ventures. “This was our first trip here and we were supposed to find out whether there were business opportunities and my background was in the telecommunications field and Tomas background was cyber security and was representing a couple of Finish companies in the security field.”

Our contact person were Musa and Faridah. Linden says that Toumas made all arrangement with Alinda and the ISO operatives to have their visit cleared.

She denied claims that Toumas was sick. “He had Asthma and he had medication. I even spoke to his wife. The deceased doesn’t use any drugs,” Linden says.

The deceased body is currently still in Mulago while Linden travelled back on Thursday. The body will be transported to Finland on Tuesday next week.

A follow up story was done the next day by Charles Etukuri

Investor death: Finland ex Minister, ISO staff arrested

Six people have been arrested in the ongoing investigations over the death of Finish tycoon Tuomas Teräsvuor Juha Pateeri who died on Monday at the pearl of Africa hotel.

On Thursday operatives from the Internal Security Organization arrested ex Finland Communications Minister Suvi Linden who had travelled with the deceased, Tuomas’s girlfriend Farida Nagayi and his brother Musa Didi as they travelled to the airport. Two ISO staff who were involved in organizing the visit of deceased have also been arrested on the directive of the ISO boss Col. Rtd Fred Bagyenda.

Among those arrested was Apollo Kyabagye who is attached to the ISO Economic Monitoring Unit and was the one who was approached by Carol Alinda who is also currently in ISO Custody over the deal to provide escort and security services to the tycoon and his entourage.

The arrests come in the wake of an investigation being conducted by police to determine the manner in which the Tycoon met his death. The postmortem result released on Friday evening revealed that the cause of death could not be determined by looking at the body physically and further body samples have been taken to the Government analytical laboratory for further tests.

On Friday the deceased family insisted he was not taking drugs contrary to claims by security agencies that they had found injection marks on his body. The deceased family said the injections marks were for vaccination he was subjected to before he came to Uganda.

By press time police sources were not yet certain whether to open up murder investigations on the death of Tuomas since they had not yet had full access to key people who have been detained by ISO.

However, they were still the crime scene and interrogating a number of vital leads including finding out who else accessed the deceased room since drugs which included a white substance and Kuber were found inside his hotel room.

Fresh information availed to Sunday Vision also indicates that the investor may have been arrested as a result of a deal gone sour. Sources privy to the investigations revealed that the manner in which the investigations were conducted prior to the death of Tuomas were also suspect because even though the ISO officers had been involved in the letter forgery racket, the officers instead chose to arrest only Alinda and allowed the officers who had participated in the forgeries escort the deceased together with his entourage to Pearl of Africa Hotel where he met his death.

Investigations also reveal that the ISO operatives had demanded to be paid $50,000 (shs 180million) while Alinda would be paid $5000 (shs 18 milllion) had the Investor successfully landed.

A senior police detective who spoke to Sunday Vision said they had not yet made a break through. He however said they were facing hardships dealing with the colleagues in ISO who were not being open.

“We are yet to record statement from a lady (Alinda) who is in their custody. We have been told they have effected arrests of their own but it’s all clouded in mystery. We need them to be open to us and we investigate this matter to its end. Why should they hold on to suspects who are key in these investigations,” the highly placed source revealed.

By press time, police was also considering interrogating the deceased girlfriend Farida Nagayi and her brother Musa Didi regarded as key people in the whole saga. Nagayi sources say introduced the idea of the investor coming to Uganda to Alinda who approached the ISO officers.

A source privy to the underhand dealings told Saturday Vision that in 2016 the late Tuomas met Nagayi in Dubai and the two became friends. “When he wanted to travel to Uganda he contacted her about his business dealings and requested to meet the security Minister. It’s then that Farida engaged Alinda who was her friend and she claimed she had friends in security,” the source revealed.

Alinda then approached Kyabagye who asked her to officially ask Tomas to write to Col. Bagyenda asking for an appointment. Our security source told Saturday Vision that Kyabagye accepted to offer guard services for the tycoon and also escort services including hiring the cars they would require during their stay in Kampala.

Saturday Vision has seen a letter written by Tomas who was the owner and Chairman of TTCG Finland Limited a security company addressed to the head of ISO Bagyenda in which he indicated that he was ready to come to Uganda and exhibit his company’s products.

On February 2nd, 2018 a letter purportedly written by Col Bagyenda in response to the one written by Toumas welcomes him to Uganda reads in part, “in reference to your request to come to Uganda, for presentation with your former Communication Minister Suvi Linden. We hereby confirm and invite Tuomas Teräsvuor passport No. 2234761 officially.”

On the fateful day Toumas met his death, he had been booked into the same room with Nagayi but CCTV footage from the hotel show her moving out at around 11;07 pm and she returned at 1:10 am. phone print outs also indicate she was in constant communication with two individuals who were in Bakuli and she went out to meet them.
 
Oleellista tuossa siepatun ugandalaistoimittajan jutussa on, että Teräsvuori oli tavannut Nankya Faridahin jo vuonna 2016 Dubaissa. Hän on junaillut kutsun ja oli lentokentällä vastassa + kävi huoneessa useita kertoja.

Rahaa lentokentällä pyydettiin. Viranomaiset (ISO/Kyabagye) olisivat tarvinneet 50 000 ja pidätetty välikäsi (Carol Alinda) 5000.

Pidätettynä ovat (tai ovat olleet) ainakin Apollo Kyabagye ja Carol Alinda, jotka molemmat ovat olleet turvallisuuspalvelun töissä.
 
Verkossa pyörivää:


Tiedä sitten, pitääkö tuo paikkaansa. Yhdistäisi nämä kaksi matkailijaa kyllä kummasti samaan veneeseen...
Jäbä on ainakin oppinut valehtelemaan rankasti kansainväliseen tapaan.

Tuossa Kampalan Sanomissa oli jäbää kutsuttu sanalla tycoon, joka siis vastaa pohattaa :cool:
 
Jäbä on ainakin oppinut valehtelemaan rankasti kansainväliseen tapaan.

Tuossa Kampalan Sanomissa oli jäbää kutsuttu sanalla tycoon, joka siis vastaa pohattaa :cool:

Mietin ihan samaa. Tosin kyllä ugandalaiselle sanomalehtimiehelle suomalaisen ministerin kanssa kulkeva konsultti, joka majoittuu Afrikan Helmeen ja kulkee turvallisuuspalvelun everstin litteralla (oli oikea tai ei) ja siinä jengissä, on jo pohatta.

Pearl of Africa.

1518888628545.png
 

Liitteet

  • 1518888377155.png
    1518888377155.png
    734.6 KB · Luettu: 11
Viimeksi muokattu:
Niin tuo Suvin Hallin projekti ei ole edennyt mihinkään kahdessa vuodessa.

Eiköhän sille kohta järjesty jotain tukea valtiolta, että saadaan homma pyörimään. Tarviihan Halliin työpaikkoja luoda...
 
Back
Top