Loistavaa, on kevät!

Kevät on minunkin mielestä paras vuodenaika. Pidän aina pari viikkoa kesälomasta toukokuussa.
Kun luonto herää ja puhkeaa eloon, linnut saapuvat laulamaan, pelloilta kuuluu kuovin ja töyhtöhyypän huudot, päivät lämpenevät.. Mahtavaa!
 
Niin sitä vaan ollaan alkukeväässä jo. Itse pidän ehkä eniten siitä ajasta, kun lumet ovat jo enimmäkseen sulaneet, mutta luonto ei ole vielä herännyt. Sitten alkaa vähän kerrassaan vihertää.

Kevät tuli, mutta talven pelätty energiakriisi ei tullut ilman Olkiluotoakaan, joka oli enimmän osan talvesta pois pelistä.

Nyt Olkiluodon kolmaskin atomimiilu laittaa atomeja palasiksi koekäytön merkeissä 1576 megawatin teholla. Niinpä pörssisähkön hinta nyt työviikon ollessa kiireisimmillään on maltilliset 0,43 c/kWh, 7 vuorokauden keskiarvo 6,8 c/kWh.
 
Jee, kevät... Kengät ja pultut märkänä sekä yltä päältä kurassa, kun polkee menemään tuolla jäätikössä ja sohjossa. Kaduilla kauheita laksoja ja autoilijat roiskii niistä kuraa kevyen liikenteen päälle ihan piruuttaan. Pyöräteillä/jalkakäytävillä pyörien urat jäätyneet yöllä sohjoon ja saa taiteilla pysyäkseen niiden päällä pystyssä. Onneksi kevät on vain ohimenevä vaihe matkalla kesään.
 
Jokohan pitäs pressut käydä veneen päältä poistamassa?
 
Back
Top