LOVE FM - Moskovan tiltu?

Iltalehdestä löytyi uutinen.

Massiivinen tietovuoto Donetskissa - Todistaa yhteydet Venäjään


Sunnuntai 7.8.2016 klo 21.47

Vuodetun aineiston mukaan suomalaisen Janus Putkosen pyörittämä niin sanotun Donetskin kansantasavallan lehdistökeskus antaa arvioita paitsi alueelle tulevista toimittajista, myös Donetskiin hakeutuvista ulkomaalaisista taistelijoista.

    • Niin sanotun Donetskin kansantasavallan tietoja on vuotanut julkisuuteen.
    • Sensuuriviranomaisena toimiva suomalainen Janus Putkonen arvioi, ketkä toimittajat ovat "kansantasavallan" asialle oikeita.
  • Suomalaiset kansalaisjournalistit ovat käyneet vuotomateriaalin läpi.
Menneen viikon lopulla julkisuuteen on vuotanut suuria määriä niin sanotun Donetskin kansantasavallan uutistoimiston tietoja. Joidenkin tietojen mukaan tiedot hakkeroitiin. Toisaalla on väitetty, että kansantasavallan "tiedustelupalvelun" työntekijä olisi julkaissut tiedot kyllästyttyään valehteluun. Kyseisen henkilön Twitterissä julkaistu linkki pilvipalveluun ei enää toimi.

Nimettömänä pysyttelevät suomalaiset kansalaisjournalistit ovat käyneet vuodetun materiaalin läpi lähes kokonaan. He ovat tutkineet yli tuhat sähköpostia liitteineen. Tiedot levisivät ensin pilvipalvelu Dropboxin sekä useiden muiden tiedostonjakopalvelujen kautta. Yhteensä 2,2 gigatavun paketti koostuu pääasiassa venäjänkielisistä sähköposteista, mutta vuodettujen tietojen joukossa on myös englanninkielisiä viestejä.

Kansalaisjournalistit kirjoittavat, että he ovat kääntäneet, koostaneet, tarkistaneet ja taustoittaneet tietoja. Ryhmä haluaa tuoda julkisuuteen asioita, joiden kautta on mahdollista ymmärtää, mistä niin sanotussa Donetskin kansantasavallasta on kyse. Ryhmä pyrkii löytämään myös tietoa siitä, kuinka "Donetskin kansantasavalta" ja sen suomalainen äänitorvi Janus Putkonen toimivat.

Kansalaisjournalistit kuvailevat työtään seuraavasti: "Viikon huipennukseksi ilmestyi jakoon valtava määrä Donetskin mielikuvitustasavallan virkailijan Tatjana Jegorovan hakkeroituja sähköposteja. Sieltä löytyy myös suomalaisia koskevaa tietoa. Joukossa on paljonkin Janus Putkosen posteja. --- Todennäköisesti näiden avulla on mahdollisuus rakentaa kuvaa siitä, kuinka nämä Venäjän hyökkäyksen peitteeksi rakennetut mielikuvitustasavallat toimivat."

Kansalaisjournalistien yhteenveto tietovuodosta julkaistiin Väkivallaton maanpuolustus ja sen henki -blogissa lauantaina.

Taustalla on jo kolmatta vuotta jatkuva Ukrainan sota, jossa Venäjän tukemat separatistit taistelevat niin sanotuista Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloista käsin Ukrainaa vastaan

Moskovan tuki

Kansalaisjournalistien löytämistä tiedoista selviää, että niin sanotuilla Doni Press -lehdistökeskuksella ja Doni News -uutistoimistolla on toiminnalleen Moskovan tuki. Putkonen kirjoittaa asian auki lehdistökeskuksensa ja uutistoimistonsa vuosiraportissa.

Vuodetun materiaalin mukaan Donetskin lehdistökeskus ja uutistoimisto ovat heinäkuun puolessavälissä sähköpostitse lähetetyn vuosikertomuksen sanoin yksityisten ihmisten rahoittamia. Tosin vuosikertomuksen päätesanoissa Putkonen toteaa, että ”niin kauan kuin Donin johto toimii yksityisillä rahoilla, se näyttäytyy itsenäisenä".

"Olemme raportoineet jatkuvista ongelmista viralliselle yhteistyökumppanillemme Venäjällä. Kopio tästä asiakirjasta luovutetaan Donin johtoon, yhteistyöelimillemme Moskovassa, DNI:n turvallisuusviranomaisille ja puolustusministeriöön", Putkonen kirjoittaa yhdessä sähköposteista.

Tämäkin todistaa niin sanotun kansantasavallan kytköksen Venäjään. Kyseisessä viestissä on kyse siitä, ettei Putkosen vetämää uutistoimistoa päästetä rintamalle Itä-Ukrainassa.

Sensuuria

Putkosen lähettämän vuosikertomuksen mukaan lehdistökeskus on palvellut toimittajia 11 eri kielellä. Keskus pitää toimittajista henkilörekisteriä, joka on myös vuotanut julkisuuteen. Rekisterissä toimittajat on luokiteltu eri värikoodeilla sen mukaan, miten vastaanottavaisina heitä pidetään lehdistökeskuksen näkemyksille.

Punaisella värikoodilla merkityllä toimittajalla ei ole mitään asiaa separatistien hallitsemaan Donetskiin. Keltaisella koodilla merkityn toimittajan saapumista pohditaan ensin. Valkoisella värillä merkityt ovat neutraaleja ja saavat työskennellä rauhassa. Vihreällä värikoodilla merkittyjä pidetään asenteeltaan oikeamielisinä, ja he ovat lehdistökeskuksen mielestä tervetulleita.

Somessa aktiivinen keskustelu

Suomalainen Verkkomeedio -Twitter-tili on julkaissut lukuisia otteita vuodetusta materiaalista. Osaan viesteistä on Putkonen vastannut, useimpiin ei. Yksi esimerkki Verkkomeedion julkaisemasta materiaalista on the International Crisis Groupin (ICG) akkreditointiyritys niin sanottuun Donetskin kansantasavaltaan elokuussa 2015. Putkosen kirjoittama arvio järjestön akkreditoinnista käytännössä tyrmää ICG:n toiminnan.

Hänen kirjoittamassaan sähköpostissa sanotaan muun muassa, että ICG on värivallankumousten alullepanijoita eikä anna tarkkaa tietoa Serbian, Syyrian ja Ukrainan konflikteista. Putkonen esittää todennäköisesti retoriseksi kysymykseksi tarkoitetun kysymyksen englanninkielisessä sähköpostissaan: "Mitä George Sorosin agentti tekee Donetskissa?" Putkonen jatkaa, että hän on varma, että ICG:n edustaja karkotettaisi välittömästi valtion turvallisuuden vuoksi. Putkonen uskoo, että "missä on ICG, siellä ovat sotilaalliset konfliktit".

Verkkomeedion julkaisemasta toisesta viestistä selviää, että marraskuussa 2015 Putkonen antaa arvionsa kahdesta ranskalaisesta henkilöstä, jotka haluavat liittyä niin sanotun Donetskin kansantasavallan armeijaan. Putkonen toteaa, ettei tunne henkilöitä, mutta voi tarvittaessa tarjota tulkkausapua. Verkkomeedio toteaa Twitterissä, että (käännös englannista suomeksi) "Olen varma, etteivät uutistoimistot yleensä tee tällaista. Liitetiedostossa on skannattu passi."

Nimimerkki Verkkomeedio on käynyt läpi "kansantasavallasta" vuotanutta materiaalia. (KUVAKAAPPAUS VERKKOMEEDION TWITTER-TILILTÄ)


NINA LEINONEN
[email protected]
Iltalehti
 
Tälläistä tietoa, talletan sen tänne jos joku hyötyy asiasta

@vlad Oli jännä huomata muuten että LOVE FM yritti ensin sensurointia asiaan, kaikki tuohon kuvaan liittyvät kommentit poistettiin vähin äänin. Sitten vaihtoivat kuvaa maapalloon ja äskeen taisi mennä sivutkin alas.
 
Vaikuttaa nuo "journalistit" olevan erittäin "ammattitaitoista" väkeä tuolla...:cool: <--Propaganda aurinkolasit



Näyttökuva 2016-08-08 kello 19.00.47.png
 
Vaikuttaa nuo "journalistit" olevan erittäin "ammattitaitoista" väkeä tuolla...:cool: <--Propaganda aurinkolasit



Katso liite: 10948

Mielestäni on aika jokaisen kotimaisen mainostajan irtautua Järviradiosta, koska se on kuitenkin vapaaehtoinen alusta tälle propagandaradiolle. Järviradion yhteistyökumppanit on tehtävä tietoisiksi.

Myös Ilkka-lehteä voisi lähestyä.
 
Mielestäni on aika jokaisen kotimaisen mainostajan irtautua Järviradiosta, koska se on kuitenkin vapaaehtoinen alusta tälle propagandaradiolle. Järviradion yhteistyökumppanit on tehtävä tietoisiksi.

Myös Ilkka-lehteä voisi lähestyä.

Ei tainnut suomalaisiin upota tämä yritys. Suomalaiset ovat vähän sellaisia hmmm. vaikeasti lähestyttäviä, hyvässä ja pahassa.
 
Oli pakko käydä katsomassa/kuuntelemassa tämä, mutta firman verkkovahti oli toista mieltä :D Tuskin nähdään mun työnantajaa tämän radiokanavan mainostajan anytime soon :p

Capture.PNG
 
Oletteko seurailleet tämän herran tekemisiä.

Linkittyy aikalailla Juha molariin ja bäckmaniin sekä sitä kautta Radio Loveen.

Heidän tiiminsä: SAFKA on kolmen venäläismielisen klikki, jota vetää ”kohudosentti” Johan Bäckman tukenaan Juha Molari, Petri Krohn ja toimittaja Leena Hietanen.

Molarin linkittyy vahvasti puden uutistoimistoon ja kaveraa MV lähden vetäjän kanssa.

Viimeisessä kuvassa komssin kommenti radio loveen liittyen.
Näyttökuva 2016-08-10 kello 1.26.01.png

Näyttökuva 2016-08-10 kello 1.24.26.png Näyttökuva 2016-08-10 kello 12.24.07.png Näyttökuva 2016-08-10 kello 1.26.01.png Näyttökuva 2016-08-10 kello 1.01.57.png
 
@BlackFox eipä voi kuin kiitellä näitä bongauksia - jokainen pienikin tiedonmurunen voi olla arvokas, toki joukossa on varmuudella vedätystä ja liioittelua, mutta ne voivat johtaa jonkin jäljille.

Kuten vaikkapa Pasi Komsin toteamus: "Vähän isompi uutistoimisto kuin YLE".

Vedätystä tai sitten viittaus johonkin taustalla piileskelevään.

vlad
 
Eipä mitään, tongitaan asioita. Tallettelen tänne erinlaisia tiedonmurusia mitä väki voi sitten käyttää hyödyksi omissa selvitys projekteissaan. Osa myös ei niin tärkeitä mutta voivat jollain tapaa helpottaa kokonaiskuvan saantia

Petrinkin kohdalla enemmän noilla kuvilla toin esille linkiä bäckmaniin ja myös sitä että äijä kuitenkin näyttää aktiivisesti liikkuvan Itä-Ukrainan ja Moskova väliä. Järkkäilee bussikuljetuksia ym eli hyvin aktiivinen tekijä tuolla suunnalla.

Alhaalla kuvia jostain heidän kokouksesta mihin Petrikin osallistui.
Julkisista lähteistä koottua

Näyttökuva 2016-08-10 kello 14.40.50.png Näyttökuva 2016-08-10 kello 14.40.11.png Näyttökuva 2016-08-10 kello 14.39.57.png Näyttökuva 2016-08-10 kello 14.39.50.png Näyttökuva 2016-08-10 kello 14.39.44.png
 
Jännästi muuten sattui tämä Love FM tiltuilemaan sopivasti ennen tilanteen kiristymistä Ukrainassa. Muistelen, että pääteemana uutisissa oli juuri Ukrainan hallinnon moittiminen, ja vastaavasti noiden vallattujen alueiden legitiimisyyttä korostaen.
 
Jännästi muuten sattui tämä Love FM tiltuilemaan sopivasti ennen tilanteen kiristymistä Ukrainassa. Muistelen, että pääteemana uutisissa oli juuri Ukrainan hallinnon moittiminen, ja vastaavasti noiden vallattujen alueiden legitiimisyyttä korostaen.
No shit....;)
 
Ei tainnut projekti mennä ihan nappiin täällä ilmansuunnassa. Tosin ei se viellä tässä ollut.
 
Back
Top