Luonto

Eräs tämän keskusteluketjun kulmakiviä

YLE Areena - Avara Luonto: Villi Kanada http://areena.yle.fi/1-2937242

7244ada8432a3a0785781d33e704af12.jpg


Huh... mitä maisemia ja mikä kuvan laatu... häkellyttävää !


.
 
Tässä on kummalliset otukset:
Mikään ei ole niin mielipuolinen luonnontuotos kuin "mantis shrimp". Rapumainen mereneläjä joka voi kopsauttaa etujaloillaan ääntä nopeammin, about .22cal luodin lähtönopeudella. Sillä se tainnuttaa saaliinsa, jos ei suoraan tapa. Siinä missä ihmisen värinäkö perustuu kolmeen väriin (RGB), eli kolmenlaiseen silmän sauvasoluun, niin mantis shrimpillä on siitä soluja 8-12 erilaista. Ks. sirkkaäyriäiset ja mantisrapu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sirkkaäyriäiset

manshri.jpg
 
Huh... mitä maisemia ja mikä kuvan laatu... häkellyttävää !
Suomen ruska-aika on myös melkein säälittävä verrattuna Kanadan vastaavaan. Kuvittele että tuon kuvan maisemat olisivat lehtipuita tai sekametsää syksyllä. Vuoren rinne ja näkökenttä täyttyy punaisesta, oranssista, keltaisesta, ruskeasta ja vihreästä. Kuvahakuun "canada autumn".
 
Laitoin eilen kaksi talipalloa takapihan aitaan kiinni. Toinen hävinnyt mystisesti. Pitäisikö tämän viestin laittaa salaliitto-osastoon? Eihän sellaiset itsessään minnekkään häviä?
 
Suomen ruska-aika ..........
Minuust suurin ero tulee siitä kun Kanadalla on vuoret. Se yhdessä metsien ja järvien kanssa muokkaa maiseman niin totaalisesti. Noi on kyllähienoja maisemia.
Noh, meillä ei ole vuoria, mutta hyvää vaellusta pystyy silti tekemään Suomessakin. Lauantaina vaimon kanssa lähdetään taas reppuilemaan sellainen kympin lenkki josta puolet kompassilla.
Niin ja kuvahakuun "suomi syksy" ;)
 
Back
Top