Luottamus yhteiskuntaan

Tvälups

Ylipäällikkö
Pelin avaus:

yle Uutiset Kotimaa 31.7.2013 klo 19:04
Presidentti Halonen: Yhteiskuntaan pitää pystyä luottamaan

Presidentti Tarja Halonen muistuttaa hyvinvointiyhteiskunnan peruspilareista ja pitkäjänteisyydestä sen kehittämisessä.

Ylen Päivän Kasvo -ohjelmassa keskiviikkona vieraillut presidentti Halonen sanoo, että pohjoismainen yhteiskuntamalli on edelleen yksi parhaimmista kehitysstrategioista.

Presidentti Halonen otti haastattelussa kantaa siihen, että Suomi jakautumassa kahtia, ökyrikkaisiin ja rutiköyhiin.

Lääkkeiksi yhteiskunnan kahtiajakautumiseen presidentti Halonen mainitsi työllisyyspolitiikan, mahdollisten tuloerojen tasoittamisen ja sen, että jokaiselle uudelle sukupolvelle taataan samanlaiset lähtökohdat.

Presidentti Halonen toi myös esiin sen, ettei huomiota voi kiinnittää ainoastaan kaikkein heikoimpiin.

- Se on tavallaan se suppilon pää, presidentti Halonen kuvaili tilannetta.

Jos yhteiskunta hoitaa vain niitä, jotka ovat kaikkein kurjimpia, kaikkein köyhimpiä, kaikkein huonoimpia, niin presidentti Halosen mielestä jää huomiotta se, miten huono-osaisuuteen on päädytty.

- Silloin pitäisi miettiä sitä, mitkä ovat olleet ne asiat, jotka johtavat tähän kierteeseen ja pysäyttää se mahdollisimman aikaisin, hän sanoi.

Presidentti Halonen painotti myös sitä, että esimerkiksi eläkeasioissa on pystyttävä luottamaan yhteiskuntaan.

Vastine:

Yhteiskuntaan ei voi luottaa
31.7.2013 19:48 Jiri Keronen

Presidentti Tarja Halonen perää Ylen mukaan luottamusta yhteiskuntaan. Anteeksi, rouva presidentti, mutta mietipä pari kertaa, mitä juuri äsken tuli vaadittua, minkä jälkeen voit mennä nurkkaan häpeämään sitä, mitä päästit suustasi. Yhteiskuntamme on revitty jostain niin syvältä, että sinne päästäkseen tarvitsee neuvostoliittolaisen ydinsukellusveneen.

Hallituksemme koottiin häviäjistä ja takinkääntäjistä. Sitä pidetään kasassa väkipakolla, eikä kansa luota sen politiikkaan. Kansalaisten omat lakialoitteet tyrmätään suoralta kädeltä jo ennen kuin niihin tutustutaan ja demokratiamme tarkoittaa sitä, että päätökset tehdään Brysselissä meiltä kysymättä. Parlamentarismimme on yksipuoluejärjestelmä, jossa todellinen oppositio on eduskunnan ulkopuolella.

Ratkaisu kaikkeen on kieltojen ja sääntöjen lisääminen. Hallitus kohtelee meitä kuin olisimme aivokuolleita murmeleita, joiden yli ajoi typeryydellä täytetty rekka ja vielä peruutti. Oma aktiivisuus on kielletty, kuten myös yritteliäisyys ja toimeliaisuus. Kaikesta rankaistaan, ja jos mitään pahaa ei ole tehnyt, rankaistaan varmuuden vuoksi, koska paha on ainakin käynyt mielessä.

Joka saatanan kadunkulmassa möllöttää kamera. Tietoliikennettämme sensuroidaan vastoin perustuslakia. Poliisit kulkevat kaupunkien kaduilla huumekoirien kanssa ja kansalainen on syyllinen, kunnes toisin todistetaan. Jos vahingossa sanoo väärin Internetissä, saa sakkoa ja julkisen häpeärangaistuksen.

Kun käy selväksi, että kaikkia Euroopan ja Suomen kansalaisia vakoillaan systemaattisesti, on päättäjiemme ratkaisu nuolla meitä vastaan rikoksen tehneen ulkovaltion takapuolta pikkuisen syvemmältä. Mitä sitä nyt kansalaisten yksityisyydestä, kun vaakakupissa on sotarikollisen miellyttäminen.

Eläkejärjestelmämme on pyramidihuijaus, joka vaatii jatkuvasti uusia panostuksia, jotta se ei romahda ja paljasta kaikille, miten keisarilla ei ole vaatteita. No, onneksi ketään ei päästetä eläkkeelle, vaan eläkeikä nostetaan niin korkeaksi, että ihmiset kuolevat ennen kuin ehtivät huomata tulleensa kusetetuiksi.

Mediamme on hampaaton rakki. Vallan vahtikoiran sijasta meillä on hallituksen sylikoira, joka kritiikittömästi toistelee virallisia totuuksia, kunnes se alkaa itsekin uskoa niiden autuaaksi tekevään voimaan. Kyseenalaistaminen on perisynti.

Verotaakkaamme nostetaan jatkuvasti ja siitä saatavat tulot ohjataan ulkomaalaisille pankeille samaan aikaan, kun omat vanhuksemme ja veteraanimme lojuvat kuolettamoissa omissa ulosteissaan. Rahaa löytyy pääministerin kavereiden filosofointiin, mutta samaan aikaan lapset jäävät ilman sairaalaa.

Tiedätkö, Halonen, minkä vuoksi emme luota yhteiskuntaan? Koska yhteiskunta ei luota meihin.
 
Keronenhan vaikuttaa sellaiselta ns. liberaalilta.
 
Ullla Appelsiini kirjoittaa hyvin tänään Arhinmäestä, kannattaa lukaista.
 
Kreikkalaiset tarvinnee kolmannen tukipaketin.

http://www.hs.fi/talous/Suomen+teollisuuden+luvut+EUn+synkimm%C3%A4st%C3%A4+p%C3%A4%C3%A4st%C3%A4/a1376364593020
1376364575392


Jos ryssän panssarikärjet tulisi nyt rajan yli, voisin laittaa tielle telamiinojen sijasta punaisen maton.
 
Arhinmäellähän oli tähän ratkaisu, annetaan anteeksi ensimmäinen pelastuspaketti, jottei tarvitse kolmatta antaa. Mikä talousnero!
 
commando kirjoitti:
Arhinmäellähän oli tähän ratkaisu, annetaan anteeksi ensimmäinen pelastuspaketti, jottei tarvitse kolmatta antaa. Mikä talousnero!

Arhiksella on selkeät mielipiteet (tai oli ennen vaaleja)
 
Last edited by a moderator:
miheikki kirjoitti:
commando kirjoitti:
Arhinmäellähän oli tähän ratkaisu, annetaan anteeksi ensimmäinen pelastuspaketti, jottei tarvitse kolmatta antaa. Mikä talousnero!

Arhiksella on selkeät mielipiteet (tai oli ennen vaaleja)

Tuo on itseasiassa suoraa puhetta ja ainoa vaihtoehto.

Meidät tullaan painostamaan siihen kolmanteen pakettiin ellei jotain keksitä tekosyyksi. Anteeksiantaminen voisi olla sellainen syy. Rahat on jokatapauksessa menetty.Kuten kaikki muutkin lainat Kreikalle.
Nyt juuri Hallitus antoi 100-miljoonaa lisää työmarkkinatukeen,kun ei rahat olisi riittänyt. Tämä tulee ensivuonna kasvamaan vielä tulevien isojen irtisanomisten vuoksi. Ei meillä yksinkertaisesti ole rahaa enään antaa sinne. Ymmärrän päättäjiä ekan paketin suhteen,kun antoivat. Mutta nyt mennään liian pitkälle. Me otamme velkaa kokoajan koska emme pärjää. Samalla tuemme sitten kreikkaa aivan turhaan. Siittä ei ole hyötyä. Kreikan ei pitäisi olla Eurossa,koska se ei ole Eurokelpoinen. Kolmanteen pakettiin ei voi olla varaa. Tai siis eihän noista mihinkään ollut.

Jos kreikalle lainataan 10-miljoonaa,niin suomelle se tarkoittaa huomattavasti isomman summan menetystä,koska tuon rahan suomi lainaa sitten itselleen muualta korolla.
 
Last edited by a moderator:
Jossain kohtaa voi olla edessä tilanne, että joudumme oikeasti arvioimaan sitä, voimmeko ylipäätään ITSE roikkua eurossa kuin ryöväri hirressä? Voi käydä hyvinkin niin, että eurosta irtoaa valtio poikineen. Siinä voi periaatteessa olla vaikka eurooppalaisen sodan siemenet?
 
Suomi eroaa eurosta ja eusta viimeisenä. Asia todetaan eduskunnassa noin viisi vuotta tapahtuneen jälkeen.
 
Heh. Eurouskovaiset tai -hörhöt, miksi noita stubidoja haluaakaan kutsua, ovat kuin uhkapeliriippuvaisia. Automaattiin syötetään lisää rahaa toiveesta että vielä voisi voittaa ja pelionnensa kääntää. Homma nyt on vain niin että talo voittaa aina!
 
baikal kirjoitti:
Jossain kohtaa voi olla edessä tilanne, että joudumme oikeasti arvioimaan sitä, voimmeko ylipäätään ITSE roikkua eurossa kuin ryöväri hirressä? Voi käydä hyvinkin niin, että eurosta irtoaa valtio poikineen. Siinä voi periaatteessa olla vaikka eurooppalaisen sodan siemenet?

Ja jos tämä meno Euroopassa ja lähialueella jatkuu... voi kyseessä olla uskontojen/rotujen/köyhien-rikkaiden välinen konflikti.
Silloin Wanhan Jugon hajoamisesta syntyneet tapahtumat olivat pieniä tulevaan verrattuna.
 
Kaikkea sitä. Voisi tehdä tietopyynnön ja katsoa onko tietojani poliisit liian uteliaasti katselleet - jos he näitä tietoja uskaltavat antaa. Tiedon myötä luottamus moneen eri instanssiin laskee, eikä poliisi ole poikkeus.

http://poliisirikollisena.wordpress.com/1994/06/24/hamaramiesten-ja-poliisin-kytkyt-synnyttivat-suomalaisen-mafian-poliisijohdon-makeat-vuodet/
 
Ja jos tämä meno Euroopassa ja lähialueella jatkuu... voi kyseessä olla uskontojen/rotujen/köyhien-rikkaiden välinen konflikti.
Silloin Wanhan Jugon hajoamisesta syntyneet tapahtumat olivat pieniä tulevaan verrattuna.


Noniin, wanhan muisti ei pätkinyt. Tällainen teksti oli todellakin foorumilla.

Onko maahanmuuttokeskustelu ylipäätään jo sillä raiteella, että jakolinjat voidaan hahmottaa? Ollaanko eri mieltä maahanmuutosta vai onko tämä eripuraisuus vasta ensisoitto, jonka pohjana onkin paljon vakavampien ongelmien kehittyminen yhteiskunnissa/-kunnassa?

Suvaistevaisto ja paheksuvaisto huutavat toisilleen maahanmuutosta. Mutta onko lopun viimein enää kysymys maahanmuutosta vai jostain ihan muusta? Sopeutuvaisto eli maahanmuuttajat eivät onnekseen ymmärrä kieltämme ja eivät ehkä hahmota, miten Suomessa keskustellaan objektista, jolta itseltään ei kysytä tietenkään mitään. Koska me suomalaisethan tiedämme tykönämme parhaiten, miten asiat ovat.

Olen yrittänyt päästä jyvälle maahanmuuttokeskustelusta. Kun oikein irrottaa itsensä siitä ja pohtii asioita hieman ulkopuolelta keskustelun, niin herkästi joutuu toteamaan, että maahanmuutto ei ehkä olekaan SE juttu? Vaan joku ihan muu. Pohjoismaiseen tapaan suhtaudumme itse asiaan ja ihmisiin siinä alentuvasti, kokonaan itseasiassa ihmiset sivuuttaen....ja suollamme toisillemme shittaa asiasta, joka ei ehkä olekaan mielessämme päällimmäinen?

Onneksi löytyi iltavapaista, tänne voisi ohjata suosiolla kaiken maahanmuuttokeskustelun ja suurimman osaa Nato-keskustelustakin. Tämä ei ole mikään modekuoron vahvistettu mielipide vaan yksityisajattelua, joka iltavapaissa sallittaneen.
 
tänne voisi ohjata suosiolla kaiken maahanmuuttokeskustelun ja suurimman osaa Nato-keskustelustakin.
Mielestäni ei tarvitse koska niille on jo olemassa hyvät ja aiheen mukaiset omat ketjunsa.

Tähän voisi sen sijaan jatkaa enemmän siitä miten kansalaiset luottavat suomalaiseen yhteiskuntaan ja päättäviin hallinto-organisaatioihin. Suomihan on valtio jossa ihmisiä ei ammuta eikä laiteta koppiin perusteettomasti, mutta päättävä halllinto kyllä tunnetusti kyykyttää hallinto-alamaisia muuten ihan kiitettävästi. Kyllähän me tiedämme kuinka suuri mahdollisuus kansalaisilla on saada aikaan esimerkiksi muutoksia päätöksiin joita virkamiehet ovat tehneet.
 
Jos ryssän panssarikärjet tulisi nyt rajan yli, voisin laittaa tielle telamiinojen sijasta punaisen maton.
Ihan "mielenkiintoinen" kysymys pohdittavaksi: Luovuttaisiko kotimaansa ennemmin venäläisille vai maahanmuuttajille™, jos olisi pakotettu valitsemaan? Vai polttaisiko kaiken, kieltäen suomalaisen työn hedelmät kaikilta ottajilta? Vai ovatko kaikki kolme vaihtoehtoa luovuttamisen eri muotoja? Mikä on luovuttamista ja mikä on sisukkuutta?

Ehkäpä tähän maailmaan tarvitaan patogeeni, joka hyökkää tummanihoisten geenejä kohtaan. Päästetään heidät kärsimyksistään, ja säästetään tulevat polvet (kaikin puolin kaikkia rajoja) maahanmuuton ikuiselta ankeudelta. Ei enää pakolaisuutta. Voi olla korkea aika kohdata johtopäätös, että tummaihoinen ihminen on ylipääsemätön ongelma, kaikista valistusyrityksistä huolimatta. Valkoisen ihmisen puute on, että hän ei ole tarpeeksi kyvykäs korjaamaan tumman puutteita. Pitkään jatkuneet epäonnistumiset pitää kohdata joskus. Periksiantamaton ja itsetuhoinen jääräpäisyys pitää osata erottaa kyvyttömyydestä ajoissa, tai muuten käy perikato.

Patogeenin pitäisi kai aktivoitua sen kohdatessa tummaa pigmenttiä. Mutta tulisiko siitä aktivoiduttuaan kuitenkin vaarallinen muillekin? Ehkäpä patogeenin pitäisi rauhoittua valkoisen pigmentin kohdatessaan... mutta eihän valkoista pigmenttiä olekaan, eihän? On vain pigmenttiä ja sen puutetta. Eikö tummaihoisten kohdistaminen olisi siten erityisen helppoa? Jos valkoinen pigmentti olisi olemassa, niin silloin patogeenin vaikutukset voitaisiin parantaa helposti kenen tahansa valkoihoisen ihmisen läsnäolon toimesta... kai, ehkä. Miten patogeeni saataisiin rauhoitettua, ettei se tarttuisi ja tappaisi hallitsemattomasti kaikkia? Vai olisiko kaikkien kuoleminen vain bonusta? Entä voitaisiinko patogeeni kohdistaa vain aikuisiin tummiin miehiin?

Pienillä muutoksilla patogeeni saataisiin ehkä hyökkäämään myös valkoisia kohtaan mutta valkoihoisilla eli länsimaisilla olisi paremmat suojautumiskeinot yhteiskunnan puolesta, ja uhrimäärät jäisivät pienemmiksi.

Samaan aikaan kiinalaiset seuraisivat näytelmää vierestä. Ehkäpä aasialaisia rotuja varten pitäisi myös varautua?

Saisiko olla lisää kansanmurhaa lounaaksi? Joukkotuhontaa jälkiruoaksi?

Entä miksi minä olen (arvattavasti) lievässä psykoosissa? Ennen kuin minut leimataan Mengelen jälleensyntymäksi, niin haluan huomauttaa, että voisin tutkia, työstää ja jalostaa näitä ajatuksia, ja heittää ne kirjojen kansien väliin, kutsua sitä leikkisästi fiktioksi ja tienata ehkä rahaakin siten. Pitäisikö minun? Vai onko vähemmän huonompi, että tämä teksti hukkuu tänne netin syövereihin?

Minä en tiedä onko Suomi rikkonut minut vai olenko minä sallinut sen rikkovan minut. Jos olen murtunut perusteellisesti, niin todella pitkään kestin koettelua. Onko aika ottaa oikeasti raa'at (lääketieteelliset) välineet käyttöön maailman ongelmien poistamiseksi? Stalinmaisesti "Ei miestä = ei ongelmaa". Pitääkö minunkaltaisten ihmisten tutkia lisää tämänkaltaisia ajatuspolkuja? Mitä syitä meillä on olettaa ettei näitä asioita olla ajateltu jo vuosikymmeniä sitten?

Että tälläisiä ajatuksia hyvinvointivaltiossa...
 
Back
Top