Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Lyhytnäköisyys puolustuksen suunnittelussa vastuunpakoilua

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 07.12.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 7.12.2012 klo 12:42
  Lyhytnäköisyys puolustuksen suunnittelussa vastuunpakoilua

  Suomalaisten turvallisuusympäristö on jälleen päivityksen alla. Uhat listataan Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon, joka puristetaan kasaan joka neljäs vuosi. Ulkopolitiikan asiantuntija arvostelee poliitikoita suunnitelmien lyhytkestoisuudesta.

  Tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista korostaa, että puolustusvoimien kehittäminen on hidas prosessi. Tällä hetkellä pitäisi jo miettiä, miltä vuosi 2020 näyttää.

  - Puolustusvoimien kehityssykli on parisenkymmentä vuotta. Hankintojen päättäminen ja toiminnan muokkaaminen ottavat oman aikansa.

  Salonius-Pasternakin mukaan Suomessa hallitukset ja poliitikot kammoksuvat suunnitelmien tekemistä, jotka periytyvät seuraavalle hallitukselle.

  - Suomessa ei haluta asettaa rajoitteita seuraavalle hallitukselle, joka on puolustusasioissa aivan järjetöntä. Poliitikoiden pitäisi uskaltaa piirtää pitkäkantoisia suunnitelmia ja ruveta toteuttamaan niitä. Seuraavan hallituksen pitäisi myös jatkaa linjan toteuttamista.

  Muutoksia voidaan tehdä, jos tilanne sitä vaatii.

  - Uusi demokraattinen hallitus voi tietysti muuttaa suuntaan ja niin on aiemmin tehty. Esimerkiksi puolustusvoimien rahoitusta on muutettu, mainitsee Salonius-Pasternak.

  Salonius-Pasternak vaatii hallitukselta rohkeutta katsoa tulevaisuuteen ja kertoa suuntaviivat ääneen.

  - Muunlainen toiminta on vastuunpakoilua. Maan puolustaminen on yksi valtion keskeisistä tehtävistä missä tahansa maassa, painottaa Salonius-Pasternak.
   
 2. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Eikö selonteot ole tarkoitettukin lähinnä huumorilla otettavaksi?

  Ensin poliitikot määrittelevät uhkamallit alimitoitetun budjetin pohjalta, eikä päinvastoin. Puolustusvoimat väittää sen jälkeen, että selontekoa muka noudatetaan ja kansanedustajat vielä luulevat, että näin todella tapahtuu.

  Ketjun loppupäässä on jo onnellisesti unohdettu esim. täysimittaisen hyökkäyksen torjuntakyvystä luovutun selontekoa laadittaessa ainoastaan sen takia, että siihen varautumiseen ei ole haluttu antaa varoja.

  Sitten vain hymistellään kuorossa ja ollaan muka parempia ja vahvempia kuin koskaan aiemmin. Poliittista puuhastelua sen kaikkein vastenmielisimmässä muodossa.
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu