M05-kuvio

Status
Suljettu uusilta vastauksilta.

setämies

Kenraali
Foorumin linja tästä eteenpäin on seuraava: Morttimarketissa SAA myydä seuraavia m05 kuvioisia tuotteita:
a) Käytöstä poistettuja (todistustaakka myyjällä)
b) alkuperältään jostain muualta kuin puolustusvoimista (todistustaakka myyjällä)
c) Kopiot (esimerkkitapaus jägel)

Varoituksen sanana: Jokainen ostakoon omalla vastuullaan edellämainittuja loimia. Pidämme myös oikeuden pysäyttää kyseisten tavaroiden välitys väärinkäytösten takia tai mikäli kuvion mallisuojannut taho sitä vaatii.

-Setämies-
 
Seuraava ystävällinen tiedonanto välitetään foorumilaisille:

Puolustusvoimat on hankkinut maastopuvun M05- kankaan neljälle painokuosille mallisuojan Suomen patenttiviranomaiselta (Patentti- ja rekisterihallitus) 26.9.2016 asti. Mallisuoja antaa puolustusvoimille yksinoikeuden mallin hyväksikäyttöön, jota ovat mallin mukaisen tai sen sisältämän tuotteen valmistaminen, tarjoaminen, markkinoille saattaminen, käyttäminen, maahantuonti, maastavienti tai varastoiminen. Suomen kansallisen mallioikeuslain mukaisen mallioikeuden saaminen edellyttää mallin rekisteröimistä Suomen patenttiviranomaisessa (Patentti- ja rekisterihallitus). Mallin enimmäissuoja-aika on 25 vuotta.

Asiaan liittyvänä taustatietona mainittakoon, että Puolustusvoimista annetun lain (551/2007) 45 § 3 momentissa säädetään sotilaspukujen käyttämisestä. Siviili ei saa käyttää puolustusvoimien sotilaspukua taikka pukuun kuuluvaa asustetta erehdyttävästi muistuttavaa asua tai pukinetta siten, että voi syntyä vaikutelma käyttäjän asemasta ammattisotilaana.

Viestintäpäällikkö
HTM Juhani Kauppinen
Maavoimien materiaalilaitoksen esikunta
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top