Maahanmuutto ja sen vaikutukset Ruotsissa: uutiset ja keskustelu

Ruotsin parantuneet Pisa-tulokset perustuivat väärille tiedoille – suurta joukkoa ulkomailla syntyneitä ei otettu huomioon
Ruotsi iloitsi oppimistulosten parantumisesta ilmeisesti turhaan.
Kuva: VILHELM STOKSTAD / Kontinent
Jaa
Julkaistu: 6:21

Ruotsi ei noudattanut kansainvälisiä sääntöjä.

Expressen-lehti paljastaa, että Ruotsin Pisa-tuloksia on manipuloitu sääntöjenvastaisesti. Ruotsi on sulkenut testeistä suuren joukon oppilaita, jotka osaavat heikosti ruotsia.

Pisa-testi mittaa eri maiden 15-vuotiaiden koululaisten taitoja. Jotta testi olisi vertailukelpoinen, sitä säätelevät tarkat säännöt.

Sääntöjen mukaan testiin osallistuneet oppilaat arvotaan. Mikäli arpa osuu oppilaaseen, joka on opiskellut maassa alle vuoden, hänet voidaan jättää pois testistä.

Expressen paljastaa, että ruotsalaiset rehtorit ovat sulkeneet testin ulkopuolelle heikon kielitaidon perusteella suuren joukon oppilaita, jotka ovat olleet ruotsalaisissa kouluissa pidempään kuin vuoden. Todennäköisesti tässä joukossa on jopa Ruotsissa syntyneitä oppilaita. Kaksi rehtoria tunnusti asian lehdelle.

Expressenin laskelmien mukaan Ruotsin tulos olisi ollut luultavasti huomattavasti heikompi, mikäli maa olisi noudattanut tarkasti sääntöjä. Ruotsissa iloittiin Pisa-tuloksen parantumisesta 2018, mutta todennäköisesti maan tuloksen olisi pitänyt olla heikompi kuin edellisessä testissä 2015.

Ruotsi jäi Suomen taakse kaikissa mitatuissa oppiaineissa sekä 2015 että 2018.

Mikko Marttinen
 
Voi voi tätä Ruotsia, Södertäljessä on nyt MC -poliisi ja sen takana rynnäkkökivääri poliisi

Ny polissatsning i Södertälje: Mc-patruller med automatvapen

Katso liite: 40880


Katso Göteborgin meininkiä. Teillä siellä on peli menetetty. Näillä motskareilla ei tehdä mitään.
 
Noh, eikös Ruotsin tilanne ole jo lähellä ideaalia. Kun USA:ssa tapahtuu ja UK tulee yleensä pienellä viiveellä perässä niin Ruotsi on jo selkeänä kolmosena melkein asiassa kuin asiassa. Kyllä on rikas kulttuuri, vain hivenen perässä noita kulttuurien sulatusuuneja. Loppukiri vain Ruotsissa käyntiin niin pääsevät kärkeen. Vaikka seuraavaksi 100000 Libyasta?
 
Nyt sitten vain toivottelemaan sekä suomalais- että ruotsalaistaustaisia, ahkeria, kunnollisia, tunnollisia, perseilyyn kyllästyneitä tervetulleiksi Suomeen huoltosuhdetta korjaamaan.
 
Kun ideologia ja todellisuus ovat ristiriidassa, todellisuus joustaa.

Jussi Halla-aho

Tässä on Jussi oikeassa. Paitsi ettei se todellisuus jousta yhtään vaan todellisuudesta valehdellaan kylmästi yleisöä päin näköä ja armotta.

Tämä topikki avattiin -14. Mitäpä arvelette, onko Suomi kyennyt lähestymään Ruotsin tilannetta tämän kuuden vuoden aikana, miltä se näyttää? Miltä tilastot näyttävät jne.

Aivan.
 
monikultuurin ideaali on mitä myös Suomikin hakee....tai ne sinisilmäiset politiikot
Nimenomaan huomattava että Suomi ei hakeudu monikultuuriksi. Ruotsikaan ei hakeutunut vaan on ajautunut sekavaan tilaan.
Jotkin Suomessa vaikuttavat idealistipoliitikot ja kulttuurihenkilöt sen sijaan ovat muodostuneet realismin menettäneeksi ryhmäksi, joka pyrkii rapauttamaan valtiota muutoksella. (n)

Näiden harhaiseen maailmaan ei pidä lähteä mukaan ja muutosta vastaan pitää ajatella aktiivisesti.
Vaikutetaan seuraavissa vaaleissa. (y)
.
 
Back
Top