Maanpuolustushenkinen Pahkasika

Honcho

SMLNKO M/83
Sivarijuttu missä oli mielenosoitus "vapaa gardun-teko-oikeus meitille" oli aika hyvä.
 

YliKoo

Respected Leader
Tämä viestiketju sai minut muistelemaan muitakin Pahkasiassa julkaistuja juttuja mm. "Pieni rajasota tekisi terää!" (PS numero 15, Suomen ja Ruotsin välillä järjestettävä kahina, jossa vihulaisen niskaan viskottaisiin mätiä silakoita), sekä kokonainen "Suuri revanssinumero" (# 39, 3/89). Jälkimmäisestä löytyy mm. sarjakuva BMW -kamikaze-eskardoonasta, joka valmistautui uhraamaan itsensä jumalkeisari Väyryhiton puolesta. Onko kenelläkään havaintoa Pahkasiassa mainostetusta "Afganistanin tähti" -lautapelistä?
 

V. Levola

Kapteeni
Sivarijuttu missä oli mielenosoitus "vapaa gardun-teko-oikeus meitille" oli aika hyvä.
Otsiko taisi olla "Kansa luisteli - sivarit kertovat". Kuvituksena olleissa valokuvissa esiintyi mm. Juho Juntunen. Korkkariparodioitahan lehdestä löytyi vuosien saatossa useita, mm. "Korkeajänistys - iskee kuin puolitoista volttia!"

Afganistanin tähti oli "Tallinnan kalalaivaston erikoisnumerossa", mulla oli se joskus. Lehti oli muutenkin täynnä Neuvostoliitto ja Neuvosto-Viro aiheista huumoria. Afganistanin tähti oli vissiin pelkkä vitsi, ei todellista peliä myynnissä banana pressillä (?)

Tarkistin lehdestä (kannessa neuvostoliittolainen lentäjäsankaria esittävä postimerkki), eikä tosiaan postimyyntisivuilta löytynyt tilausohjeita tuolle pelille. Saattaa olla, että sotkin tuohon "Kannaksen halkijuoksuun". Samassa lehdessä on myös artikkeli "Perliini", jossa Pispalan haulitorni esittää itä-perliiniläistä vartiotornia. Valokuvaan on lisätty tökerösti tussilla vedetty viiva, joka imeisesti markkeeraa konekiväärin piippua.

Kustannusyhtiö Banana Press pyöritti myös postimyyntikrääsäkauppaa. Yhdessä vaiheessa Pahkasian tuotevalikoimaan kuului myös "Kannaksen halkijuoksu 1944 - kuka ehtii ensiksi perille"-lautapeli.

Siinä pelaajat ottivat komentoonsa suomalaisia sotatoimiyhtymiä ja pelin ideana oli, että ensimmäisenä Rajajoelta Viipuriin vetäytynyt yksikkö voittaa.

Mainos löytyy näköjään "Suuresta revanssinumerosta". Hinta olisi ollut 19 markkaa.
 

miheikki

Greatest Leader
Omistin kyseisen julkaisun. "Söpön kulmikas perästäpäin" - kuvatekstin muistin kuvaa vilkaisemalla :)
 

Honcho

SMLNKO M/83
Miihkalin isä kertaamassa
 

Maidan

Respected Leader
Minä olen kiikuttanut paljon kirjastoon ja diivariin, mutta pahkasiat säästin. Ei niitä kovin suuri pino, mutta kuitenkin. Jotenkin käsi ei noussut kajota niihin. Jäljellä on taidekirjat ja pahkikset :)
 
Top