Maastopuvut odottavat lumilajien urheilijoita Kainuun Prikaatilla

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 27.3.2014 klo 5:43
Maastopuvut odottavat lumilajien urheilijoita Kainuun Prikaatilla
Kainuun Prikaati on valmis ottamaan vastaan ensimmäiset lumilajien urheilijat. Urheilukoulu on järjestänyt valintatestit tällä viikolla ja lopulliset valinnat selviävät muutaman viikon kuluttua.

Kuva: Matti Myller / Yle
Mistä on kyse?
  • Kainuun Prikaati vastaanottaa ensimmäiset lumilajien urheilijat kesäkuun toisena päivänä.
  • Paristakymmenestä urheilijasta muodostuu Kainuun prikaatin tiedustelukomppaniaan yksi tiedustelujoukkue.
  • Harjoittelumahdollisuuksia järjestetään parhaillaan. Valmennuksen suunnittelu ja toteuttaminen ovat vielä työn alla.
Kajaanissa lumilajien urheilijat pukevat maastopuvun päälle poikkeuksellisena ajankohtana kesäkuun toisena päivänä, jolloin muita varusmiehiä ei tule palvelukseen. Paristakymmenestä urheilijasta muodostuu Kainuun prikaatin tiedustelukomppaniaan yksi tiedustelujoukkue. Koulutussuunnitelmat ovat viimeistelyä vaille valmiit, samoin majoitustilat, joissa on huomioitu urheilijat ja heidän tarpeensa.

– Majoitustiloihin tulee tiettyjä erityispiirteitä, varusteiden huoltotila ja niin edelleen, kertoo koulutuspäällikkö majuri Risto Heikkinen Kainuun Prikaatista.

Harjoittelumahdollisuuksia järjestetään parhaillaan. Erityisiä suorituspaikkoja puolustusvoimien ei tarvitse erikseen rakentaa.

– Meillä Kainuun Prikaatissa on hyvät liikuntaedellytykset ja sen lisäksi käytämme Kajaanin ja Vuokatin suorituspaikkoja, sanoo Heikkinen.

Lajikirjo selviää valintakokeiden jälkeen. Silloin päätetään myös valmennuksesta.

– Valmennuksen suunnittelu ja toteuttaminen ovat vielä työn alla, mutta ennen kuin kesäkuun toinen päivä tulee, sekin asia saadaan kuntoon. Tällä hetkellä valmennuksen toteuttamistapa ei ole tiedossa, mutta henkilökohtaisten valmentajien kanssa tullaan tekemään yhteistyötä, lupaa majuri Risto Heikkinen.

– Koko joukkueelle on suunniteltu oma ohjelma, jossa on huomioitu myös harjoittelut. Välillä painotetaan sotilaskoulutusta ja välillä valmennusta, kertoo Kainuun Prikaatin koulutuspäällikkö Risto Heikkinen.
 
Back
Top