Maastovaatteiden tuunaus

Monesti muuten mieluisat vaatekappaleet vaatisivat pientä virittämistä ollakseen vielä parempia. Olen ottanut tavakseni hiukan tuunailla varsinkin noita sotilaskäyttöön tehtyjä perusvaatteita. Tässä esimerkkinä on Tru-Specin maastopuku. Käyttöni ei ole ressuryynäämistä, vaan metsästystä ja luontokuvausta.

Mielestäni maastotakissa pitää ehdottomasti olla huppu. Sitä kaipaa viimeistään tunkiessaan tiheän näreikön läpi ja kaivaessaan neulasia niskasta... Hupun puuttuessa ompelen kaulukseen kolme nappia, joilla saa Lekan irtohupun istumaan takkiin kuin takkiin:

29972

Helmassa olisi myös hyvä olla kuminauha, jolla saa takin pusakkamalliseksi. Tuossa takissa vetoketju ei yllä aivan helmaan asti, joten lisäsin kuminyörin ja narulukkojen lisäksi pari nepparia:

29973

Housuissa on yleensä enemmän viriteltävää, lisäsin näihin tarranauhat lahkeensuihin, jotta löysiä saa vedeltyä pois:

29974

Näissä peruskuteissa ei juurikaan ole mitään mukavuutta lisääviä leikkauksia, joten muotoilin alkeellisella tavalla polvea ompelemalla sauman polven taakse keräten sen alle muutamia senttejä lahkeen alaosan kangasta:

29975

Tästä saumasta syntyi kankaan päällispuolelle nauhakuja, johon pujotin kuminyörit ja niiden päihin narulukot. Kiristystä säätämällä saa polven istuvuutta parannettua:

29976

Polveen syntyi kiristysten johdosta jonkinlaista pussia sivullekin, joten tein pienet kavennukset polvien kohdalle, jotta lahkeet eivät hinkkaisi yhteen:

29977

Lopuksi sain vielä idean Lekan tappeluhousuista, ja lisäsin sisäpuolelle polvien korkeussäädöt:

29978

Pienellä vaivalla nuista housuista tuli tosi mukavat, jalka nousee ilman minkäänlaista ahdistusta (ei, ko. parannukset eivät valitettavasti auta kolmannen jalan nousemiseen...).
Työvälineinä ja tarvikkeina ainoastaan nakkisormiset käpälät, neula, karhulankaa, kuminyöriä, narulukkoja, pari nepparia ja tarranauhaa.
 
Ostin 25 eurolla käyttämättömän SA sarkatakin ja poistin rintataskut ja hihat.
Näin sain talven välikerrokseksi sarkaliivin pitämään kehon lämpimänä.
Ammattittaitoinen ompelija olisi tehnyt siistimpää jälkeä mutta paljonko järkeä on maksaa työstä enemmän kuin takki maksoi.


 
SA kaupasta sai vitosella takin, housut myös vitosen
SA kaupalla ei ole nettikauppaa enkä asu paikkakunnalla missä on SA kauppa. Pitäisi siis ostaa junalippu Kokkolasta Ouluun (n.60 eur edes-takaisin) jotta pääsee ostamaan vitosen takki. Ei kovin järkevää, eihän? :facepalm:
 
Sinulla varmaan auto käytössä? Minulla ei eikä ole koskaan mitään asiaa noiden kauppojen lähellekään.
 
Back
Top