maasturibuumin uusin hitti tulee – Venäjältä!

Tvälups

Ylipäällikkö
Maasturibuumin uusin hitti tulee – Venäjältä!
IS 10.02.2012 05:10

Klassinen Venäjän armeijan jeeppi on pyyhkäissyt ilmeensä uudeksi ja kilpailee nyt menestyksellisesti kotimarkkinoillaan ulkomaisten tuotteiden puristuksessa.

UAZ Hunter on aito maasturi ja siten edelleen karu nelivetoinen tositoimiin. Hunter perustuu UAZ-469:ään, ja sen kerrotaan olevan ylivertainen esimerkiksi Lada Nivaan verrattuna. Autoon saa 2,7-litraisen bensiini- tai dieselmoottorin, ja versioiden hinnat alkavat Venäjällä noin 400.000 ruplasta eli noin 10.000 eurosta.

Hunterin esi-isää UAZ-469:ää käyttivät esimerkiksi puna-armeijan ja Varsovan liiton joukot, joten autolla pärjää myös todella haastavissa olosuhteissa. Sisätilojen laatuvaikutelman kerrotaan parantuneen jonkin verran, mutta edullinen hankintahinta ei luonnollisesti voi olla näkymättä materiaaleissa.

Suomeen autoa ei virallisesti tuoda, mutta maamme ajoneuvorekisterissä on kuitenkin useita kymmeniä UAZ-merkkisiä henkilö- ja pakettimaastoautoja. Autoa myydään kuitenkin EU:n alueella ainakin Tšekin tasavallassa, joten maahantuonnin toisesta EU-maasta pitäsi ainakin periaatteessa onnistua. Tšekeissä auto maksaa alkaen noin 14.300 euroa.

 
Last edited by a moderator:
Kuinkahan suuri osa noista rekisterissä olevista UAZeista on tuotu muuta kautta kuin ostettu intin huutokaupoista. Veikkaanpa että melko pieni.
Nyt kun Ladan maahantuonti loppui niin sangen hyvin tehtävänsä hoitavaa Lada nivaakaan ei sitten tuoda. Vastahan sen maahantuonti aloitettiin uudelleen ja otettiin vastaan positiivisesti. Päästömaksujen tulo vaan iski pahasti sen kohdalla ja hiljensi kauppaa.
Hunterhan ei sinällään ole aivan uusi tulokas markkinoille, mutta Suomessa sitä ei vielä ole tainnut näkyä.
 
Hunter tuntuu aika pätevältä peliltä tuolla itärajan takana kynnöspeltoteillä. Nivat, 469-johdannaiset ja Hunterit tuntuivat olevan niitä joilla ajeltiin aika surutta takateitä, kun viimeksi asiaa katsahdin. Länsimaastureita näki vähemmän niillä teillä, olkoonkin että isolle tielle osuessa niitä paineli miljoonaa ohi sokeissa mutkissa jatkuvasti...

Tuosta Niva-Hunter -asetelmasta, Hunter on siis oikeasti iso auto suhteessa Nivaan. Niva mahtuu aika hyvin pikku-urilla, vaikka onkin kankeahko kääntymään. Hunter on suhteessa korkea ja leveä, ja siksi tarkempi vietävä maastossa. Massaakin lienee reilusti enemmän.

Laadusta en uskalla arvailla mitään. Eipä ole yhtään ollut tien poskessa, toisin kuin suunnilleen kaikkia muita merkkejä ja malleja. On se ainakin... omalla tavallaan vaikuttava kiiltomustana!
 
Ajetaan PV ensin alas niin muuttuu monia asia parempaan suuntaan.. ensin alkaa olla Uazeja kaduilla. ensimmäiset mallit on aseistettu, mutta ajan kanssa siviilimallitkin tulevat rikkaimpien ulottuville. Niiden lisäksi Ladojakin on saatavilla ja sitten huomataan, ettei ympäristöasioilla ja höpölöpö-veroilla ole mitään väliä. Autotallin tai kodin omistamisesta pitää sitten maksaa vähän suojelurahaa, ja auktoriteettia pitää kunnioittaa, ettei henki mene. Mutta halvempaa se silti on kuin käyttövoimavero.
 
Polttonesteiden hinnat takaavat kohta sen, että meikäläisen motorisoitu yksikkö siirtyy toimimaan jalkautettuna. Tähän ei enää tarvi bensasyöppöä maasturia. Tai eihän tuo dieselkään enää ole sen halvempi vaihtoehto. Autoilun hintalappu on nykyään karsea. Sitä ei kärsi ryhtyä tarkemmin miettimään.
 
Hevoset ja porot takaisin riveihin. Ei ole maastokelpoisuudessa valittamista.
 
setämies kirjoitti:
noska kirjoitti:
Hevoset ja porot takaisin riveihin. Ei ole maastokelpoisuudessa valittamista.

Perhemallin kauppakassi puuttuu vielä kyseisiltä merkeiltä. Muuten joo.

Onhan saamelaiset kulkeneet jo iät ajat poroahkioilla perheineen ja hevosenkin perään saa rekeä ja kärryä. Jos taas pienempää mittakaava haet niin sitten vaan shetlannin poni.
Kauppakasseja en ole kyllä nähnyt juurikaan sotatoimissa. Ryöstöretket on erikseen.
 
Hmmm.. tuollainen suomalainen madallettu ratsuväki shetlannin poneilla saattaisi olla erikoisolosuhteisiin sopiva iskujoukko. Mites toi aseyhteensopivuus?
 
setämies kirjoitti:
Hmmm.. tuollainen suomalainen madallettu ratsuväki shetlannin poneilla saattaisi olla erikoisolosuhteisiin sopiva iskujoukko. Mites toi aseyhteensopivuus?

Mites ne Hakkapeliitat aikanaan.. olikos niillä 2 kertalaukeavaa pistoolia? Sanotaan EI teknoarmeijalle ja otetaan sama taktiikka käyttöön.. Kenttätykistö korvataan jousiampujilla, joille koulutetaan jousen ja nuolen veisto metsän antimista.. :a-rolleyes:
 
Siirrytään kustannustehokkuuteen. Ostetaan taktinen ydinase teokratioista: Iranista tai Israelista; niillä on siunaus tai sitten maallisemmin Korean demokraattisesta kansantasavallasta.
 
jokiranta kirjoitti:
Siirrytään kustannustehokkuuteen. Ostetaan taktinen ydinase teokratioista: Iranista tai Israelista; niillä on siunaus tai sitten maallisemmin Korean demokraattisesta kansantasavallasta.

Tuo olisi oiva peli Suomenmaan (enkä tarkoita lehteä) puolustamiseksi ei toivotuilta yllätysiskuilta välttymiseen :).

Luultavasti käy kuitenkin niin, että jos tuota edes harkitaan, Venäjä joko

a) tekee ennalta ehkäisevän iskun perinteisin menetelmin
b) ilmoittaa julkisesti että kaikki Suomen kaupungit >50 t asukasta on asetettu strategisten ja taktisten (=etäisyys siis rajoittaa) maaliksi ja nappia painetaan jos nuita käytetään. Tuohan ei vissiin tarvitsisi kuin asentaa Iskanderiin taktinen ydinkärki.
 
Ennaltaehkäisevän iskun periaate massatuhoaseiden leviämisen estämiseksi on jo kansainvälisen yhteisön kannalta koeponnistettu juttu. Kuka rupeaa Suomen kemikaali-aliksi?
 
jokiranta kirjoitti:
Siirrytään kustannustehokkuuteen. Ostetaan taktinen ydinase teokratioista: Iranista tai Israelista; niillä on siunaus tai sitten maallisemmin Korean demokraattisesta kansantasavallasta.

ei tarvi ostaa. olen jossain lukenut että suomessa olisi koht. lyhyt aika tuottaa ase, johtuen tiedon ja tekniikan tasosta.
 
EI tarvitsisi edes purkaa päätöstä pitää Suomea ydinaseettomana valtiona, kun yksinkertaisesti ilmoitettaisiin, että on asetettu useita ydinaseita strategisesti valittuiihin paikkoihin ja ne kyetään räjäyttämään sijoillaan. Jo maalipisteissään oleviin pommeihin ei ohjuksia tarvita. Koska ne eivät ole Suomessa, niin Suomi on edelleen ydinaseettomalla vyöhykkeellä. Strategisia kohteita ei julkisteta eikä niiden määrää. Sitten vaan seurataan miten käy kuhina kun noita pommeja etsitään kissojen ja koirien kanssa.
 
Back
Top