Maavoimat toteuttaa kyselyn Etelä-Suomen sotilasläänin reserviläisille

Samses

Ylipäällikkö
http://bit.ly/reservilaiskysely

Maavoimat toteuttaa kyselyn Etelä-Suomen sotilasläänin reserviläisille
Etelä-Suomen sotilasläänissä toteutetaan alueen reserviläisille suunnattava pilottikysely. Kyselyn tuloksia hyödynnetään poikkeusolojen suunnittelussa. Tarkoituksena on kartoittaa reserviläisten aktiivisuutta ja halukkuutta asevelvollisuusasioissa ja selvittää kyselyiden hyödynnettävyys rekrytoinnissa sekä suunnittelussa.

Etelä-Suomen sotilasläänissä pilotoitavaan kyselyyn on yhdistetty jo käytössä ollut hakeutuminen maakuntajoukkoihin. Uutena elementtinä reserviläisille annetaan mahdollisuus osoittaa oma kiinnostuksensa erilaisiin poikkeusolojen tehtäviin sekä tuoda esille omaa osaamistaan. Näitä voidaan hyödyntää sotilaallisessa toiminnassa ja poikkeusolojen suunnittelussa. Kyselyä kehitetään pilotoinnista saatujen kokemusten perusteella ja laajennetaan mahdollisesti valtakunnalliseksi.
Kysely jakaantuu kahteen osioon, taustatietoihin sekä halukkuuden ilmoitusosioon. Pilottikyselyn yhteydessä reserviläiset voivat ilmoittaa halukkuutensa myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ja reserviläisjärjestöjen toimintaan, kuten myös kiinnostuksensa muiden viranomaisten poikkeusolojen toimintoihin. Halukkuuden ilmoittaminen ei muuta henkilön sijoittamisen periaatteita, vaan mahdollistaa eri yhteistoimintatahojen rekrytoinnin.
Kyselyyn vastaaminen ei varmista reserviläiselle sodan ajan tehtävää. Lopullinen tehtäviin sijoittaminen tehdään Puolustusvoimien tarpeiden ja näkemyksen mukaisesti.
Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Kyselyyn vastataan 30.4.2014 mennessä postitse tai lähettämällä täytetty ja allekirjoitettu lomake skannattuna sähköpostin liitteenä.
 
Palvelukseen halutaan... byrokratiaa pelkäämättömiä, nöyriä, ahkeria, ja ennenmuuta ilmaisia työntekijöitä.;)
 
Pääesikunnassa taidetaan lukea maanpuolustus.nettiä..

Oliko se tosiaankin tarkoitus lähettää kaikille alle 60-vuotiaille asevelvollisille vai rajataanko joukot tiukastikin? Toivottavasti kirjeessä on muutakin kuin kolme monivalintakysymystä, mutta taitaa satojen tuhansien vastauskirjeiden seulominen olla tekemätön paikka ilman koneellista lukemista.


Edit:

Tuolla linkissähän lomake jo olikin..

Hohhoijakkaa, hetken jo luulin, että Puolustusvoimissa olisi kääritty hihat ja ryhdytty tavoittelemaan reservin suurta enemmistöä, mutta ketun marjat.. Lomaketta jaetaan kertausharjoituksissa ja vapaaehtoisissa harjoituksissa. Lisäksi yli-innokkaat voivat tulostaa sen netistä ja lähettää esikuntaan. Eli mitään kattavaa satojen tuhansien asevelvollisten toiveita ja mielipiteitä luotaavaa tutkimusta ei ollakaan tekemässä. 95 %:a reservistä saa jatkaa ruususen untaan.

Toki tuolla levityksellä saadaan varmasti ylevät tulokset ja PV voi tiedottaa kyselyn perusteella ressujen olevan hyvin motivoituneita ja halukkaita osallistumaan vapaaehtoiseen koulutukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvähän se on, että PV on edes jollain tavoin aktivoitunut. Tuosta kyselystä jää vaan sellainen yleisvaikutelma, että reserviläisillä on käyttöä ainoastaan maakuntakomppaniassa ja MPK:n toiminnassa.
 
Kyllä ne ajat oli ja meni, kun massoja haettiin....ja kenties edes tarvittiinkaan. Kyllä jutut ovat polkeneet jo pitkään siihen suuntaan, että nuo erilaiset satojen tuhansien miesten armeijat voidaan unohtaa, olisi vain hyvä, kun tuo sanottaisiin ääneen.
 
Kyllä ne ajat oli ja meni, kun massoja haettiin....ja kenties edes tarvittiinkaan. Kyllä jutut ovat polkeneet jo pitkään siihen suuntaan, että nuo erilaiset satojen tuhansien miesten armeijat voidaan unohtaa, olisi vain hyvä, kun tuo sanottaisiin ääneen.

Ei onnistu, koska samalla "yleinen" asevelvollisuus joutuisi kyseenalaistetuksi.
 
Luin tuon läpi, mutta ei tuossa kysytä mitään sellaista mitä PV ei minusta jo tietäisi enkä oikein tajunnut mikä tuossa on pointtina.
 
Luin tuon läpi, mutta ei tuossa kysytä mitään sellaista mitä PV ei minusta jo tietäisi enkä oikein tajunnut mikä tuossa on pointtina.

Pointti on varmaankin siinä, ettei ressut pääsisi väittämään, "ettei PV:tä kiinnosta riviressut pätkän vertaa".

Nyt todistetusti kiinnostaa, kun jokainen ressu voi tulostaa kaavakkeen ja lähettää sen sotilaslääniin (omalla kustannuksellaan tietysti). Lomakkeen ohjeissa toki kerrotaan kaikki olennainen eli ei takaa sijoitusta, ei pääsyä kertaukseen eikä oikeastaan vaikuta mihinkään muutoinkaan. Eikä vastaaminenkaan ollut pakollista..

Toki joku yksittäinen ressu voi tuota kautta pyytää ressujärjestöjen rekrytoijien yhteydenottoa, mutta kyllä tuosta muutoin jää jälleen kerran sellainen mielikuva, jotta apinaa yritetään koijata.

Jos voin arvata, niin systeemillähän tavoitetaan koko reservi yhden sotilaan yhden kh-vuorokauden hinnalla. Tehokasta jos mikä!
 
Jostain täytyy ilmeisesti säästää että saadaan rahaa kattamaan kasvavat kulut, uutta kalustoa tarvitaan ja kansainväliset tehtävät harjoituksineen syö budjettia. Jonkinlainen kultainen keskitie siis löydettävä. Mitä tuohon kyselyyn tulee niin vastaisin mielelläni myönteisesti, mutta joudun arvioimaan sitä useista eri näkökulmista, joista yksi on se, mitä sillä ajetaan takaa? Reserviä ei tule supistaa enää yhtään, kertausharjoituksien määrää tulee nostaa mitä pikemmin. Nykyinen tilanne ei vetele. Otetaan se raha sitten vaikka ulkomaanavusta.
 
Suomi käytti kehitysyhteistyöhön vuosina 1988-2008 yhteensä yli kymmenen miljardia euroa nykyrahassa mitattuna. Eli keskimäärin puolimiljoonaa euroa vuodessa (500000e/v). Tämä nyt vaan yksi esimerkki. Jokaisella kehitysmaallakin on yhtäläiset mahdollisuudet kehittää omaa talouttaan ja infraa kuin avun antajillakin jos raha käytetään oikein.
 
Suomi käytti kehitysyhteistyöhön vuosina 1988-2008 yhteensä yli kymmenen miljardia euroa nykyrahassa mitattuna. Eli keskimäärin puolimiljoonaa euroa vuodessa (500000e/v). Tämä nyt vaan yksi esimerkki. Jokaisella kehitysmaallakin on yhtäläiset mahdollisuudet kehittää omaa talouttaan ja infraa kuin avun antajillakin jos raha käytetään oikein.

Tuossa täytyy olla nollia hukassa jossakin kohtaa. 10 miljardia jaettuna 20 ei varmana ole puoli miljoonaa, vaan puoli miljardia.
 
Kiinnitäisin huomiota julkiseen talouteen sekä kuntatalouteen siinä määrin että kun on hyvät ajat, niin ihmisiä rekrytään ja palveuita tuodaan ihmisten lähelle. Täällä pk-seudulla oli aikoinaan yksi s-virasto (hakaniemi) joka täytti kaikki tarpeet. Hyvinä aikoina kun on rahaa "ylimääräistä" niin kirstulla on kinujia. S-pisteitä ja toimipaikkoja on suhteettoman paljon tällä hetkellä, nyt ollaan menossa takaisin vanhaan malliin. Siihen on varaa. Myös PV osalta vähän sama juttu käynnissä. Tehostetaan toimintaa ja vähennetään byrokratiiaa = ollaan tehokkaampia seuraavassa suhdannenousussa. Ja taas tehdään sama virhe niinkö :) Hyvää talouskasvun aikana on tietty se että ihmisillä on töitä, mutta sitten joskus aina tulee vastaan tämä sama tilanne kun talous vain supistuu. Kaikki ei ole kuitenkaan antennipäitä ja heistäkin olisi huolehdittava. Vai nähdäänkö ne nykypäivänä yhteiskuntarasitteina? Oletko sinä yhteiskuntarasite jäätyäsi työttömäksi?
 
Itse en ole suuri salaliittolais-teorioiden kannattaja mutta....

Mitä varten tarvitaan moinen kysely erikseen kartoittamaan EXTREMISTEJÄ? sisäiseen vai ulkoiseen käyttöön?? Kaikki ei ole aina sitä, miltä se näyttää!!
(ja nyt otan foliohatun pois päästäni..)
 
Kyllähän se ois hyvä jotain vastata tuohon kyselyyn, kerta sellainen laadittu. Mennään sitten vaikka ilmatteeksi isänmaanpuolesta. Ehkä se reserviläismäärä tulee sitten tippumaan sinne 140 000 paikkeille joitain vuosia etiäpäin niin ollaan luvussa >70 000. Näin se taitaa mennä. Tuota menoa pohjolaan tulee valtatyhjiö, jonka joku täyttää, ikävä kyllä.
 
Venäjää ei kiinnosta hittoakaan se että onko joku natossa tai EU:ssa, silloin kun se voimaansa haluaa näyttää, se seikka on saletti...tuskin olen väärässä. Vastakkainasettelua tulee varmasti jatkossa entistä enemmän vaikka sitä pitäisi välttää kaikin mahdollisin keinoin. Onko turvallisempi olo Naton ulkopuolella vai sen sisällä, jossa käytännössä olemme jo nyt hyvin vahvasti ilman artikla 5 pykälää, tosin tuokin täyttyisi tarvittaessa vähän toisia reittejä pitkin nykyään, kuuluimme natoon tai emme.
 
Porukan täytyis oikeesti käyttää aikaa fundeeraukseen ennen tuohon kyselyyn vastaamista. Tuntuu vaan siltä että nato ja >70 000 on todellisuutta jokusen vuoden kuluttua. Joskus 2018 paikkeilla ollaan siellä ellei käy Georgioita.
 
Back
Top