Maavoimien erikoisoperaatio-osasto Naton täydennysjoukkopooliin

Samses

Ylipäällikkö
******
Suomi asettaa Utin jääkärirykmentin perustaman erikoisoperaatio-osaston Naton nopean toiminnan joukkojen (Nato Response Force, NRF) täydentävään joukkopooliin vuodeksi 2013. Valmiusaika alkaa 1. tammikuuta 2013 ja se kestää koko vuoden.

Erikoisoperaatio-osastoon kuuluu palkattua henkilöstöä Utin jääkärirykmentistä ja Suomenlahden meripuolustusalueelta. Osasto koostuu johto-osasta, toimivasta joukosta sekä tukiosista. Osaston vahvuus on 60 henkilöä ja se on 60 vuorokauden lähtövalmiudessa 1.1. – 31.12.2013.

Erikoisoperaatio-osastolle asetetut vaatimukset ovat samat kuin sotilaallisen kriisinhallinnan joukkorekisteriin ilmoitetuilla joukoilla. Osasto oli viimeksi valmiudessa EU-johtoisessa taisteluosastossa alkuvuoden 2011, jolloin se evaluoitiin Naton erikoisjoukoille asettamien vaatimusten ja standardien mukaisesti arviointiohjelman korkeimmalle tasolle.

Osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaoperaatioon osana NRF-joukkoa edellyttää Suomen kansallista, operaatiokohtaista päätöstä ja Naton neuvoston hyväksyntää.

Erikoisoperaatio-osaston osallistuminen NRF:n täydentävään joukkopooliin (Response Forces Pool, RFP) ja siihen liittyvään harjoitustoimintaan linjattiin tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa elokuussa 2011.

******
Lähde: Puolustusvoimat.fi http://tinyurl.com/cf7wvp9
 
Back
Top