Maavoimien soittokunnalle uusi talo

Tvälups

Ylipäällikkö
20.11.2013 klo 16:04
Maavoimien soittokunnalle uusi talo
Rakuunasoittokunnasta Maavoimien soittokunnaksi ensi vuonna laajeneva puhallinorkesteri tarvitsee nykyistä enemmän tilaa. Uudisrakennus nousee Lappeenrantaan Maasotakoulun yhteyteen.

Kuva: YLE
Maavoimien soittokunnalle rakennetaan uudet tilat Maasotakoululle Lappeenrantaan. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on tänään puoltanut investointia.

Senaatti-kiinteistöjen hallitus on tehnyt jo aiemmin ehdollisen investointipäätöksen.

Uusi rakennus sijoittuu Leiriin Maasotakoulun portin lähettyville. Rakennuksen kustannusarvio on noin 3,7 miljoonaa euroa.

Rakuunasoittokunnasta Maavoimien soittokunnaksi ensi vuonna laajeneva puhallinorkesteri tarvitsee nykyistä enemmän tilaa. Uuden rakennuksen on määrä valmistua kesällä 2015, joten soittokunta joutuu jonkin aikaa toimimaan ahtaudessa.


otsikoksi käy myös: kuinka lakkauttaminen luo jatkuvaa säästöä turhista seinistä luopumalla...
 
Iloinen veronmaksaja sisälläni on luonnollisesti erittäin onnellinen siitä että PV keskittyy ydintehtäväänsä esimerkiksi ylläpitämällä puhallinorkesteria. Kun on pakko säästää, on hyvä keskittyä olennaiseen. Jepjep.
 
Tuolla rahalla olisi saanut Aimpointit n. 10 000 taistelijalle...

Huomioiden kuinka Kontioranta kaikkine rakennuksineen myytiin 1,1milj€ hinnalla niin kuinka tuottoisa tämä lakkautuskierros uudisrakentamisineen on..?

Tuo Aimpoint vertaus on vallan loistava esimerkki rahoitustoiminnan mielekkyydestä, korjaan; mielettömyydestä!
 
Viimeksi muokattu:
Pikkurahaa tietty. Mutta muistellaan vain mantraa: "ydintoiminnot on turvattava". Musiikilla on tietysti vankka perustelunsa, muuten Ruotsin alamaisaikojen renkutukset jäisivät unhoon. Yleisön pyynnöstä tänään: Hamelmin pillipiiparit!
 
Ensinnäkin minun puolestani kaikki soittokunnat olisi voinut laittaa pakettiin ja ostaa tarvittavien valtakunnallisten tapahtumien soittopalvelut esim. joltain sopivalta kaupungin orkesterilta jolle kyseinen asia ulkoistettaisiin.

Rahat uudisrakennuksiin eivät ymmärtääkseni tule pv budjetista(?), vaan senaattikiinteistöltä. Eipä nyt siis unohdeta sitä tosiseikkaa että tarvittavien tilojen (tilojen joista maksetaan jatkuvia kuluja pv budjetista) määrä putoaa aika radikaalisti:

"Puolustusvoimain organisaatiouudistuksessa sotilassoittokuntien määrää karsitaan kolmestatoista viiteen.
Uudessa mallissa soittokunnat keskitetään viiteen nykyistä suurempaan soittokuntaan, joita ovat Kaartin soittokunta Helsingissä, Ilmavoimien soittokunta Jyväskylässä, Maavoimien soittokunta Lappeenrannassa, Merivoimien soittokunta Turussa ja Lapin soittokunta Rovaniemellä. Lakkautusten myötä myös henkilöstöä vähenee.
Oulun lisäksi vuoden 2013 lopussa lakkautettavat sotilassoittokunnat ovat Hämeenlinnan, Joensuun, Kajaanin, Kankaanpään, Mikkelin ja Vaasan soittokunnat. Lahden sotilasmusiikkikoulu lopetetaan vuoden 2014 lopussa."
 
Tämä kuulostaa hyvältä!
"Sotilasmusiikkialan kehittämisellä on arvioitu saatavan vuositasolla pysyvää säästöä noin 4 miljoonaa euroa vuodesta 2014 alkaen, mikä on lähes 3,5 prosenttia puolustusvoimauudistuksen rakenteellisten uudistusten kokonaissäästötavoitteesta. Säästöistä pääosa on henkilöstösäästöjä, sillä sotilasmusiikkialalta vähennetään lähes 85 tehtävää."

Mutta tämä??? Soittokuntien määrä vähenee 13:sta 5:teen, mutta niiden tilamenot pysyvät ennallaan! Onko vanhoissa tiloissa niin paljon pienemmät vuokrat ja uusissa suuremmat että lopputulos menee about tasan? Ja onko tosiaan niin että pv vastaa vanhojen tilojen korjauskustannuksista(vai ympättäisiinkö ne vaan kohotettuun vuokraan?), mutta uudisrakennukset rahoittaa senaatti? Tuo senaatti on kyllä sellainen himmeli jonka toimintamallia olisi kyllä syytä "vähän" tarkastella...
"Puolustusvoimien laatimassa ratkaisumallissa nykyisistä sotilassoittokunnista lakkautetaan seitsemän soittokuntaa vuoden 2013 lopussa sekä Sotilasmusiikkikoulu vuoden 2014 lopussa. Valtaosa lakkautettavien soittokuntien käyttämistä tiloista on erittäin huonokuntoisia ja edellyttäisivät merkittäviä korjaustoimia. Luopumalla näistä tiloista puolustusvoimien ei edellytetä maksavan näiden rakennusten korjauksista aiheutuvia kustannuksia. Uudistuksen myötä soittokunnat saavat asianmukaiset toimitilat, minkä johdosta soittotoiminnan tilamenot pysyvät lähes nykytasollaan."
Helsingissä 24 päivänä lokakuuta 2013
Puolustusministeri Carl Haglund
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top