Majuri uhkasi ampua varusmiehen!

kimmo.j

Respected Leader
Tiedätkö missä vaiheessa tuon vm spollarin palvelusaika oli menossa? Jutussa ei taidettu kertoa (en jaksa varmistaa), oliko kyseessä ensimmäisiä harjoituksia spolmiehistökurssin jälkeen vai ns. loppusota. Kaikkia spollareina palvelleita ei sijoiteta SA SPOLK:iin.

En tiedä, mutta jos tuollainen tapaus sai miehen järkyttymään niin, että piti oikein oikeuteen mennä. Ei taida kummoinen ryhmätyöntekijä olla syntymässä. Puhumattakaan, että ko ihminen kestäisi kriisiaikana syntyvää stressiä.
 

jbp0909alkio

Korpraali
BAN
nyt olisi mielenkiintoista tietää mitä oikeustieteen opiskelun armeijan takia keskeyttäneet ja/tai sen loppuun suorittaneet oikeusupseerit opettaa sotilaspoliiseille.
 

jbp0909alkio

Korpraali
BAN
vartiamihellä ei ole tarvetta pelätä henkensä puolesta. vartijamiehellä on oikeus ja velvollisuus puollustaa vartioimaansa paikka ja omaa henkeään.
sotilaspoliisin oikeudet on määritelty jossain laissa.
 

jbp0909alkio

Korpraali
BAN
Tuntematta asian todellisia taustoja tarkemmin, mediassa kerrotun perusteella haiskahtaa että sotilaspoliisi ei ole ollut ihan tehtäviensä tasalla, koska on päästänyt tuntemattoman majuriksi pukeutuneen uhkaamaan itseään rk:lla, jos hänestä on siltä kerran tuntunut.

Esitutkinnassa olisi pitänyt selvitä kaikki KKO:n päätöksen vaikuttanut, jolloin asian ei olisi pitänyt mennä edes syyteharkintaan.

rait ooon.
vartia olisi ollut oikeutettu välittömästi turvaamaan itsensä ja esikunnan. vai olisiko, se on vähä ongelmallista tuo että vartija ei tiedä tunnussanaa.
itse olisin vetänyt pistoolin"vartija ei ollu upseeri" esiin ja sanonu siitä vaa, mie en lähe koira lailla siin lähtee sitte moni muuki.
 

Fremen

Respected Leader
En tiedä, mutta jos tuollainen tapaus sai miehen järkyttymään niin, että piti oikein oikeuteen mennä. Ei taida kummoinen ryhmätyöntekijä olla syntymässä. Puhumattakaan, että ko ihminen kestäisi kriisiaikana syntyvää stressiä.

Lisaksi meni aikuinen mies aidilleen itkemaan turhaan/valheellisesti keksitysta asiasta josta koko poru syntyi... mielestani spol-koulutukseen ei pitaisi ikina ottaa ketaan jolla ei ole lajitaustaa.
Syy tahan on yksinkertainen: jos keskiviikon iv:n jalkeen kassulle palaa kaappipakastimen kokoinen pahansisuinen tykkimies joka on tottunut heittelemaan 45-kiloista noidanlimppua kuin saunaklapia, on ihan kiva tietaa etta ne kaksi-kolme kylmassatarisijaa sina portilla ovat sitoutuneita hommaansa ennenkuin Pataljoonan upseeri tilaa koko partion patteriston kaytavalle lattiapainiin 20min myohemmin...

Kylla se viesti menee lapi jos se lahetetaan selvasti. Ja siihen auttaa rauhallinen kayttaytyminen, 'viilipyttymaisyys', jonka pitaa olla samalla uskottavaa. Tahan lajitausta auttaa huomattavasti, ei olla kirjaimellisesti ensimmaista kertaa 'pappia kyydissa' joten voi kayttaytya rauhoittavasti kun tietaa mista hommassa on kyse.

Mutta toi vasikoimisen kulttuuri pitaa oikeasti kitkea puolustusvoimista, siihen varusmiestoimikuntien liitto ja kusiset varusmiesjuristit ovat aina kannustaneet ja tahdanneet, tavoitteena omat agendansa.
 
Top