Makedonian konflikti

fulcrum

Greatest Leader
Viisi poliisia kuollut yhteenotossa

Makedoniassa viisi poliisia on kuollut ja yli 30 loukkaantunut aseistautunutta ryhmää vastaan käydyssä operaatiossa, Makedonian sisäministeri Gordana Jankulovska sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan. Operaatio käytiin maan pohjoisosassa Kumanovon kaupungissa eilen lauantaina.

Jankulovska kertoi tiedotustilaisuudessa, että jotkut aseistautuneen ryhmän jäsenistä saivat yhteenotossa surmansa, muttei sanonut, kuinka moni. Hänen mukaansa poliisilla ei ollut tietoa mahdollisista siviiliuhreista. Operaatio kesti koko eilispäivän.

Jankulovska sanoo, että aseistautuneesta ryhmästä runsaat parikymmentä on antautunut mutta poliisioperaatio jatkuu yhä viimeistenkin hyökkääjien kiinni saamiseksi.

Sisäministeriön tiedottaja Ivo Kotevski sanoi aiemmin lauantaina, että poliisi on ottanut yhteen "hyvin koulutetun terroristiryhmän" kanssa. Se oli saapunut Makedoniaan yksilöimättömästä naapurimaasta, ja sen tavoitteena oli "tehdä hyökkäyksiä valtion laitoksissa", uutistoimisto AP kirjoittaa.


Viidakkorumpu on kertonut jo jonkin aikaa että Makedonian tilanne on muuttumassa taas huonompaan ja nyt tämä näyttää realisoituvan. Hallitukselle ajoitus on näkökulmasta riippuen hyvä tai huono, sillä se on sisäpoliittisissa vaikeuksissa erilaisten skandaalien keskellä.
 
Kas UCK:N albaanikurkunleikkaajat hamuavat lisää maata suur-albania unelmaansa. Kosovo oli euroopan virhe ja se syöpä tulee leviämään pitkin balkania joka ei kummoista kipinää tarvitse että paska ottaa taas tuulettimeen ja kunnolla.
 
Eipä tuossa paljon jää vaihtoehtoja mistä terroristit on Makedonia puolelle tullut, jos alueena on Kumanovo. Olisko kumminkin kyseessä enemmänkin rikollisliigojen voimannäyttö, ongelmia rahanjaossa.
Mitä olen lukenut ja kuullut, niin tämä vanha ikiaikainen salakuljetusreitti olisi saamassa uutta merkitystä ihmissalakuljetuksen puolella. Kreikan kautta tulee porukkaa ja pyrkivät esim. serbian kautta eu-alueelle.
 
Turha yleistää albaaneja kuten muuan käyttäjä tässä aiheessa jo teki. Makedonian UCK laski aseensa vuonna 2002 neuvottelujen jälkeen (joiden seurauksena maan albaani-vähemmistölle myönnettiin enemmän autonomiaa ja luotiin puolue ajamaan heidän asioitaan koalitiossa makedonialaisten puolueiden kanssa) jolloin ryhmittymä hajosi. Vuonna 2010 uutisoitiin Makedonian UCK kannattajien asekätköistä ja sattui pienehköä ammuskeluakin, mutta ainoastaan viimeisen vuoden sisällä on tapahtunut mitään isompaa: kyseessä on vain kovemman luokan kannattajat jatkamassa toimintaa - kuten vieläkin eräässä Euroopan toisessa osassa toimiva muuan IRA porukka - kun alkuperäiset ryhmät ovat jo aikoja sitten laskeneet aseensa.
 
Viimeksi muokattu:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_vapautusarmeija

@Nikhiris sinä saat olla UCK:sta mitä mieltä haluat ja uskoa heidän olleen valkoisia ritareita heikkoja puollustamassa, totuus taisi olla vaan karumpi. Raiskareita, murhaajia ja huumekaupiaita koko sakki täynnä jonka sankariteot lähinnä suoritettiin aseettomia siviilejä vastaan koska Serbiarmeijaa vastaan tuli turpaan ja tunteella.

Enpä tiedä että mistä moista päättelit, kun en tuollaista ole kirjoittanut. Rupeat meikäläistä vääristelemään, kun kirjoitin, "Turha yleistää albaaneja kuten muuan käyttäjä tässä aiheessa jo teki. Makedonian UCK laski aseensa vuonna 2002 neuvottelujen jälkeen (joiden seurauksena maan albaani-vähemmistölle myönnettiin enemmän autonomiaa ja luotiin puolue ajamaan heidän asioitaan koalitiossa makedonialaisten puolueiden kanssa) jolloin ryhmittymä hajosi. Vuonna 2010 uutisoitiin Makedonian UCK kannattajien asekätköistä ja sattui pienehköä ammuskeluakin, mutta ainoastaan viimeisen vuoden sisällä on tapahtunut mitään isompaa: kyseessä on vain kovemman luokan kannattajat jatkamassa toimintaa - kuten vieläkin eräässä Euroopan toisessa osassa toimiva muuan IRA porukka - kun alkuperäiset ryhmät ovat jo aikoja sitten laskeneet aseensa.", mutta teikäläinen rupeaa vetelemään hatusta, että pidän UCK:ta jonain ritarisäätynä. Nyt kun kerran itse serbit mainitsit, niin otetaan nyt vaikka Arkan tiikereineen, joka kohtasi loppunsa Serbian mafian välienselvittelyssä ennen kuin saatiin kansainväliseen sotatuomioistuimeen - tässäpä hieman Arkanin ja hänen tiikeriensä tekosia.

http://www.pdfhost.net/index.php?Action=DownloadFile&id=aa24e99059d3e47947973a65b0072e21

Turha maalata piruja seinille ja yleistää albaaneja, kun serbien joukoissakin syyllistyttiin rikoksiin jos toisiinkin - ja se sota nyt on nyt ohi siinä missä Britteinsaarillakin IRA:n kanssa: turha itse kaataa bensaa kipinän päälle, kun se taas on juuri sitä, mitä jotkut kommandopipo-päiset ryhmien jämät haluavat sekä Balkanilla että Britteinsaarilla.
 
Viimeksi muokattu:
Juu jos haluat vetää arkanin raiskaajaat mukaan vedä vaan mutta hehän eivät olleet serbiarmeijan osia vaan puolisotilaallista miliisiä ja tavallaan "kanssalliskaartia". No johan nuo taistelut Makedoniassa osoittaa että UCK ei ole laskenut aseitaan samaa voi sanoa IRA:sta joka ei sekään ole luovuttanut vaan elää tavallaan taas hiljaiseloa.
 
Poliiseja kuoli 8 ja 37 haavoittui, terroristeja kuoli 14 ja 30 antautui, näistä monet ilmeisesti haavoittuneita.

_82901688_027148681-1.jpg


Eli kyseessä oli, Ukraina poislukien, kovin sotilaallinen yhteenotto Euroopassa moneen vuoteen, ei siis mikään pikku kahina. Vangituista 18 sanotaan olleen Kosovon albaaneja.
Tulevaisuus näyttää onko tämä jonkun pikku joukon viimeinen ponnistus, vai enne laajemmasta liikehdinnästä. Suur-Albania on ainakin joissain piireissä aika suosittu konsepti, vaikkei kai ainakaan toistaiseksi ole saanut suuren yleisön keskuudessa kovin suurta kannatusta.
 
Sputnik:n Suomi versio spekuloi toisella "maidanilla" ja liittävät asian Venäjän-Turkin kaasuputkikuvioihin. Omissa aatoksissa kuvio voisi mennä jotenkin niin, että Makedonian albaanivähemmistö aloittaa mekkalat ja tekee "Itä-Ukrainat". USA tukee tätä epävirallisesti, tavoitteena laajempi Albaanivaltio ja sitä kautta Camp Bondsteelin vaikutussalueen laajentaminen, AMBO:n varmistaminen ja Venäjän kaasuputken torppaus Makedonian kautta Serbiaan.

"Camp Bondsteel strategically lies close to the planned Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil (AMBO) pipeline. Also known as the Trans-Balkan, the pipeline project will transport the Caspian oil from Bulgaria to Albania via Macedonia. The $1.5bn AMBO pipeline is sponsored by the US-based consortium Albanian Macedonian Bulgarian Oil Corporation. It is expected to be completed in 2011. One of the objectives of the base is that it is expected to protect the AMBO"

http://www.army-technology.com/projects/campbondsteel/
 
Mikä voisi olla kauniimpi ajatus kuin iso albaanivaltio. :D
 
Putinisti Dana Rochrabacher haluaa muuttaa rajoja Balkanilla ja lopetaa FYROM:in, (eli Makedonian).

Tällä kaverilla on pitkä historia Putinin nuoleskelua ja Ukrainan osalta laulaa täysin Kremlin lauluja. Kuten uutisessa todetaan on ammattivalehtelija Lavrov myös höpissyt tällaista 2015

http://www.novinite.com/articles/17...vided+between+Kosovo,+Bulgaria'+-+US+Official

Macedonia 'Should be Divided between Kosovo, Bulgaria' - US Official

photo_verybig_178761.jpg
File photo, BGNES


Macedonian officials have expressed their outrage at comments from United States Congressman Dana Rohrabacher, who told an Albanian TV station Macedonia should be divided and its creation was a failed project.

Its territories should be divided between neighboring states, Kosovo and Bulgaria included, Macedonian media quote him as telling Albania's Vizion Plus TV.

Bulgarian news wire BGNES quotes him as saying: "In my opinion, Macedonia is not a state. I am sorry, but it is not a state. There is such a division in their country they will never be able to live together in the future."

"This is why Kosovars and Albanians from Macedonia should be part of Kosovo, and the rest of Macedonia should be part of Bulgaria or another country to which they believe are linked."

"The idea is to keep Macedonia alive because someone 30 years ago decided it is a configuration that should come out of the dismantling of Yugoslavia," news website MKD.mk quotes him as saying.

It also notes Rohrabacher said, when asked whether Donald Trump's administration would back the idea, he has "an influence" on foreign policy and the idea "of changing the borders in the Balkans" may be up on the agenda during the next sessions.

The Foreign Ministry in Skopje has immediately demanded explanation from the US Department of State for his comments.

Being a member of the US House Committee on Foreign Affairs and chair of the Subcommittee on Europe, Eurasia and Emerging Threats, he causes turmoil with his comments, state-run MIA news agency reports the diplomatic service in Skopje as saying.

"We believe that the State Department will dispel any dilemma with regard to the positions presented and that it will affirm its policy toward Macedonia and the Balkans," the statement adds.

Dana Rohrabacher, who has served at the US House of Representatives since 1989, is not the first foreign official to make such statements in recent years.

In 2015, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov suggested Macedonia should be partitioned, with the west going to Albania and the east being given to Bulgaria. His comments roughly coincided with a peak in the political crisis that had caught the country at the moment.

- See more at: http://www.novinite.com/articles/17...+Bulgaria'+-+US+Official#sthash.zFjulVeK.dpuf
 
Back
Top