Makkaranpaistofoorumi

Eilen ehtoolla tuli grillattua Kivikylän grillimakkaraa joka on kyllä varma valinta jos haluaa hyvää...Päivällä paistoin possun ulkofilettä. Leikkaa n 1cm siivuja vähän nuijii niitä ja laittaa päälle suolaa ja pippuria...niin avot :p

Oli muuten komea täysikuu jälleen kerran :solthum: Kivasti näkyi myös Mars planeetta kuun kupeessa punertavan täplänä. Tsiigailtiin taivaan ilmiöitä Leica-kiikarilla ja 30-50 x suurentavalla spotteriputkella kun pojan kanssa rillattiin maggraa ...

kivikylän grillimakkara – Kopio.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Eilen ehtoolla tuli grillattua Kivikylän grillimakkaraa joka on kyllä varma valinta jos haluaa hyvää...Päivällä paistoin possun ulkofilettä. Leikkaa n 1cm siivuja vähän nuijii niitä ja laittaa päälle suolaa ja pippuria...niin avot :p

Oli muuten komea täysikuu jälleen kerran :solthum: Kivasti näkyi myös Mars planeetta kuun kupeessa punertavan täplänä. Tsiigailtiin taivaan ilmiöitä Leica-kiikarilla ja 30-50 x suurentavalla spotteriputkella kun pojan kanssa rillattiin maggraa ...

Katso liite: 9519

Oli erittain hieno naky, Luna ja Mars etelasektorissa, ja Mars niin isona etta olis voinut olla Venus... se on hienoa etta nuorisokin kiinnostuu taivaan seuraamisesta, vaikkei se mahdu pleikkariin!
Tassa on ihan kaypa opas taivaanseuraamiseen, ja hyva saitti muutenkin:

http://www.space.com/16149-night-sky.html
 
Ai niin unohtui makkarakommentti; eli aina haasteellisen puolipisteen jalkeen voin ilmoittaa vetaneeni paketin Wilhelmia (Original) tana viikonloppuna, tulin jo viime kesana tiihen tulokseen etta tama on erittain kaypainen hiillosmakkara... sopivan paksuinen, ei liian pitka, kestava kuori joka pistaa mehut sisallaan mutta silti rapeutuu hienosti, ja mausteet kohdallaan. Oivallista eika helvetin kallista niinkuin jotkut raakamakkarat ainakin paakaupunkiseudulla (normina 13-15Eur, jotkut lahes 20Eur kilo...no good for me. It's sausage, not vodka goddamnit!)

http://ruoka.fi/ruokajutut/grillaus...ertailu-katso-mita-suosikkimakkarasi-sisaltaa

ps. mamma pakotti minut tuolle sivustolle... onneksi Wilhelmi (perint.) taraytti sentaan 79% liha- yms. -pitoisuustestissa!
Rasvaa oli kunnioitettavat 25%, selittaa ehka mehukkuutta ja maistuvuutta! Luotan arvostelukykyyni etta tama on hyvaa rasvaa...
 
Ai niin unohtui makkarakommentti; eli aina haasteellisen puolipisteen jalkeen voin ilmoittaa vetaneeni paketin Wilhelmia (Original) tana viikonloppuna, tulin jo viime kesana tiihen tulokseen etta tama on erittain kaypainen hiillosmakkara... sopivan paksuinen, ei liian pitka, kestava kuori joka pistaa mehut sisallaan mutta silti rapeutuu hienosti, ja mausteet kohdallaan. Oivallista eika helvetin kallista niinkuin jotkut raakamakkarat ainakin paakaupunkiseudulla (normina 13-15Eur, jotkut lahes 20Eur kilo...no good for me. It's sausage, not vodka goddamnit!)

http://ruoka.fi/ruokajutut/grillaus...ertailu-katso-mita-suosikkimakkarasi-sisaltaa

ps. mamma pakotti minut tuolle sivustolle... onneksi Wilhelmi (perint.) taraytti sentaan 79% liha- yms. -pitoisuustestissa!
Rasvaa oli kunnioitettavat 25%, selittaa ehka mehukkuutta ja maistuvuutta! Luotan arvostelukykyyni etta tama on hyvaa rasvaa...

Joo..wilhelmi on myös varma ja hyvä grillimakkara valinta..:solthum:
 
Joku visuaalisesti lahjakas vois suunnitella taktisille makkarajoukoille oman tunnuksen. Vois teetättää salaiselle erikoisjoukolle tacticoolin velcropohjaisen merkin :D On sit komea patsastella hathat-kursseilla hihassaan merkki.
 
Kenellä on tallella "Raavaan Miehen Keittokirja" ja sen pari jatko-osa ? Tai tuliko aikanaan edes luettua? Taisi olla 90-lukua...sitä hyvän ruuan aikaa.

82210b6841ec0d79d42500700d7a0-orig.jpg
 
Jatko-osat ovat nimeltään "Läskiksi meni, raavas mies" ja "Raavaan miehen kokkikoulu". Niitä näyttää saavan divareista hintaan 5-15 € per kappale.
Hyviä reseptejä joista melkein jokainen päättyy lauseeseen "....huuhdellaan hyvällä oluella ".

Alan miehille samaan hyllyyn "Sotilaan käsikirjan" kanssa, koska nythän tällä yhteydellä on mpnet- ja ammattilais-hyväksyntä.


.
 
Back
Top