Manchesterin pommi-isku

Nikhris

Kapteeni
BBC:n mukaan poliisi räjäyttänyt läheisessä puistossa jotain, mikä "was not a suspicious item".

Pitääkö tuo ymmärtää niin, että siellä tuhottiin selvästi pommiksi/räjähteeksi tiedetty esine?

Ei sitä aina tiedetä pommiksi/räjähteeksi, mutta tuollaista tehdessä sitä moiseksi epäillään, vaikka kyseessä saattaisikin olla jokin ei vaarallinen juttu. IRA ajoista lähtien noin on aina välillä Briteissä tehty.
 
Viimeksi muokattu:

miheikki

Greatest Leader
Aksiooma
xx.gif

Vs: 2017-05-23 Manchester Arenalla räjähdys Ariana Granden konsertissa
« Vastaus #34 : tänään kello 05:00:44 »Tässä video mikä kuvattu samaan aikaan kun pommi räjähtää.
 

Benelli

Respected Leader
Eiköhän ihan stadioninkin holleilla voi olla kaasulinjoja. Syyksi nyt ilmenee mikä ilmeneekään, mutta tuon Times Square tapauksen jälkeen itse en ainakaan jaksa heti olettaa, että tälläinenkään tapaus ei voisi olla muuta kuin pommin tekosia - joo; itsekin aika paljon kelasin, että ei kai nyt kukaan muu kuin terroristi autolla lähde ajelemaan väkijoukkoa yli tuossa mittakaavassa - kuitenkin voi muutakin sitten näköjään tapahtua : /
Kaksi peräkkäistä kaasuräjähdystä?
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Poliisi tutkii tuota terroritekona.
 

Nikhris

Kapteeni
Kaksi peräkkäistä kaasuräjähdystä?

Räjähdyksiä oli vain yksi - videolla ei useampaa kuulu - toisesta räjähdyksestä ei taida olla muuta kuin paikalla olleiden vaihtelevia lausuntoja. Ja tilanteesta on saatu sen verran uutta tietoa tuon kirjoitukseni jälkeen, että en moista pidä enää vaihtoehtoisena räjähdyksen aiheuttajana.

Poliisi tutkii tuota terroritekona.

Niin tutkii.
 
Viimeksi muokattu:

Aquilifer

Eversti
No niin, jo löydettiin syyllinenkin. Se on tietysti... rummunpärinää... Trump!

Ylen Aamu TV:ssa haastateltavana oleva CMI konfliktinratkaisujärjestön ohjelmajohtaja Ville Brummer puhuu, että Trumpin puheet Saudi-Arabiassa, asekaupat ja lento Israeliin olisivat syynä. Toistaiseksi ei ole konkreettista yhteyttä näytetty, mutta syypää on löydetty.

Manchesterin isku tapahtui muuten fusilieeri Lee Rigbyn murhan vuosipäivänä. Voi toki olla sattumaakin.
 

aj77

Respected Leader
Ei ollut mikä tahansa konsertti vaan pikkutyttöjen konsertti. Tämä on suomeen tuotuna sama, kuin Antti Tuiskun konserttiin tehtäisiin terrori-isku.
 

hansai

Supreme Leader
Erikoinen tapa uutisoida, kun kansalaisuuksia tai nimiä ei ole löytynyt kuin parille...

Tukholma, Pietari, Lontoo, Berliini... - Euroopassa tehty useita iskuja vuoden sisällä

Euroopassa ja sen lähettyvillä on tapahtunut vuoden sisällä useita isoja terroritekoja.

Viime kuussa neljä ihmistä kuoli ja 15 loukkaantui, kun kuorma-auto ajoi heidän päälleen Tukholman keskustassa. Teosta epäillään 39-vuotiasta uzbekistanilaista Rakhmat Akilovia. Hän on tunnustanut asianajajansa välityksellä.

Pietarissa huhtikuussa metrojunaan tehdyssä iskussa kuoli 14 ihmistä. Iskusta on epäilty paikalta löydetyn dna:n perusteella 22-vuotiasta Kirgisiassa syntynyttä Venäjän kansalaista.

Lontoossa kaikkiaan viisi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun mies ajoi auton väkijoukkoon Westminsterin sillalla ja puukotti poliisia parlamenttitalon luona 22. maaliskuuta. Poliisi ampui miehen. Äärijärjestö Isis otti iskun nimiinsä. Poliisi ei ole kuitenkaan löytänyt todisteita, joiden mukaan hyökkääjällä olisi ollut yhteyksiä jihadistiryhmiin, Isisiin tai al-Qaidaan.

Berliinin joulutorilla 12 ihmistä kuoli ja viitisentoista loukkaantui, kun rekka ajettiin ihmisjoukkoon hieman ennen joulua. Iskusta epäilty kuoli Milanossa tulitaistelussa poliisin kanssa joitakin päiviä myöhemmin. Isis otti iskun nimiinsä.

Heinäkuussa 2016 mies ajoi kuorma-auton väkijoukkoon Nizzan rantakadulla, jolloin yhteensä 86 ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui. Poliisi surmasi 31-vuotiaan tekijän, joka Isisin mukaan oli järjestön kannattaja.

STT
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201705232200156255_ul.shtml
 
D

Deleted member 1381

Guest
Mitä ihmettä britannialaisia vaivaa? Kerran niin itsepäinen ja ylpeä kansa joka hallitsi puolta maailmaa tekee hiljaa itsemurhaa!

Sama tauti vaivaa lähes kaikkia länsimaita. Ei olla vaadittu tulijoilta sopeutumista ja lakien noudattamista, vaan monikulttuurin nimissä rohkaistaan elämään kuten lähtömaissa. Menihän Suomessa Sasikin möläyttelemään sharia-lain käyttönotosta (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112612771042_uu.shtml). Rasistiksi ja fasistiksi leimautumisen pelossa edes törkeisiin perseilyihin ei olla aina puututtu. Onneksi mielisairaus ei ole edennyt täällä esimerkiksi Ruotsin tai Britannian tasolle.

Pikku hiljaa ylenpalttinen poliittinen korrektius alkaa mielestäni väistymään ja facebook triggeröitymisistä uutisoidaankin jo aika harvoin.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Yle kertoo uutisissaan parhaillaankin kahdesta räjähdyksestä..

Jotkut tosiaankin alkavat syytellä siitä USA:n presidenttiä tai vihjailla siihen suuntaan... en viitsi edes vilkaista twitter-ääliöitä

Tutkitaan terroritekona. Mitkä lienevät selitykset Suomessa. Ajatuspoliiseilla riittää tekemistä. Alkoholilla oli varmasti osuus asiaan. Ehkäpä tekijä oli vain hullu. Uskontoja ei pidä sotkea asiaan.

Yritän laittaa seuraavaan viestiin jotain muutakin.
 

hansai

Supreme Leader
Uutta tietoa epäillystä terrori-iskun tekijästä: Kuoli areenalle, toimi yksin

Manchesterin iskun epäilty hyökkääjä on kuollut Manchester-areenalle.

Asian vahvistaa Britannian poliisi.

Iskun uhriluku on kasvanut. Ainakin 22 ihmistä on kuollut ja 50 loukkaantunut. Uhrien joukossa on ainakin yksi lapsi.

Poliisin tietojen mukaan hyökkäyksen tekijä toimi yksin.

Hyökkääjä kantoi tämänhetkisten tietojen mukaan pommia mukanaan, jonka hän räjäytti.

–Me uskomme tällä hetkellä, että iskun toteutti yksi mies, Manchesterin poliisipäällikkö Ian Hopkins kertoo.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä ja tutkintaa.

–Voin vahvistaa, että hyökkääjä kuoli areenalle.
https://www.aamulehti.fi/maailma/uu...ijasta-kuoli-areenalle-toimi-yksin-200156401/
 
Top