Matti Vanhanen Suomenmaassa: EU voi siirtyä yhteiseen puolustukseen äkillisesti

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#1
"Anti-Gun" Vanhanen lobbaa "Euvostoliittoa"...http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vanhanen eu puolustus-38072

Matti Vanhanen Suomenmaassa: EU voi siirtyä yhteiseen puolustukseen äkillisesti

"Uskon, että kysymys saisi paljon kannatusta", sanoo ex-pääministeri.


  • Matti Vanhanen.

    (Heikki Saukkomaa)
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoo, että EU voi siirtyä yhteiseen puolustukseen nopeasti, jos jokin yllättävä tilanne tulee eteen.

– Maailma ei ole staattinen. Kun pohdin kysymystä unionin yhteisestä puolustuksesta, niin tie siihen suuntaan saattaa kehittyä äkillisistä olosuhteista johtuen ilman erityistä etukäteispäämäärää, hän kirjoittaa keskustanSuomenmaa-lehdessä.

Vanhanen huomauttaa, että EU voi siirtyä yhteiseen puolustukseen Eurooppa-neuvoston eli EU-päämiesten päätöksellä – asia, joka harvoin muistetaan.

– Tämä päätöksentekotapa on määritetty unionin perussopimuksessa, vaikka unionin sisällä ei ole ensimmäistäkään ajatusta siitä, että unioni tämän joskus tekisi.

Useimmat EU-maat kuuluvat Natoon, eivätkä halua toista, päällekkäistä organisaatiota jäsenyyden lisäksi, Vanhanen kirjoittaa. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, jos johonkin EU:n Nato-maista hyökätään. Silloin EU ottaisi käyttöön kaikki diplomaattiset ja taloudelliset keinot, hän arvioi.

– Tilanne johtaisi mielestäni nopeasti myös kysymykseen siitä, pitäisikö unionin siirtyä yhteiseen puolustukseen. Uskon, että kysymys saisi paljon kannatusta.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
#2
Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato, mutta Matti kukkarossasi onkin jo sitten pahempi juttu.

Periaatteessa olen ainakin osittain samaa mieltä Vanhasen kanssa. EU:n jäsenyys ei vielä takaa yhteistä puolustusta, mutta kuten Naton, myös EU:n loppu olisi lähellä jos järjestö ei yhtenä miehenä puolustaisi hyökkäyksen kohteeksi joutunutta jäsenmaataan. Yksinomaan tämän varaan ei kuitenkaan kannata heitäytyä; omasta puolustuskyvystä on pidettävä kiinni ja lähennyttävä Natoa!
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#3
omasta puolustuskyvystä on pidettävä kiinni ja lähennyttävä Natoa!
Samaa mieltä..miellellään ihan NATOON kiinni :)
 

Talvela

Ylipäällikkö
#4
Matti kuuluu EU lahkoon, uskossa on hyvä elää.
 

Benelli

Ylipäällikkö
#5
Kyllä. Voisi. Käyttäen Naton organisaatiota.
 
Top