Median ylilyönnit

VUps

Majuri
Olli Ainola asialla:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015061619871406_uu.shtml

Yhdysvaltain laivaston ja ilmavoimien videot ja valokuvat kansainvälisestä harjoituksesta kaakkoisruotsalaiselta hiekkarannalta viime lauantailta eivät ujostele. Kuvat ovat ehtaa sotapornoa. Suoraa toimintaa K-18.

Asetelma on kuin Normandiasta kesäkuussa 1944, mutta nyt liittoutuneiden maihinnousualuksista rämpii ulos myös suomalaisia rannikkojääkäreitä rynkkyineen ja sinkoineen, väittää U.S. Navyn kuvateksti.

Taistelukentän yläpuolella, Itämeren sinitaivaalla kaartaa kaksi kylmän sodan kalmakurkea. Yhdysvalloista varta vasten lennätetyt, brittikentiltä operoivat B-52 -strategiset pommikoneet on lastattu herätemiinoilla.

Koneet kuvitellusti pudottavat miinat mereen räjäyttämään kappaleiksi vihollisen aluksia. Jossain Atlantilla vartovat vuoroaan B-2-häivepommittajat, joiden radiokutsu on Death, kuolema.

Länsimaiden hallitukset paheksuvat Venäjän sotapropagandaa, jota länsimedia vahvistaa näyttämällä kuvia venäläisaseista. Läntisten sotajoukkojen kuvat eivät ole sen viattomampia.

Naton omat trollit pitävät huolen, että romanttiset tai raivoisat otokset lännen sotamahdista leviävät vilkkaasti sosiaalisessa mediassa. Sopii vilkaista vaikka Viron presidentin Twitter-tiliä.

Baltops on jokakesäinen harjoitus Itämeren alueella. Näissä ympyröissä suomalaiset ovat tähän asti treenanneet kriisinhallintaa, humanitaarisia operaatioita tai merirosvojen lamauttamista.

Tuollaiset leikit ovat nyt historiaa. Enää ei ainakaan teeskennellä.

Harjoitusten luonne on muuttunut kertalaakista. Tänä vuonna Baltops ja muut Itämeren alueen harjoitukset ovat täysverisiä sotaharjoituksia suurvaltakriisiä varten.

Sotaharjoitukset yrittävät osoittaa, että Naton kollektiivinen puolustusvelvoite on totta ja toimii. Yhdysvallat viestii näin, että Itämeri on sen kotivettä ja -ilmatilaa. Liittolaiset ovat varautuneet torjumaan Venäjän hyökkäyslaivaston ja tuovat tarvittaessa raakaa voimaa Baltiaan.

Suomenkin hallitus on lähettänyt sotapoikansa harjoitukseen, jonka tarkoituksena on näyttää Venäjälle, että täältäkin pesee.

Totta puhuen, Suomi on tainnut eksyä väärään rooliin Rambo-leffassa. Kärpässarjasta on aika vaikea haastaa raskassarjalaisia vaikka miten uhkuisi ja puhisisi.
 
No, mitenköhän tässä sitten pitäisi Ainolan mielestä toimia? Olisi kyllä hauskaa tietää, minkä vaihtoehdon Ainola läväyttäisi framille? Tuollainen jeesustelu on yhtä tyhjän kanssa.

Näinköhän Venäjälle kannattaa mielisuosiolla jättää monopoli uhoamisessa ja voimannäytössä.
 
Ainola on kyllä viime vuosina sortunut showmeininkiin itse toistuvasti.
Jatkuvasti rakentelemassa väkinäisiä "poliittisia paljastuksia".
Jotenkin sellainen olo, että Tiuran kengityksestä lähtien jutuista on läpi tihkunut katkeruus.

Arto Luukkainen kommenteissa ampuu vielä juhlavammin yli. Putlerin trolliksi kutsuminen harvinaisen mauton veto.
Kannattaisi hänenkin välillä vähän kuplaa raottaa tai muuten kohta on vain käänteisellä kannalla varustettu dosentti.
 
Viimeksi muokattu:
Olli Ainola asialla:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015061619871406_uu.shtml

Enää ei ainakaan teeskennellä.

Harjoitusten luonne on muuttunut kertalaakista. Tänä vuonna Baltops ja muut Itämeren alueen harjoitukset ovat täysverisiä sotaharjoituksia suurvaltakriisiä varten.

Liittolaiset ovat varautuneet torjumaan Venäjän hyökkäyslaivaston ja tuovat tarvittaessa raakaa voimaa Baltiaan.

Suomenkin hallitus on lähettänyt sotapoikansa harjoitukseen, jonka tarkoituksena on näyttää Venäjälle, että täältäkin pesee.

Right on.
 
Draaman ja vuodatuksen määrä artikkelissa veti selaimeni solmuun. Otsikko puolestaan vetää sanattomaksi. Vatsaani sattuu kaiken nauramisen jälkeen. Housunikaan eivät tainneet selvitä kuivina. Ainolan estrogeenilääkityksen annostus on selvästi liian korkealla. Voiko miehellä olla kuukautiset? Artikkeli on omassa lajissaan mestariteos, ja lajille on vaikea löytää vertausta. Ehkäpä se olisi vähän sama jos lapsille järjestettäisiin kisa siitä kuka kapinoi ja vitkastelee omia vanhempiaan vastaan kaikkein luovimmin. Lapsihan kyhää vaikka minkälaisen tekosyyn, jotta välttyy keräämästä lelujaan, yrittäen harhauttaa aikuista kaitsijaansa venkoilullaan, yltyen lopulta vuodatukseksi.

"Mut iskäää! Emmävoi korjata leluja kun piirretyt alkaaaa! Etkö sinä ymmär-räh! Miksi sinä ostat meille leluja kun minä ne joudun korjaamaan! Sä oot ihan tyh. Mä! Eihän Jennikään kerää omia leluja. Jennin äiti kerää ne. Tai iskä. Iskä, miks linnut lentää? Miksei ne voi tulla mun luo? Minä olen surullinen. Iskä, miks?"
 
Baikal on oikeassa, pelkkä paheksunta, paheksunnan vuoksi on muodikasta, mutta niin tyhjäpäistä.
Vaihtoehtoja kehiin. Toki Ainola saattaa kuulua niihin hyväuskoisiin joille nuo humanitääriset harjoitukset ovat olleet totta. Se ei kuitenkaan ole kolumnistille kunniaksi.
 
Toimittajat saa kyllä kohta nielaista tuon "viime aikoina" kun se tungetaan kurkusta alas. Ihan joka vitun toimittajan pitää laittaa tekstiin "viime aikoina".

"Viime aikoina" on medialta todella paska sanavalinta.

Kovia aikoja on tulossa, muttei tässä mitään maailmanloppua odotella, paitsi tietysti toimitukset joilta loppuu levikki ja tulot. Sitten saavat etsiä muita hommia. Idioottitoimittajien, jotka ne tekstit laatii pitäisi tajuta, että jos lukijakunta ei niistä tykkää niin ne laittaa kaikki sen toimituksen henkilöstön työttömiksi.

Suomessa on vain yksi toimitus, joka voi pakottaa tulot itselleen. Kaikki muut ovat riippuvaisia myynnistä, ja että saa myyntiä pitää unohtaa se mullikarjan mopotus ja alkaa kirjoittamaan kohteliaalla sävyllä.

Pitää ajatella tulevaisuutta ja ylläpitää toiveikkuutta. Pitää olla positiivinen ja kannustava, kyllä se huominen tulee ja kannattaa tehdä niitä lapsia. Kyllä tästä selvitään ja kaikki sujuu hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Muistaakseni Ainola on aijemminkin yrittänyt tehdä kohua puolustusvoimiin liittyvistä asioista. Kirjoituksissa ei ole ollut muuta pointtia kuin mollata puolustusvoimia. Ehkä se sitten myy, tai on henkilökohtainen fiksaatio.
 
Back
Top