Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Meripuolustuspiiri

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja vehamala, 14.10.2010.

 1. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,428
  Tykkäykset:
  1,114
  Pisteet:
  636
  Meripuolustuspiiri saa uuden päällikön 1.1.2011 alkaen:
  Uudeksi piiripäälliköksi on valittu kommodori Henrik Nystén. Hän on toiminut mm. Uudenmaan prikaatin komentajana.
   
 2. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,428
  Tykkäykset:
  1,114
  Pisteet:
  636
  Ja täältä se löytyy:
  https://www.mpky.fi/Default.aspx?tabid=349
   
 3. Mainos 4. Tähystäjä

  Tähystäjä Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.07.2012
  Viestejä:
  1,501
  Tykkäykset:
  1,674
  Pisteet:
  316
  Olen uusi käyttäjä tällä foorumilla, ensimmäinen viestini täällä. Olisin kiinnostunut erityisesti MPK:n Meripuolustuspiirin toiminnasta.Suorin varusmiespalvelukseni I/10 SMMEPA:ssa Miinalaiva Uusimaalla, ja nyt olisin kiinnostunut tietämään minkälaista koulutusta erityisesti merivoimat järjestää reserviläisille.

  Erityisesti käytännön kokemukset kiinnostavat, onko toiminta osallistumisen arvoista/koulutuksellisesti antoisaa? Mikä on helpoin tapa lähteä toimintaan mukaan? Tiedän että Merivoimilla on Pansiossa maakuntajoukko, mutta nykyinen elämäntilanteeni ei välttämättä mahdollista jatkuvaa/pitkäaikaista sitoutumista, lisäksi ensin olisi hyvä saada kokemusta ihan MPK:n kursseilta.

  Kiitos vastauksista jo etukäteen!
   
 5. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Sanotaan nyt näin. Vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa on ihan tarpeeksi sellaisia noviiseja, jotka 35-40 vuotiaina ilmestyy MPK:n harjoituksiin tai johonkin reserviläiskerhoon kun on nyt vihdoinkin aikaa harrastaa kun mukulat on saatu ihmisen ikään ja omakotitalo & mökki valmiiksi. Ja siinä välillä ei ole saatu mitään aikaiseksi.

  Sanotaan nyt ihan suoraan, että Siniseltä reserviltä löytyy ihan asiallista puolta rannikkopuolen miehille mutta laivasto puolelle paljon vähemmän.

  Oikeasti ainoa oikea peliliike on ilmoittautua välittömästi joko Öbiksen tai Pansion maakuntajoukkojen viirikköihin. Nykyisen rahoituskehyksen aikana se koulutus ei tule olemaan liian tiivistä! Kannattaa myös miettiä, onko todellakin niin, että jos se pieni sitouminen pelottaa niin sotiminen onnistuu??? Maailma on täynnä empijöitä ja silkkipippeleitä! Ole mies ja mene rohkeasti mukaan!
   
 6. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Perusjutut on aika samanlaisia kaikkialla ja sinisenä kaverina kannattaa katsoa rohkeasti myös muualta kuin Meripuolustuspiirin osalta.
  Laivapuolen koulutusta on joskus jossan määrin jollain pienellä paatilla kai ollut, mutta en tiedä nykytilanteesta.
  Omaa koulutustasi vastaavaa kurssia voi olla sinun tapauksessasi vaikea löytää, mutta onhan tuolla toki jalkaväkiasioita sekä rajoitetusti muiden maavoimien aselajienkin juttuja. Sinisenä nekin ovat hyviä vaihtoehtoja, koska jäivät varmaan melko pintapuolisiksi palvelusaikana, johtuen eri ympäristöstä.

  Rannikkojalkaväen koulutus on sellainen mikä minuakin kiinnostaisi. Rajoittavana tekijänä on jossain tapauksissa ollut opetuskieli, koska en ruotsinkieltä osaa tarpeeksi hyvin.

  MPK ei ole mikään armeija ja Merivoimat ei järjestä koulutusta siellä sen enempää kuin mikään muukaan puolustushaara. Helpoin tapa lähteä mukaan on mennä MPK:n sivuille, etsiä mielenkiintoinen kurssi ja ilmoittautua, maksaa kurssimaksu ja mennä paikalle hyvällä asenteella oppimaan uutta tai kertaamaan vanhaa. Jos kipinä syttyy niin sitten vain jatkossakin mukaan ja liittyminen kenties paikalliseen res tai resupsyhdistykseen ja ampumatoimintaankin mukaan.
   
 7. Tähystäjä

  Tähystäjä Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.07.2012
  Viestejä:
  1,501
  Tykkäykset:
  1,674
  Pisteet:
  316
  Hyvä tietää. Ajattelin vain vähän kysellä että minkälaista meininki noin ylipäätään on, jos jollain olisi sattunut olemaan omakohtaista kokemusta minkätyyppisiä harjoitteita ja kursseja on tarjolla, ja mihin kannattaisi ensisijaisesti ilmoittautua.

  Mitä tuohon sitoutumispuoleen tulee, niin totta kai sitä voi olla valmis sitoutumaan enemmänkin, jos kokee toiminnan oikeasti mielekkääksi. Maanpuolustus sinänsä on tietenkin tärkeä asia, mutta kun erilaisia vaihtoehtoja, kursseja ja reserviläispoppoita tuntuu olevan vaikka kuinka paljon, niin näin noviisina on välillä vaikea päästä perille että kuka järjestää mitäkin, ja mistä olisi hyvä lähteä liikkeelle. Totta kai omaakin aktiivisuutta vaaditaan, mutta kyllä siinä voi suurin into lopahtaa, jos asioista ei edes haluta antaa tietoa.

  Yleisesti ottaen realiteetti on että harva on nykyään valmis sitoutumaan pidemmäksi ajaksi mihinkään ensin kokeilematta toimintaa. Vaikea sitä on tämän ikäisenä tietää elämäänsä esim. 10 vuotta eteenpäin, mitään varmuutta kun ei ole että asuuko muutaman vuoden päästä edes Suomessa. Suurimmalla osalla ihmisistä kun on kuitenkin muutakin elämää kuin maanpuolustustoiminta.

  Mielestäni reserviläisjärjestöillä olisi myös markkinoinnin tehostamisen paikka, jos nuoria halutaan oikeasti houkutella mukaan toimintaan. Kyllä siinä vähän orpo olo voi olla monella muullakin, jos muu porukka on 40+ ikäisiä, riippumatta koulutuksen sisällöstä.

  Kiitokset vastauksista!
   
 8. Tähystäjä

  Tähystäjä Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.07.2012
  Viestejä:
  1,501
  Tykkäykset:
  1,674
  Pisteet:
  316
  Joka tapauksessa ajattelin syksyllä ilmoittautua jollekin kurssille. Kesä menee aika tiiviisti töiden ja muun toiminnan piirissä, osan aikaa kun en ole edes Suomessa.

  Sillä ei ole niin väliä että onko koulutus juuri laivastopuolen juttuja, mutta jonkin merellisen touhun kanssa olisi toki kiva olla tekemisissä. Itsellä onneksi tuo ruotsikin sujuu kohtuulllisesti, ja Obbnäs ja Draga ovat kohtuullisen matkan päässä. Dragsvikia kun ei ainakaan olla ihan ensimmäisenä lakkauttamassa, joten siltä osin tulevaisuus lienee turvattu...:a-grin:
   
 9. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,428
  Tykkäykset:
  1,114
  Pisteet:
  636
  Joo, kyllä MPK:n kurssitarjonta kannattaa ainakin käydä läpi, Meripuolustuspiirillä on ihan asiallista(kin) koulutusta.
  Kyllä siellä vesilläkin ollaan.....
   
 10. niäämi

  niäämi Kersantti

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  Kiitos osallistuneillemielenkiinnosta ja aktiivisesta osallistumisesta viime viikonlopulla ja sillä edellisellä vedolla pari viikkoa aiemmin. Piti taas lähteä pois heti kun olimme saaneet osuutemme vedettyä, niin jäi palautetilaisuus väliin. nyt kun syksyn maanpuolustuksellinen ohjelma on taas ohi, niin vietän vähemmän aikaa jatkossa tällä foorumilla, mutta jos jotain on mielessä pitämäni rastin aiheen suhteen niin palautetta voi antaa tai kysymyksiä lähettää yv:nä tämän kautta tai Laineen Markun taikka Turren kautta ja Pasiin olen säännöllisesti yhteydessä, joten se lienee nopein kanava.

  Ps. silmät auki perhosten varalta siellä
   

Jaa tämä sivu