Miehittämättömät ilma-alukset

En ole ihan varma onko tämä paras tråådi, mutta laitetaas - nimittäin Suomalaisen harrastajan quad-kopterista ottamaa kuvaa. Onhan sekin miehittämätön ilma-alus (teknisesti). Softasta tai käyttiksestä en osaa sanoa mutta luulisin että tämä pohjautuu mikrokontrolleriin ja linuxiin eikä budjetti ole iso. Nauttikaa hämmästyttävän hyvästä kuvanlaadusta!
 
Last edited by a moderator:
Aika moni lennokkiharrastaja on kameroita viritellyt lentohärpättimiinsä, mitä itse heitä tunnen. Lisäksi on olemassa joku über-magee systeemi, jossa lennokissa olevalta kameralta välittyy kuva silmien eteen laitettavaan näkimeen.. hieman kuin lentäisit itse, kuulema.

Suurin osa kuulemistani systeemeistä on kuitenkin kamera kuvausmoodissa lentovermeen kyydissä, ja video otetaan sitten laskeuduttua talteen. Sanoin jo yhdelle kaverille, että ottaa mukaansa kertauksiin vehkeen, helpottuu tiedustelu. Liian kallis siihen, kuulema.

PS. Suomi, tuo ihanan peitteinen maa. Ma armastan suojaa, ainakin noin sotilaalliselta näkökantilta. Lämpökamera tuollaiseen härveliin ja sitten mennäänkin ja lujaa, jos ei ole sankka havustoa/lehtipuissa lehdet.. Mutta aika hyin ois m05-taistelija piilossa tuolla metsiköissä. Huonommin pelloilla.
 
OldSkool kirjoitti:
En ole ihan varma onko tämä paras tråådi, mutta laitetaas - nimittäin Suomalaisen harrastajan quad-kopterista ottamaa kuvaa. Onhan sekin miehittämätön ilma-alus (teknisesti). Softasta tai käyttiksestä en osaa sanoa mutta luulisin että tämä pohjautuu mikrokontrolleriin ja linuxiin eikä budjetti ole iso.

Kyseessä on luultavasti openpilot, edullinen uav vaikka mihin tarkoitukseen.
 
These are compiled segments of the first fully autonomous test-flights of the improved version of the Star-Lite UAV helicopter, now designated as the Heavy-Lift SVU-200, designed and built by Mr. Dennis Fetters and his design-team; Mr. James Luo and Mr. David Den.
 
Last edited by a moderator:
Lähestymme T1-Tn todellisuutta...

Oletko valmistutunut? ;) Onko sinusta Sarah Connoriksi? Reality imitates art...
 
Back
Top