Mielipiteitä armeejan käymättömistä

Yhtään peräkammarin tyttöä ei nimittäin tiedetä
Joka ei tietenkään tarkoita etteikö heitä olisi. Siis jumalauta, kun katsoo tilastoja siitä, kuinka paljon tässä maassa vedetään kaikenlaisia mielialalääkkeitä
ja vastaavia, diagnisoituja pipipäisyyksiä ja miten ne jakautuvat sukupuolittain, niin olisi melkoinen ihme jos kelkasta pudonneita tyttösiä ei olisi.
Ja lieneekö tuolla väliä, että onko 'puhdas' peräkammarin tytär vaiko yksiössään kyyhöttävä kaikesta syrjäytynyt neito.

Kuinkahan paljon näitä mielenterveysongelmia tytöillä ja naisilla aiheuttaa ehkäisylääkkeet? Nehän sekoittavat normaalin hormoonitoiminnan ja
hihna näyttää sivustaseuraavan miehen silmin luistavan kuin venäläinen kangasvyö.
 
Joskus pitää olla mulkku vanhempi ja potkia ipanoita persuksiin. Onnistuu jos niillä muuten on perusasiat henk koht ok ja joutuu puuttumaan vaan selkeään velttoiluun.
Joskus onnistuu ja joskus taas ei niin hyvin.
Se, että joku ei ole käynyt armeijaa on mielestäni aina yksilöasia. Este on tottakai ok, kun se on todettu. Ei intti nyt koko maailmaa ole kuitenkaan.

Mutta, se joka esim. asenteensa takia niskoittelee tai velttouttaan ei vaan "jaksa", niin kaipaa kyllä isällistä herättelyä.

.
 
no, ongelmia oli jo peruskoulussakin, meinas jäädä luokalleen ja vikana vuonna ei enää meinannut edes mennä kouluun. Opo tuli kotio jutteleen sille . Olen kanss samaa mieltä, että jotain tapahtui jo peruskoulussa, mutta mitä? Ei puhu asiasta. Sinällään erikoista että oli hyvä monessa kouluaineessa (mm. matematiikka) ja kerran kun oli koulujen välisissä urheilukisoissa, niin voitti pituushypyssä. Siis ihan hyvä miehenaihio oli. Herkkä tosin, aina piti näyttää siistiltä yms.
Ja pelaahan se yöt läpeensä. Mutta aikuiselle ei voi mitään. Tekisi mieli antaa vanhanaikainen selkäsauna, mutta jäisin häviölle tuolle kaksimetriselle lökäpöksylle.
Kyllä se kertoilee juttuja ja näyttelee kännykästään veljensä lähettämiä kuvia yms. Ja tietenkin tekee mulle kaikenlaisia jekkuja.
Yks päivä se joutui todellisen homman eteen. Mieheni ja minä olimme töissä ja poika nukku vintissä, suljetun oven takana. Koiran oli tullut paskat olkkarin matolle ja se oli vielä kaatunut sen päälle ja sitä myöten sotkenut lattiankin paskaan. Haju oli ollut aikamoinen koska pojan oli pakko herätä ja tulla alakertaan pyyhkimään jätökset pois. Maton se oli heittänyt pihalle. Pidän sitä ihmeenä, että oli sen verran saanut aikaiseksi, siis poika.
Kyllähän se joskus keittelee mulle kahvia tms. pientä.
Eikä tää meidän vetelä ole ainoa laatuaan, taitaa olla nykyään aika yleistä. Valitettavasti.

Nyt ei ole kyse enään laiskuudesta, vaan todella vakavasta masennuksesta. Siihen ei auta kuin ammattiapu tai hyvä nainen. Tämä siis omasta kokemuksesta, kun on joutunut kaikennäköistä näkemään. En ole mikään psykiatrian ammattilainen, mutta kokemusta on niin pomona kuin omaltakin kohdalta.
 
@lottako

Omana neuvona (mitä se nyt sitten onkin väärti)...käykää konsultoimassa psykiatrian erikoislääkärin luona. Se osaa neuvoa, miten asiassa jatketaan. Jokin tunnin juttelutuokio ammattilaisen kanssa ei maksa paljoa (noin relatiivisesti). Eihän tuo tilanne voi jatkua.
 
Mutta takaisin ketjun aiheeseen....

Entisenä ammattisotilaana (tai kun on sille linjalle lähtenyt, on sitä ikuisesti) sanon, että PV ei tarvitse ihmisiä, jotka eivät siellä halua olla. Nykyisin on käytännössä valikoiva asevelvollisuus.

En pidä ihmisiä, jotka eivät halua suorittaa asevelvollisuutta mitenkään "loosereina" tai "paskahousuina". Se sotavaltion homma nyt kun ei sovi kaikille.
 
Top