Mies laukaisee itsensä raketilla taivaalle

Umkhonto

Ylipäällikkö
Valitettavasti kyseessä ei ole "paremman Korean" pieni rakettimies joten älkää liikaa innostuko.:p

Washington Post: Mies laukaisee itsensä raketilla taivaalle - "Todistan, että maapallo on pannukakku"

2017115603730.jpg

Pallon puolikas vai pala pannukakkua? Kuva: Colourbox
Itseoppinut rakettimies Mike Hughes haluaa käräyttää pallosalaliiton.

Kaliforniassa vaikuttava Mike Hughes aikoo laukaista itsensä tänään taivaalle lähinnä romumetallista valmistetulla punaisella raketilla. Washington Postin mukaan raketin on määrä tosin kohota vain reilun 500 metrin korkeuteen.

Hughes on varma, että astronautit ja koko avaruushallinto ovat salaliitossa, jolla valehdellaan planeettamme todellinen muoto. Hänen mielestään se on pannukakku.

Raketin lasketaan kiihtyvän jopa 800 kilometrin tuntinopeuteen, mutta lentävän vain muutamia kilometrejä. Lento tehdään Mojaven aavikolla.

Washington Post suhtautuu hankkeeseen niin epäillen, että pelkää miehen menehtyvän lennolla. Jos hän kuitenkin selviää hengissä, Hughes aikoo jatkaa kunnianhimoiseksi luonnehtimaansa projektia.

Hughesin lopullinen tavoite on seuraavan raketin laukaisu. Sen on määrä nostaa hänet kilometrien korkeuteen. Silloin tämä 61-vuotias limusiinikuski haluaa ottaa valokuvia todistaakseen, että elämme litteällä pinnalla.

Lopulliselle hankkeelleen Hughes hakee nyt pääomia joukkorahoituksella. Siihen liittyneessä haastattelussa Hughes antoi kyytiä muun muassa NASAlle, vapaamuurareille ja Elon Muskille. Hänen mukaansa NASA kontrolloi maapallovapaamuurareita ja Musk tehtailee väärennettyjä rakettilentoja.

Hughes lupasi Litteän maan -yhteisölle, että hän paljastaa salaliiton höyrykäyttöisellä raketilla, joka laukaistaan rajusti muunnetusta matkailuautosta.

Hän kuitenkin myönsi, ettei hänellä oli paljon tietoa rakettitekniikasta.

Hughesin saavutuksiin kuuluu Guinnessin Ennätysten kirjaan kirjattu maailman pisin hyppy limusiinilla. Vuonna 2002 hän hyppäsi Lincoln Town Carilla 31,39 metrin matkan.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/Um76sZdG
 
Jotta maapallon kaarevuudesta saisi oikein kunnon kuvia, olisi syytä lentää korkealla maata kiertävällä radalla. Esim. Gemini 11 kävi 1966 ylimmillään 1374 km korkeudella ja maisema näytti tältä.

record1.jpg

Apollo-lennoilla kuvattiin sitten jo koko maapallo.

1.jpg
 
Tai voisivat vain lähteä merelle todistamaan miten vuoret eivät katoa horisontin taakse...
 
Tai voisivat vain lähteä merelle todistamaan miten vuoret eivät katoa horisontin taakse...
Ei tarvitsisi kovin pitkääkään merimatkaa tehdä:
For an observer standing on the ground with h = 1.70 metres (5 ft 7 in), the horizon is at a distance of 4.7 kilometres

Eli sijoittaa jonkun (vaikkapa ihmisen kokoisen) kellukkeen merelle ja siirtyy 5-10km etäisyydelle niin ei pitäisi enää näkyä edes kiikarilla jos itse on vedenpinnan tasolla pikkuveneessä.

Meidän mökillä näkyy yhdestä kohtaa saarten välistä avomerelle, pohjoisluoteeseen. Välillä näkee laivoja kaukana horisontin takaa, niistä näkyy vain kansirakenteet kun menevät pitkin reittiä Pohjanlahdella.
 
Viimeksi muokattu:
Jos kaveri on rikkonut ennätyksiä aiemminkin, niin kyseessä ei ehkä ole penaalin tylsin kynä? Vähän tulee mieleen, että olisi kyse vain tienaamisesta joukkorahoituksen turvin...

Kyllä, olen skeptikko ja pessimisti.
 
Back
Top