Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Miesten asevelvollisuudesta

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Tvälups, 10.02.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Tuomas Enbuske muistelee Nyt-liitteessä: Kerran olen lyönyt naista
  il Sunnuntai 10.2.2013 klo 17.50

  Tuomas Enbuske kritisoi Nyt-liitteen kolumnissa asevelvollisuutta joka nykyisessä muodossaan syrjii miehiä. Samalla hän paljastaa yllättävän muiston vuosien takaa.
  Tuomas Enbuske on tunnettu kärkevistä lausunnoistaan.

  Tuomas Enbuske ihmettelee Nyt-liitteen kolumnissaan miksi asevelvollisuus koskee Suomessa vain miehiä. Enbuske pitää nykyjärjestelmää miehiä syrjivänä. Hän ei näe sukupuolten välillä sellaisia todellisia eroja, jotka olisivat riittävä peruste miesten "orjuuttamiselle pakkotyöhön" ja naisten vapauttamiselle asevelvollisuudesta.

  Enbusken mukaan sukupuolisidonnainen asevelvollisuus on merkki siitä että yhteiskunta edelleen virheellisesti pitää miehiä luonnostaan naisia kykenevämpinä tappamaan. Hän kertoo Nyt-liitteen kolumnissa myös esimerkin omasta "väkivaltaisuudestaan" vuosien takaa.

  - Kerran olen lyönyt naista. Se oli sille just oikein. Kumma, että olen lyönyt vain kerran. Sisälläni asuu nimittäin tappokone, Enbuske ironisoi.

  Tapaus sattui Enbusken mukaan hänen ollessa parikymppinen.

  - Silloinen tyttöystäväni oli väkivaltainen ja kävi minuun usein käsiksi, usein hän tökki sormilla silmiin. Pysyin aina rauhallisena. Sitten sain tarpeekseni. Löin takaisin, Enbuske muistelee.

  - Tekisin sen milloin tahansa uudestaan. En siis selkeästi ole pasifisti, hän järkeilee pilke silmäkulmassa.

  Kärkevistä lausunnoistaan tunnettu Enbuske kyseenalaistaa tasa-arvopyrkimykset yhteiskunnassa joka samaan aikaan syrjii miehiä.

  - Mitä sitten pitäisi tehdä? Yksi vaihtoehto olisi palata maailmaan, jossa miesten väkivaltaisuus oli hyväksyttävämpää. Siinä maailmassa naiset olivat miesten omaisuutta, eikä perheväkivaltaan puututtu. Kun Valtio kerran on sitä mieltä, että väkivalta on luontainen osa miesten käytöstä, miesten väkivaltatuomioita voisi samalla logiikalla lyhentää.

  -Pikku sivunoottina Enbuske suoritti asevelvollisuutensa siviilipalveluksena.

  Nämä julkkikset eivät ole käyneet Suomen armeijaa - katso mykistävä lista!
  hymy 15.7.2010

  Asiasanat: sivari, siviilipalvelus, armeija

  Äskettäin varuskuntiin astui jälleen uusi palveluserä nuoria. Kaikki eivät kuitenkaan valitse armeijaa. Varsinkin taiteen parista löytyy monta sellaista julkkista, jotka eivät ole käyneet varusmiespalvelusta - ja vakaumus tai muu syy heille toki suotakoon. Ehkä tunnetuin siviilipalvelusmies on ollut ex-presidentti Martti Ahtisaaren poika, Marko Ahtisaari. Hänen sielunveljiänsä ovat laulaja Joel Hallikainen, näyttelijä Mikko Kivinen, tuottaja Pekka Ruuska, valmentaja Alpo Suhonen ja näyttelijä-muusikko Heikki Silvennoinen.

  Muita tunnettuja sivareita: laulaja Mikko Alatalo, laulaja-säveltäjä Heikki Harma (Hector), rocktoimittaja Jake Nyman, ohjaaja-kirjailija Jörn Donner, tuottajamoguli Juha Tynkkynen, filosofi Esa Saarinen, muusikko Dave Lindholm, ohjaaja Hannu Kahakorpi, elokuvaohjaaja Peter von Bagh, säveltäjä Otto Donner, muusikko Petri ”Pelle Miljoona” Tiili, ohjaaja Arto af Hällström, poliitikko ja ex-ministeri Pekka Haavisto, kansanedustaja Jaakko Laakso, kirjailija Jari Tervo, kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen, muusikko Aku Syrjä, ylilääkäri Ilkka Taipale.

  Psyykkisistä syistä vapautettuja: juontaja Pertti Salovaara, laulaja Kirill ”Kirka” Babitzin, kulttibändi Neljän Ruusun kaikki jäsenet Ilkka Alangosta alkaen, säveltäjä, ”Katan mies” Jouni Turpeinen alias Johnny Lee Michaels (myös fyysinen syy), ratsuttaja Marko Björs, multitaiteilija Juice Leskinen, muusikko Sami Hurmerinta, taiteilija Rele Kosunen, muusikko Tero ”Mamba” Vaara, radiotoimittaja Ari Peltonen eli Anssi.

  "Fyysisistä” syistä vapautettuja: laulaja Rainer Friman, juontaja Markus Kajo, juontaja Mikko "Peltsi" Peltola.

  Vapautettuja, eivät kerro syytä: muusikko Ile Kallio, taiteilija Jorma Uotinen, kirjailija Arto Melleri, muusikko Sakari Kuosmanen, muusikko Antti ”Andy McCoy” Hulkko.

  "Näitä siviilipalvelusmiehiä ei ole vielä mainittu. Muusikko Tomi Putaansuu alias Lordi; Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki; Kirjailija-ohjaaja Juha Hurme; Yhteiskuntatieteiden tohtori Raimo Väyrynen; Oikeustieteen tohtori, oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori, tiedekunnan dekaani Jukka Kekkonen; Laulaja-näyttelijä Markku Toikka. Edesmenneistä mainittakoon muusikko Aki Sirkesalo ja finanssioikeuden professori Kari S. Tikka.

  Vapautuksen saaneiden joukosta löytyy maailmanluokan klassisen musiikin tähtiä, kuten kapellimestarit Esa-Pekka Salonen ja Mikko Franck sekä viulisti Pekka Kuusisto. Näyttelijöistä mainittakoon Kari Väänänen, Santeri Kinnunen ja Vesa Vierikko, tv-julkkiksista Tuomas Enbuske, Timo Harakka ja Ruben Stiller, muusikoista Kerkko Koskinen, Kauko Röyhkä ja A.W. Yrjänä sekä kirjailijoista Pentti Holappa, Reko Lundán ja Mikael Baran."

  Tiedot on kerätty henkilöiltä itseltään tai muista luotettavista lähteistä.
   
 2. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Yksi selkeästi yhdistävä seikka näkyy olevan noissa julkkis-sivareissa: viihdyttäjät eli erilaiset ”taiteilijat” yms. ovat kovin runsaslukuisesti edustettuina.

  Toinen silmiin pistävä juttu on kuuluisat julkihomot, joita myös tuolle listalle on osunut enemmän kuin se 1%.
   
 3. Mainos 4. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Kertonee tämäkin juttu että miten helppo on saada psyykkisistä syistä vapautuksen, ei tarvitse kuin tietää "asialle" myötämielisen lääkärin jos ei jaksa käytettyä huumepiikkiä hakemassa steissin roskiksesta ennen palvelukseenastumista ja kassien penkomista.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,641
  Tykkäykset:
  23,223
  Pisteet:
  1,286
  Minusta Suomen armeija ei opeta "väkivaltaiseksi" vaan opettaa käyttämään väki-
  valtaisia keinoja Maanpuolustustilanteessa. Olenko perhana ainoa, joka on ymmärtä-
  vinään eron???? Minusta suomiarmille on annettava tästä täydet pisteet ja liuta papu-
  kaijamerkkejä.

  Kansakunnan kaapin päälle ei kiivetä enää koti- uskonto- isänmaa- teemoilla vaan esim.
  paskomalla akateemista paskaa housuun linja-autossa välillä Hlki-Turku. Siinä on sitä
  jämäkkää sanomaa, jota sietäisi ymmärtää. Kansakunnan tuleva eliitti, sen oikea ra-
  vakin falangi näyttää nuorisolle tietä.
   
 6. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,630
  Tykkäykset:
  4,383
  Pisteet:
  1,286
  Samaa mieltä Baikalin kanssa.

  Kuitenkin nuo psyykkisistä syistä vapautetut paitsi saattavat olla oikeasti sairaita, mutta myös vapautuksen ajankohta vaikuttaa. Lienevät 70-80 luvun keinoja välttää palvelus. Tuolloinhan sivariin ei päässyt noin vain.

  Mutta itse otsikon aiheeseen.
  Miesten asevelvollisuus on mielenkiintoinen kukkanen tasa-arvon malli maassa. Henkilö voidaan sukupuolensa perusteella velvoittaa suorittamaan minimissään 6 kk palvelus yhteiskunnalle. Tästä ei kuitenkaan saa etua sellaiseen henkilöön joka ei kyseistä, tai vastaavaa palvelusta suorita.

  Ajatukseni on puhtaasti teoreettinen, mutta kuvaa meikäläistä tasa-arvo keskustelua ettei asiasta keskustella tasa-arvo kysymysten yhteydessä..
  Vielä selvennyksen takia, en siis halua naisille pakollista kansalaispalvelusta.
   
 7. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  Eläpä liioittele, se on nykyään 5,5 kk.

  Asiaa se ei muuksi muuta eli järjestelmä on tasa-arvon irvikuva, olkoon sitten kuinka tarpeellinen tahansa. Kyllä naisetkin voisivat luututa käytäviä ja särmätä ruutupeittoja edes tuon 5,5 kk.
   
 8. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  No kylläpäs Skärdis on keppihevosen keksinyt. Itse olen käynyt tuon varusmiespalveluksen aikana, jolloin naisten asepalveuksesta ei edes haaveiltu. Enkä ole yhtään katkera siitä, että naisilla ei tuota "orjuutta" ole.
   
 9. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  811
  Tykkäykset:
  252
  Pisteet:
  76
  Samaa mieltä, ja asialle tarttis tehdä jotain.
   
 10. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  En minäkään katkera ole, mutta vie se pohjaa pois tasa-arvovaatimuksilta.
   
 11. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,630
  Tykkäykset:
  4,383
  Pisteet:
  1,286
  Arvon veljet Skärdis ja Peiper ovat oikeassa takertuessaan tasa-arvo kysymykseen.

  Vaikka en itse näe asian korjaavana toimenpiteenä naisten pakollista palvelusta, koen tämän asian "unohtamisen" kuvaavan suomalaista tasa-arvo työtä ja keskustelua. Kyse ei ole tasa-arvosta, vaan nais-asiasta.

  Jostain syystä kun asevelvollisuudesta aletaan puhumaan ja joku nostaa tämän esiin, alkaa heti selittely siitä miksi naisten ei pidä suorittaa asevelvollisuutta.
  Siitä, että tuon velvollisuuden hoitamisesta voisi saada jotain etua, ei haluta puhua, koska se on militarismia jos valtiota palvellut saisi esim. verohelpotuksen.
  .
   
 12. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  Ja juuri kun täällä on päästy puhumasta siitä, että naiset eivät täytä samoja kriteerejä esimerkiksi Cooperissa, niin ollaan jo... äh, olkoot.
   
 13. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Mikäpä arvon juhaparin mielestä se oikea yhteiskunnallinen rakenne tässä asiassa on?

  Itselleni aika on aina ollut rahaa arvokkaampaa. Siksi pidän omaa panostustani maanpuolustukseen varsin huomattavana, ja soisin että kaikki kansalaiset olisivat laajemminkin valmiita investoimaan kansalaispalveluksen kautta yhteiseen hyvään.
   
 14. Mainos 15. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  En nyt niin hirveän ongelmallisena näe nykyistä tilannetta.
   

Jaa tämä sivu