Mihin muuttaisit?

Esther

Korpraali
Kuvitellaan nyt tilanne että olisi valittava joku toinen maa mihin majoittuisit pysyvästi. Mihin muuttaisit ja miksi?
 
Melkein mikä tahansa valtio mistä löytyy suomalaiskommuuni, -lahko, tmv. Oma kielitaito on seuraava (tai aiempaa edeltävä) filtteri. Länsivaltio tai lämmin valtio. Toiset pakenee kuivuutta ja kuumutta mutta suomalainen sääpakolainen pakenee kylmää ja märkää. Pysyvyys on hutera sana, sillä kuitenkin tulisin sillöintällöin viikoksi tai pariksi takaisin Suomeen. On yritettävä minimoida kulttuurishokki. Jos olisi sukulainen tai tuttava jossain eksoottisessa valtiossa, ja hän on nimenomaan kieltänyt vierailemasta niin totta kai hänen naapuriin pitää pyrkiä muuttamaan ASAP. :D
 
Vaikea kysymys, sen verran valkoinen ja eurooppalainen olen kuitenkin etten osaisi kuvitella asuvani missään "vinkuintiassa ™". Kyllä se eurooppaa olisi oltava, joku osa USA;stakin voisi käydä.
Meren rantakin olisi oltava lähistöllä. Koko ikäni asunut rannikolla niin vaikea kuvitella asuvansa jossain keskellä maata, vaikken juuri rannalla käy mutta sen on oltava siellä.
 
Hankala ajatusleikki tämä itsellekkin on jos nyt tosiaan olisi vain yksi valittava. Kenties Itävalta kiinnostaisi aiempien matkailukokemusten puolesta. Sijainti aika hyvä matkusteluun, upeat maisemat, eikä ylikansoitettu.
 
Ullattaen pohjoismaista löytyisi wanhalle paikka. Tykkään pohjoismaista.
 
Europan ulkopuolella kanada on eniten tuttu minulle, ja siellä olen voinut rosi hyvin. Sosiaalinen ympäristö on tärkeä. Ihmisista Kanadassa on vain positiivista sanottava, jotai tosi hyvä siellä maassa on, se vaikutti minuun sekä fyysisesti ja psyykisesti eheyttävästi.

Norjassa en ole käynyt. Mutta kuulin paljon hyvä.

Minulle passasi kuitenkin pitää tukikohta Suomessa ja mielummin vain asua vaikka pitempia aikoja jossain sivistyneessä maassa.
 
Saattaisin lähteä takaisin Baijeriin. Helppo heittää itsensä uudelle kierrokselle kun paikat jo tuttuja.
Mutta toisaalta ehkä kuitenkin Norjaan koska Pohjoismaat vetävät eniten ja siellä hienoja vuorinäkymiä. Voisin kattella niitä maisemis lopun elämääni.
 
Siirtolaisuuden osalta parhaita paikkoja olisi tällä hetkellä Australia ja Uusi-Seelanti. Oikein hyviä maita jos haluat tehdä töitä. Australiassa on mahdollistaa ansaita isoja rahoja jos on valmiutta muuttaa kaupungeista ja rannikolta pois. Sijoittajan kannalta en tiedä minkälaisia maat ovat. Asuntojen ja muun kiinteän omaisuuden hommaamminen on turvallista.

Kanadaa on viimeiset 15 vuotta kehuttu suomalaisten siirtolaisten piirissä. Asumiskustannukset on ilmeisesti kyseisessä maassa kohtuulliset ja kulttuurikaan ei ole liian outo.

Keskieuroopan olen valmis jättämään väliin, en pidä ranskalaisesta enkä saksalaisesta kulttuurista. Ranskalla on myös merentakaisia alueita Tyynellämerellä ja Etelä-Amerikassa. Noilta alueilta on mahdollista löytää joku ekologinen lokero omasta osaamisesta riippuen. Todella eksoottisia paikkoja, mutta osa Ranskaa, joten jonkinlainen oikeusjärjestelmä toimii. Yllättäen esimerkikso ydinkoelalueilla elintaso on korkea ja erilaisia julkisia työpaikkoja on runsaasti. Kaikkilla ranskan kielisillä alueilla on yksi perussääntö, ilman ranskan taitoa olet toisen luokan kansalainen. Saksassa on mahdollista päästä piireihin, mikään itsestään selvyys se ei ole. Saksa on paljon jyrkemmin luokkayhteiskunta kuin Suomi. Herra Tohtori ei juttele mukavia naapuri Jurgenin kanssa vaikka tällä on menestyvä putkiliike.

Kaakkoisaasiasta jotkut maat voivat olla yrittäjälle ihan hyviä vaihtoehtoja, mutta poliittinen vakaus on vähän niin ja näin. Myös se, että huomattava osa väestöstä pyörii kokoajan survivalmoodi päällä voi käydä ajan myötä raskaaksi. Joka tapauksessa kannattaa pitää suurin osa rahoista kansainvälisten pankkien tileillä.

Lähi-itä ja Afrikka kannattaa kiertää kaukaa. Etelä-Afrikkaa voi harkita työkomennuksen ajaksi, mutta kiinteän omaisuuden osto kyseistä maasta ei ole järkevää. Hitaasti rappeutuva entinen alueellinen suurvalta.
 
USA ja Florida ehdottomasti jos kukkaro olisi kunnossa.
Varsinais-Suomesta en suostu muuttamaan koskaan pois. Lieto houkuttelisi kuntana.
 
Norja, ehkä Ruotsi tai sitten kaukomaista ne Kanada ja Uusi-Seelanti. Kaikissa hienoa luontoa eikä liian vieras elämänmeno. Noissa pohjoismaissa tietty hyvinkin samanlainen elämänmeno kuin täällä, toki joitain poikkeuksia on tietysti. USA ei jostain syystä houkuta, eikä oikein muut Eurooppan alueet paitsi pohjoismaat. Sveitsi vois tulla kyseeseen, mutta ovat niin vanhoillisia, että voi tuskastua....
 
Pois pois Suomesta ja Eurostoliiton alueelta ja kauas kauas johonkin missä demarivihersosialistinen mafia ei hallitse valtiota ja sitä kautta kansaa...
 
Viimeksi muokattu:
No ei ikinä. En haluaisi muuttaa islamistiseen valtioon.

USA:ta on monta hyvää syytä hyljeksiä mutta ei sitäkään pidä niputtaa yhdeksi, vaan tarkastella jokaista osavaltiota tai yksittäistä kaupunkia kerrallaan. Erot voivat olla huimat.

Norjan kanssa on vähän niin ja näin. Ainakin pohjoisen Norjan sää on Suomeakin masentavampi ja maisemat harmaampia. Muu Norja on minulle tuntematonta. Vetinen ja kostea rannikkoilmasto. Plääh. Pitääkö paikkansa että rannikolla ei saa edes kunnon talvea, vaan pitää mennä korkeammalle vuoristoon tai valtion sisäosiin?
 
Kanada tai ehkä Uusi-seelanti
Unohdin itse Uuten-Seelannin. En käynyt, mutta kaikki jotka kävi siellä olivat ihan lumoutuneita. Yksi Kanadassa asuva ihminen kehui sitä kovasti, sanoi myös ettei missään syönyt niin hyviä susheja kun siellä.
 
Onhan noita jo kokeiltu... :)

Israel, Malta, Serbia....sitten kiinnostavina pitäisin maita: Uusi-Seelanti, Australia, Kanada. USA olisi kanssa mahdollinen, kun Texasissa on aika paljon kavereita.
 
Kanada, Australia, Uusi-Seelanti tai USA, jos lompakko pullistelee.
 
Jätän tarkoituksella nyt Israelin pois, niin maat olisivat:
Norja, Kanada, Islanti, USA, Aussit ja Uusi-Seelanti
 
Back
Top