Miksi ilmastosta tulisi pitää huolta?

Status
Suljettu uusilta vastauksilta.

Repa

Alikersantti
Miksi ylipäätään haluamme pitää huolta ympäristöstä? Monet sanoisivat, että meidän tulee jättää lapsillemme ja lastenlapsillemme elinkelpoinen planeetta.
Samalla moni uskoo, että tuhansien vuosien päästä ihmistä ei enää ole. Jos tämä pitäisi paikkansa, mitä väliä tuhoudummeko nyt vai tuhannen vuoden kuluttua? Jos olemme joka tapauksessa matkalla helvettiin, miksei sitten painella sinne lankkupihvi lautasella kaukolennon ensimmäisessä luokassa?
-Kari enqvist

entä jos ilmastosta ei pidettäisi huolta, mutta fertiliteetti laskettaisiin maailmassa nollaan? Entä jos ihmiseten väliset valtataistelut osoittavat ihmisen luonteen ja tulisimme siihen tulokseen, että se ei ole pelastettavissa?
 
Miksi ilmasto tai muutoinkaan luontoa pitäisi ehdoin tahdoin tuhota?
Mitä on tuho? Jos ilmasto lämpenisi, mutta ihmisten fertiliteetti laskettaisiin nollaan, uusi tasapaino syntyisi tuossa uudessa lämpimässä planeetassa ihmisen jälkeen. Luonto on aina sopeutunut uusiin tilanteisiin. Niin se sopeutuisi tuohonkin, kuten se on sopeutunut aiempiinkin tuhoihin. OSa eliölajeista kuolee ja osa jatkaa. Onko maailma nyt tuhoutuneempi kuin se oli dinosaurusten aikaan?
 
Viimeksi muokattu:
Toivottomuuden vallitessa ei mennä ensimmäisessä luokassa, ihminen tarvitsee toivoa.
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top