Miksi pakotteet Venäjää vastaan voi kääntyä itseään vastaan?

runtik

Majuri
BAN
Onko meidän turvallisuuden paras takuu vihamielinen, epäilevä ja poissulkeva suhtautuminen sekä Venäjään että Venäläisiin?

-Ei ole, varmuudella ei ole.

Venäjän tilanne on äärimmäisen vakava ja kriittinen enkä missään nimessä puolustele niitä. Silti olen erittäin huolissani siitä, mihin suuntaan länsivaltioiden ja länsimaisten yksilöiden suhtautuminen kriisiä ajaa.

Venäjän hallinnolle paras tilanne on se, jossa oman maan suuret massat vihaavat länsimaita ja syyttävät ongelmistaan kaikkia muita tahoja kuin Venäjän omaa hallintoa. Venäjän hallinto taas pitää huolen siitä, että propagandakoneisto jyllää ja hoitaa mielipiteen muokkausta koko ajan. Kaikki lännen jyrkät ulostulot Venäjää vastaan antavat tähän prosessiin vain lisää aseita.

Venäjän historiassa Venäjä ei ole koskaan nähnyt omia kansalaisiaan puolustamisen arvoisina yksilöinä, keiden vapautta se olisi valmis puolustamaan. Kansa on aina uhrattavissa ja se voidaan laittaa kärsimään mitä tahansa. Ainut asia mitä kansa ei saa tehdä on tajuta, että länsimainen systeemi olisikin parempi vaihtoehto. Stalin tapatti Gulageissaan jopa oman armeijan upseerikuntansa, ettei hänen omaa asemaa uhattaisi, ukrainalaisia tapettiin nälkään miljoonia että kansallistunnetta saadaan pienemmäksi ja toisen maailmansodan jälkeenkin vankileiristöön matkasi miljoonia ja miljoonia neuvostokansalaisia milloin mistäkin syystä. Voidaanko tosiaan olettaa, että kurjistamalla tavallisen Venäläisen oloja me voitaisiin painostaa Venäjän hallintoa? Venäjän johdolle omien kansalaisen hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin Debaltsevan siviilien hyvinvointi - aina uhrattavissa.

Maailmalta löytyy myös diktatuureja, jotka osoittavat kuinka paljon kärsimystä pitää tuottaa ennenkuin järjestelmät sortuvat. Pohjois-Korea on tästä hyvä esimerkki. Kansalla ei ole enää mitään, nälänhätä on ollut jatkuvaa mutta järjestelmä ei silti romahda.

Lännen pitäisi vastata tähän uhkaan niillä aseilla mitä Putin oikeasti pelkää. Osoitetaan, että sotilaallisesti ollaan valmiita laittamaan kova kovaa vastaan. Tuetaan hyökkäyksen alle jääviä sillä tavalla kuin resurssit antavat myöten ja unohdetaan tavallisen kansan kurjistaminen. Perustetaan internettiin venäjänkielistä Venäjän hallintoa vastustavia informaatiokanavia ja tarjotaan teknisiä työkaluja siihen, että tavalliset Venäläiset pääsevät käsiksi tähän informaatioon. Samalla pyritään laajentamaan taloudellista yhteistyötä ja lisäämään niiden venäläisten prosenttiosuutta, keiden elintaso on riippuvainen yhteistyöstä länsimaiden kanssa. Voimakkaat pakotteet supistavat tätä elintärkeää joukkoa.

Muutos Venäjällä ei voi käynnistyä siitä, että kurjistetaan liikaa kansan oloja, koska Putinin mediakoneisto saa kansan syyttämään siitä länttä. Samalla kun taloustilanne on Venäjällä huonontunut, länsivastaiset asenteet ovat kärjistyneet erittäin erittäin paljon. Muutos voi lähteä siitä, että pystytään osoittamaan kansalle että länsimainen systeemi on paljon tehokkaampi kuin Venäjän nykyinen malli. Venäjän hallinnon toimintatapa riittää pakotteeksi jo sinällään.

Meidän tulee antaa tukea Venäläisille yksilöille ja pyrkiä mahdollisuuksien mukaan auttamaan heitä hyötymään länsimaiden tehokkaammasta taloudellisesta järjestelmästä ja saada heidät kaipaamaan samanlaista vapaata yhteiskuntaa.

Jos tällaisen asenteen lisäksi länsimaiden ilmavoimat ja ohjukset pitäisivät huolen siitä, että jokainen Venäjän puoleltä Itä-Ukrainaan tullut tankki olisi nopeasti entinen tankki, niin motivaatio tuollaisiin sotilaallisiin offensiiveihin pienenisi nopeasti.
 
P-Korean ja Venäjän ero on se, että P-Koreassa Kimiä pidetään jumalolentona. Siellä on vakaita ja aitoja uskomuksia että johtaja kykenee mm. lukemaan ihmisten ajatuksia. P-Korealaiset ovat kuin lapsia tai alkuasukkaita siinä mielessä. Venäläiset ovat miedompi tapaus. Putinia pidetään korkeintaan erityisen taitavana johtajana, mikä on tietysti vitsi. Johdon taito kyseenalaistetaan nopeasti kun palkanmaksu viivästyy tai kun nälkää aletaan näkemään, ja massatyöttömyys velloo. Todellinen vahva johtaja voisi kumota kaikki "ulkopuolisten kohdistamat toimet kansaa kohtaan". Miksi Putin ei sitten tee niin? Koska hän ei ole kaikkivoipa. Hän ei ole edes pätevä. Siitä se kansannousu alkaa ja arvaan että varsinkin Putiniin ihastuneet naiset kyllästyvät ensimmäisinä raivoisan nopeasti hänen kyvyttömyyteensä.

Putinin vika on siinä että hän on etevä kusettaja, kuten kunnon (entisen) vakoojan kuuluu ollakin. Hevonpaskalla ja valehtelulla pääsee korkealle mutta pysyminen korkealla hevonpaskan voimin on epäkestävä suunnitelma.

En tiedä saavutettaisiinko sillä mitään että avattaisiin venäjänkielisiä sivustoja, jotka suoltaisivat "länsipropagandaa". Ensiongelma olisi juuri tuo että se leimattaisiin heti lännen juonitteluksi. Voi sitä silti yrittää, eli ei siinä kai menettäisi mitään. Vastakeinoksi voi muodostua nopeasti että Venäjän puolelta estettäisiin pääsy joillekin "haitallisille ulkomaisille sivustoille", tai sitten alettaisiin rankaisemaan näille sivustoille pyrkijöitä, leimataan heidät rikollisiksi. Toisaalta jos niitä sivustoja pystytetään eri osoitteisiin kuin sieniä sateella niin ei siinä pysyisi kukaan perässä ja kuka tahansa voisi eksyä niille vahingossa...

Verisen vallanvaihdoksen voi estää teoriassa vain Putin, jos hän tajuaisi luopua vallasta ajoissa mutta mikään ei viittaa siihen että hän haluaisi luovuttaa. Hän on sisussaan kykenemätön luovuttamaan. Meillä ei ole mitään valtaa Putinin sisuun. Vähiten verisin keino Venäjän kansan kannalta olisi salamurhata Putin mutta senkin tempun seurauksia voidaan vain arvata, ihan siinäkin tapauksessa että salamurhan tekisi selkeä Venäjän kansalainen. Kuka sinne astuisi tilalle ensiksi? Varapresidentti? Pääministeri? Miten pitkäksi aikaa ja mitä sen jälkeen? Vaalit? Olisivatko ne uskottavat vaalit? Missä aikataulussa pakotteet purettaisiin? Miten estetään toisen Putinin kaltaisen valtaanpääsy?

Venäjän kansa tulee kärsimään aivan kuten kroppa tulee kärsimään tyhmästä päästä. Ei sille voi mitään. Se on itseaiheutettua kärsimystä kun kansa ei pidä kynsinhampain kiinni demokratiasta tai edes vapaasta lehdistöstä, vaan sallii tuollaisten härkäpäisten roistojen valtaanpääsyn. Tyhmyyttä seuraa kärsimys.
 
Back
Top