Militaristista foliohattuilua

Merten sheriffi

Supreme Leader
BAN
Nyt propellerit pyörimään ja foliokypärän remmit tiukalle.
Jahtasivatko Fougat ufoja Porissa 60 luvulla?
Ammuttiinko Hanoin ilmatilasta ufo alas Usan merijalkaväen toimesta Vietnamin sodan aikana?
:lanssi::lanssi::lanssi::lanssi:
 
Matias Päätalo:
Kohtasiko Suomen ilmavoimien Hornet ufon Lapissa?

Pohjoissuomalaisille ufotutkijoille on tullut ulkomailta myöten kyselyjä tapauksesta, jonka mukaan Suomen ilmavoimien uusi F-18A Hornet-hävittäjä olisi kohdannut tunnistamattoman lentävän kohteen Lapissa maaliskuun 31. päivänä vuonna 1997.

Hornet-lentäjä olisi havainnut ufon lennollaan Inarinjärven tienoilla, ja ilmiö olisi ollut lautasta muistuttava oranssinvärinen kirkas kohde, jonka myös Lapin Lennoston tutkakontrolli olisi havainnut.

Pilotiksi esittäytyneen mukaan radioyhteys katkeili, ja lennonjohto antoi luvan tulittaa kohdetta, mutta F-18A Hornetin asejärjestelmä lukkiintui selittämättömällä tavalla, eikä koneen 20 mm:n kanuuna toiminut. Koneessa ilmeni muitakin oikkuja. Kohde poistui 4-5 Machin nopeudella itään.

Tapauksesta kierteli huhuja jo kesällä 1998 tutkijoiden keskuudessa. Koska ilmiön kuvaus noudattelee klassisen ufotyypin muotoja ja värejä, pohjoissuomalaiset kriittiset, tieteelliseen ufotutkimukseen pyrkivät tutkijat ovat selvitelleet huhun todenperäisyyttä.

Mystinen soitto Rajatiedon yhteistyön palvelevaan puhelimeen

Vuonna 1998 Rajatiedon yhteistyön palvelevan puhelimen päivystäjä otti vastaan puhelun mieheltä, jolla tuntui olevan tärkeää sanottavaa. Mies ilmoitti olevansa suomalainen Hornet-lentäjä ja kohdanneensa ufon edellä kerrotulla tavalla Suomen Lapissa. Hän oli esiintynyt jännittyneenä ja ilmaissut ahdistustaan kokemuksen johdosta. Hän oli myös kysellyt, miten asian vuoksi oli meneteltävä. Mies oli myös ilmoittanut nimensä, joko oikean tai tekaistun ja sotilasarvokseen majurin.

Vaikka tapaus oli täysin epämääräinen, tutkimaton ja puhelinsoiton varassa, siitä lähti liikkeelle huhu Pudasjärven ufokonferenssin aikoina kesällä 1998. Huhu tavoitti myös kriittiset ufotutkijat, joita tapauksen todenperäisyys luonnollisesti kiinnosti. Lentäjäksi itsensä esittäneen nimi saatiin selville Tapani Kuninkaan avustuksella, ja tarkistukset alkoivat.

Tiedustelut sekä Lapin Lennostosta että Suomen ilmavoimien esikunnasta osoittivat, ettei kyseistä tapahtumaa ole raportoitu mainittuna aikana. Lapin Lennoston komentaja eversti Sippo Ryynänen vahvistaa myös, ettei Hornet-koneita ollut tuolloin vielä Lapin Lennostossa, eikä yhtään Hornetia ollut ilmassa.

"Lentäjät voivat havaita ilmakehässä outoja ilmiöitä, mutta tämä kuvailtu tapaus on täysin perätön, kuulin tästä vasta nyt. Jos tapaus olisi sattunut, siitä kyllä tiedettäisiin meillä," sanoo eversti Ryynänen.

Edelleen lentäjäksi ilmoittautuneen henkilöllisyyden tarkistaminen ilmavoimien esikunnasta Tikkakoskelta varmisti, ettei ilmoitetun nimen mukaista Hornet-lentäjää ole koko Suomen ilmavoimissa.

Haamulentäjä sairas tai harrastaa tiedotusilkivaltaa

Jos todellinen ufon kohtaaminen olisi tapahtunut, siitä löytyisi lento- ja valvontaraportti, lentäjän haastattelupöytäkirjat, viralliset lausunnot, johtopäätökset ja teknisen henkilökunnan yhteenveto. Nykyisen tiedotuskäytännön mukaan ilmavoimilla ei ole mitään syytä salata tällaisia kohtaamisia. Suurin osa niistä on luonnon omia valoja ja ilmiöitä. Tuntematonta voi olla joukossa ja yliopistoissa tutkitaan monia uusia fysiikan ilmiöitä, joten asialliset ja kriittiset ufotutkijat saavat kyllä informaatiota tarvittaessa.

Suomen ilmavoimien esikunnan tiedotuspäällikkö majuri Kalevi Reiman sanoo nähneensä tarinan internetissä. Hän vahvistaa asian täydellisen perättömyyden, joten haamupilotti on ollut asialla. Sama vastaus annetaan myös Pääesikunnasta. Siellä tiedotuspäällikkö Erkki Paukkunen ihmettelee soittajan käyttäytymistä. Hornet-lentäjät valitaan huolellisesti ja he joutuvat moniin testeihin. Heidän psyykensä on vahva, joten menettelisivätkö he tällä tavalla edes todellisen tilanteen jälkeen, epäilee Paukkunen.

Leviää edelleen internetissä

Tarina on jonkin aikaa levinnyt internetissä ja saanut jo kansainvälistä huomiota. Dagens Nyheterin toimittajana toimivan ruotsalaisen arvostetun UFO-Sverigen puheenjohtaja Clas Svahn tiedusteli asiaa Tiede ja ufot- ryhmän (Science and UFO's research group) edustajilta Oulusta. Tapauksen todenperäisyyttä kyselee myös englantilainen ufotutkija ja kirjailija Timothy Good.

Ilmavoimien esikunnassa perättömästä ufohuhusta ollaan harmissaan. Tiedotuspäällikkö majuri Kalevi Reimanin mukaan tässä on pantu asiaa ehdolle nettiin vahvasti. "Jos todellinen ufo-Hornet-konflikti olisi sattunut, siitä kyllä tiedettäisiin varmasti ilmavoimien esikunnassa, kerrottaisiin tutkijoille ja annettaisiin tiedot myös julkisuuteen".

Tarina on levinnyt laajalle kansainväliseen tietoisuuteen ja voi aivan hyvin putkahtaa esiin vaikuttavana kertomuksena jossakin maailman monista tulevista ufokirjoista. Ja tieteellinen ufotutkimus on saanut jälleen yhden vakavan vamman. Noin vuosi sitten Stanfordin yliopiston fyysikko Peter A. Sturrockin koolle kutsuma tiedemiespaneeli kehotti etsimään uusia kilpailevia hypoteeseja ufojen tutkimiseksi. Tässähän niitä on.

Asian selvittelytyössä mukana ollut oululainen Tiede ja ufot -tutkimusryhmän nuorempi tutkija fil.yo Sampo Puoskari pitää erittäin valitettavana, että ensinnäkin vakaville ufotutkijoille tulee perättömyyksien vuoksi turhaa työtä ja ufoaiheen maine tutkimuskohteena edelleen huononee. "Tämä on selvä osoitus, että niillä jotka ufo-Hornet-tarinaa netissä levittävät, ei ole henkistä selkärankaa ja vastuuntuntoa. Tarina konfliktista on levinnyt netissä jo 14 sivulle ilman että nämä levittäjät mitenkään ovat vaivautuneet tutkimaan asiaa", sanoo Puoskari.

Puhelinsoiton takaa ei ole löytynyt todellista lentäjää ja ilmoitettu nimi on outo puolustusvoimissa. Puolustusvoimien ylilääkäri, lääkintäeversti Matti Ponteva pitää mahdollisena, että majuriksi esittäytynyt soittaja kärsii psyykkisistä ongelmista. Soiton motiivia on vaikea arvioida, koska henkilö jää tuntemattomaksi. Aito Hornet-lentäjä hän ei missään tapauksessa voinut olla, vakuuttaa Ponteva.

Ufon ja Hornetin konflikti on keksitty juttu ja tahallista tiedotusilkivaltaa ufotutkijoiden tai ilmavoimien kiusaksi. Toinen mahdollisuus on psyykkisesti sairaan henkilön häirikkösoitto. Pahinta on, että tarinaa levitetään totena anonyymin, täysin epäluotettavan puhelintiedon varassa, eikä esitetyillä tiedoilla ole mitään yhteyttä käytännön todellisuuteen.

Perätön ufohuhu saattaa vaarantaa myös Suomen ilmavoimien tulevia kalustohankintoja, kauppasuhteita ja imagoa sekä mustata Suomen mainetta maailmalla ja haitata monien fysiikan ilmiöiden tutkimusta. Puolustusministeriössä asiasta ei vielä tiedetty. Sieltä kuitenkin kerrottiin, että mikäli aihetta ilmenee tapausta tullaan tutkimaan.

Koko tarina kaatuu seuraaviin seikkoihin:

Voidaan vain arvailla mitä varten joku on lähtenyt esiintymään haamulentäjänä ja soittelemaan palveleviin puhelimiin. Todellinen Hornet-lentäjä ei näin menettelisi, sen todistavat valintatestit, jotka ovat poikkeuksellisen tiukat.
Suomeen tuodut Hornetit ovat tyyppiä F-18C/D ja F-18C, eikä tarinan mukaan F-18A.
Lentäjäksi esittäytyneen nimistä henkilöä ei löydy Suomen ilmavoimista, vahvistaa Tikkakosken esikunta.
Hornetit tulivat Lapin lennostoon vasta 11.1.1999.
Tykillä ei koulutuskäytössä ole ammuttu.
Jos tapahtuma olisi totta, siitä olisi nykyisen tiedotuskäytännön mukaan tiedotettu.
Ufon ja Hornetin kohtaamisraporttia ei ole olemassa.
Haastattelut:

Lapin Lennoston komentaja eversti Sippo Ryynänen
Tikkakosken esikunnan tiedotuspäällikkö majuri Kalevi Reiman
Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Erkki Paukkunen
Tiede ja UFOt -tutkimusryhmän (Science and UFO's research group) tutkija Sampo Puoskari
Puolustusvoimien ylilääkäri, lääkintäeversti Matti Ponteva
Matias Päätalo 1999
 
Itämeren pohjasta paikannettu mysteerimuodostelma saattaa olla peräisin toisen maailmansodan ajalta, arvioi entinen sukellusveneupseeri Expressen-lehdessä.
Expressen-lehden haastattelema entinen sukellusveneupseeri, nykyinen aarteenetsijä Anders Autellus, 55, uskoo, että muodostelma on toisen maailmansodan aikainen natsien loukku, jolla on pyritty häiritsemään neuvostoliittolaisten sukellusveneiden matkantekoa.

Autelluksen mukaan englantilaisten on aiemmin tiedetty käyttäneen samaa tekniikkaa estääkseen sukellusveneiden kulkua.

Loukku on kerros kerrokselta valettu muodostelma, jonka päälle valamisen yhteydessä saumattiin jättimäisiä teräsverkkoja. Mikäli Autelluksen teoria pitää paikkansa, loukkuun asetetut verkot eivät olisi enää paikoillaan, vaan hapertuneet puhki ja ehkä aikojen saatossa hävinneet lähes kokonaan.

Expressenin viime keskiviikkona julkaisemasta artikkelista ei selviä tarkalleen, miten loukku olisi toiminut, mutta ilmeisesti se on jollain tavalla sotkenut tutka- ja muita signaaleja.

Autelluksen teoriaa voisi tukea se seikka, että joidenkin tietojen mukaan elektroniset laitteet eivät ole toimineet kunnolla muodostelman läheisyydessä. Tosin jos teräsverkkoja ei enää ole, niin mikä sitten aiheuttaa häiriön nyt?

Ufoharrastajien uutis- ja keskustelufoorumeilla viritellään jo tietysti uutispommia Pohjanlahden pohjassa vajaan sadan metrin syvyydessä makaavasta muukalaisaluksesta, mutta jalat kannattaa pitää maassa.

- Paljon on ollut porua ja kaikenlaisia ideoita sinkoillut, mutta mikään ei ole perustunut puhtaaseen faktaan, kritisoi Autellus asiasta noussutta kohua.

- Tämä teoria on yhtä hyvä kuin teoriat ylipäänsä ovat, kommentoi tutkimusryhmän jäsen ja aiheesta dokumenttia tekevä Lolo Westerman Expressenille keskiviikkona.

Ocean X -tutkimusryhmän on määrä sukeltaa löytöpaikalle uudelleen lähiaikoina. Ryhmän sukeltaja Stefan Hogeborn pitää Autelluksen teoriaa hyvinkin mahdollisena.

- Ympyrämuodostelma näyttää siltä kuin se olisi valettu kerros kerrokselta. Se on uskottava (teoria), koska muodostelma sijaitsee aivan keskellä kulkuväylää, Hogeborn sanoi.

Hän on aiemmin todennut, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa 20-vuotisen sukeltajanuransa aikana.

Voi tietysti ihmetellä, miksi natsiloukkuteoria nousee esille vasta nyt. Yleisesti hyväksytyin selitys tässä vaiheessa lienee yhä se, että kyseessä on luonnon muokkaama muodostelma, joskin hyvin harvinainen sellainen.

Ruotsalainen tutkimusryhmä havaitsi muodostelman sattumalta kaikuluotaimella viime vuonna. Tieto löydöstä levisi nopeasti ympäri maailman ja viestimissä alettiin arvuutella, mistä on kyse.
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288479301665.html
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Kecksburg_UFO_incident
Hieman samanlainen
 
FOUGAKOULUTTAJA JA OPPILAS NAKIVAT UFON!

Kirjassaan
Romukorpela : minäkö lentäjä?
Juhani T. Korpela joka oli Fougakouluttaja, muistelee koulutuslentoaan jolla näkivät erittäin selvän päiväkiekko-UFOn.
Korpela mainitsee muistelmissaan, ilman että tekisi siitä mitään numeroa, että rinnalla lensi.
Vanhana voi kertoa totuuden.
--------------------------
"Jos tapahtuma olisi totta, siitä olisi nykyisen tiedotuskäytännön mukaan tiedotettu."
Kaiken uskon paitsi tuon.
On yleisesti tunnustettu, että jos raportoit UFOsta, oli se vaikka outo pallosalama, niin ura on lopussa - siviilipuolellakin.
-------------------------
 
Väitän, että jos mainitsee UFOa lentäneen vihreän, antennipäisen kaverin niin ura on ohi. Tunnistamattomat lentävät esineet taas aiheuttanevat toisenlaisia toimia. :)
 
Norjan yliopisto perusti uhuvohavaintoaseman, koska on paikka jossa lentelee ihan koko ajan. Luulisi kiinnostavan Natoa. Tai ehkä yliopisto on Naton asialla.

 
Last edited by a moderator:
Veli Baikaali

oletko kuulut tästä UFO-tapauksesta Pohjois-Karjalassa?

http://fi.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4%C3%A4kkyl%C3%A4n_ufoaalto

Lisää
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pudasj%C3%A4rven_ufot
http://fi.wikipedia.org/wiki/Imj%C3%A4rven_ufotapaus
 
Hejsan kirjoitti:
Veli Baikaali

oletko kuulut tästä UFO-tapauksesta Pohjois-Karjalassa?

http://fi.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4%C3%A4kkyl%C3%A4n_ufoaalto

Lisää
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pudasj%C3%A4rven_ufot
http://fi.wikipedia.org/wiki/Imj%C3%A4rven_ufotapaus

Olenhan toki ja monesta muustakin. Ylä-Savon puolella tehty havainto on järeintä mitä olen ikinä kuullut. Sen näki ja koki kymmenet ihmiset eri puolilla pientä kylänosaa -80-luvun alussa. Olen vieraillut kahdessa perheessä siellä päin ja molemmat kertovat yhtä pitävästi hyvin mielenkiintoisen tarinan lentävästä esineestä. En lähde tavailemaan sitä tarinaa, mutta olen ihan varma, että nämä ihmiset näkivät ohjuksen ja aika ison sellaisen.
 
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288516702210.html

Jokin aivan uutta teknologiaa omaava miehittämätön alus?
 
Back
Top