Ministeriö: Sotilaspassin palauttaminen ei edistä maanpuolustusta

Tvälups

Ylipäällikkö
Ministeriö: Sotilaspassin palauttaminen ei edistä maanpuolustusta
YLE Uutiset 10.2. klo 16:09

Puolustusministeriön mukaan armeijan vähennyksistä suuttuneiden kansalaisten aie palauttaa sotilaspassinsa ei tue maanpuolustusta. Pikemminkin se saattaa heikentää maanpuolustuksen tukea, ministeriön huomauttaa. Muun muassa Pohjois-Karjalassa on väläytetty passien palauttamista vastatoimena Pohjois-Karjalan Prikaatin lakkauttamiselle.

Puolustusministeriön mukaan passin palauttaminen olisi lyhytnäköinen toimi ja se jopa vaikeuttaisi sotilaallista maanpuolustusta ja sen kehittämistä.

Myös Pohjois-Karjalan prikaatin komentaja, eversti Jari Kytölä pitää passien palautushanketta hätiköitynä.

- Ymmärrän reserviläisten tuohtumisen, mutta kehottaisin kaikkia harkitsemaan tarkasti tekoaan, ettei tule tehtyä mitään peruuttamatonta, eversti Kytölä lausuu.

Ministeriö huomauttaa myös, ettei sotilaspassin palauttaminen vaikuta ihmisen juridiseen asemaan, vaan hänet voidaan määrätä edelleen esimerkiksi kertausharjoituksiin

Pohjois-Karjalassa osa varusmiespalvelun käyttäneistä on sanonut palauttavansa sotilaspassinsa vastatoimena armeijan leikkauksille.

Ensimmäisten päivien aikana yhtään passia ei kuitenkaan ole palautettu ainakaan Pohjois-Karjalan prikaatiin tai sen aluetoimistoon.
 
Maanpuolustuksen asemaahan tukee reservin silppuaminen, jalkaväkimiinasopimus ja varuskuntien alasajo?

Mielenkiintoista miettiä, kuinka valtio järjestää reservin kieltäytyjille sen lakimääräisen sivillipalvelus-täydennyskoulutuksen?
Jos vaikkapa nuo muutenkin vahvuudesta supistettavat 100 000 reserviläistä sitä vaatii. Lapinjärven tilat/"kouluttajakapasiteetti" eivät riitä vaikka koulutus ei kestäkään kuin viisi päivää. Noh! Nythän löytyi vajaakäyttöisille kasarmirakennuksille hyötykäyttöä!
 
Neitimäistä kitinää tuollainen passin palauttamisella uhittelu tai sitten ollaan vaan tyhmiä.

Ev. Kytölä on täysin oikeassa eli asevelvollisuus jatkuu 60. ikävuoteen asti, olipa lähivaruskunta lakkautettu tai ei taikka "palauttaapa" sotilaspassinsa tai ei.
 
http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=1226

Perustietoa reservinkieltäytymisestä
[28.01.2008 - 19:57]

Armeijan käynyt voi kieltäytyä reservistä hakeutumalla täydennyspalvelukseen. Hakeminen tapahtuu täyttämällä täydennyspalvelushakemus (sama kaavake, jolla haetaan myös siviilipalvelukseen) ja toimittamalla se armeijan aluetoimistoon tai Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen. Hakemuksen voi jättää koska vain varusmiespalveluksen jälkeen, myös kertausharjoitusmääräyksen saamisen jälkeen ja vielä itse harjoitusten aikanakin. Se hyväksytään automaattisesti, joten käytännössä kyseessä on ilmoitus.

Täydennyspalvelus on samankaltainen vastine kertausharjoituksille kuin siviilipalvelus on varusmiespalvelukselle. Nykyisen lainsäädännön mukaan kaikki täydennyspalvelukseen hakeneet määrätään myös se suorittamaan. Täydennyspalveluksen järjestää siviilipalveluskeskus ja se sisältää lain mukaan "joko koulutusta tai käytännön harjoittelua" tai molempia. Täydennyspalvelusvelvollisuus kestää lain mukaan rauhan aikana enintään 40 päivää. Käytännössä sinne on kuitenkin määrätty vain kerran viideksi päiväksi.

1.1.2008 voimaan astuneen uuden siviilipalveluslain myötä täydennyspalveluksen suorittaneet reservinkieltäytyjät on vapautettu armeijapalveluksesta myös kriisin aikana.

Lain mukaan täydennyspalveluksen suorittaneet määrätään kriisin aikana siviilitehtäviin siviiliviranomaisten johdolla. Vapautus aseellisista tehtävistä koskee myös ennen uuden lain voimaanastumista täydennyspalveluksen suorittaneita.

Täydennyspalveluksen suorittaminen on kuitenkin reservinkieltäytyjien kohdalla kriteeri automaattiselle vapautukselle armeijasta myös sodan aikana. Sitä suorittamattomat (siis myös ne, jotka ovat hakeneet täydennyspalvelukseen rauhan aikana mutteivät ole käyneet sitä) voidaan määrätä kriisin aikana vakaumuksentutkintalautakunnan kuultavaksi ja hylkäävän päätöksen sattuessa palvelemaan armeijassa.

Täydennyspalvelusajalta maksetaan päivärahaa (4,40 €/päivä) ja veronalaista täydennyspalveluspalkkaa samalla tavoin kuin kertausharjoituksissakin. Täydennyspalveluksesta kieltäytymisestä seuraa oikeudenkäynti ja sakkorangaistus (tavallisesti noin 20 päiväsakkoa). Sakkojen maksaminen ei vapauta velvollisuudesta osallistua täydennyspalvelukseen – toisin sanoen ne maksettuasi sinut kutsutaan uudelleen.
 
Jokainen tekee kuten oma kutsumus vaatii. Ajatusleikkinä: temppu olisi melkoinen epäluottamuslauseen osoitus nykymenolle.
 
Tvälups kirjoitti:
http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=1226

Perustietoa reservinkieltäytymisestä
...

Kannattaisi sitten puhua asioista oikeilla nimillä.

Sotilaspassien palauttaminen kuulostaa paljon suoraselkäisemmältä kuin sivariksi ryhtyminen. Passin palauttaminenhan ei johda mihinkään, vaan pitäisi hakeutua linkin kertomalla tavoin täydennyspalvelukseen.

Sopii odottaa, että vaikkapa paikallisen res.ups.yhdistyksen napamiehet ilmoittavat yksissä tuumin lähtevänsä sivariin. :a-grin:

Tyhjien tynnyreiden kolinaa sanon ma..
 
Itse olen harkinnut jo useamman vuoden ajan sotilaspassin palauttamista.

Perusteluni:

- Suomalaisten rahojen sysääminen Kreikkaan ja muihin konkurssipesiin.
- Maahanmuuttopolitiikka
- Puolustusvoimien alasajo (Miinoista luopuminen poliittisesti korrektien asioiden vuoksi)
- Liittovaltio suunnitelmat EU:ssa.
 
En ota kantaa passien palautuksiin tms. Minua kiinnostaa tässä kohtaa eräs uutena pidettävä piirre:

viimeisen vuoden aikana suomalaiset ovat töräköityneet. Yksi syy on Persu-nousu, sanokaa mitä sanotte. Globaali talous on ajamassa vääjäämättä seinään....pidän pelkästään positiivisena sitä, että suomalaiset ihmisinä osoittavat rohkeutta asettua vastustamaan tsaristisena pitämänsä hallinnon tekemisiä. Tämä on pointti, joka voi auttaa meitä taviksia tulevina aikoina.

Maanpuolustus ei edisty passinpalautuksilla...toisaalta maanpuolustus ei kyllä AIKUUSTEN OIKEESTI tee mitään lampaillakaan, jotka ottavat aasialaisen tyynesti vastaan kaiken siivon, mitä ylhäältä satutaan lappamaan. Oikeasti maanpuolustus tarvii rohkeita ja pystyviä ihmisiä eikä mitään saatanan hymihymi-jees jees - väkeä. Rauhan aikana tämä hymihymi-porukka on mukavaa saunaseuraa.....sodassa tarvitaan toisenlaisia avuja. Näin se vaan pojat on. Piste. Huutomerkki.

Kokoomus-Sos.Demi- akselilla ollaan puheista päätellen aika huolestuneita siinä mielessä, että kansalaiset perhana eivät meinaa enää niellä mitä tahansa.

En palauta passiani, mutta hyväksyn mielenilmauksena sen, jos joku niin haluaa tehdä. Tiedän omasta piiristäni jo pari tapausta, jotka ovat kohteliaasti eilen ja tänään purkaneet kaikki sidonnaisuutensa erilaisiin res.järjestöihin. Ovat kyrpiintyneitä.
 
baikal kirjoitti:
viimeisen vuoden aikana suomalaiset ovat töräköityneet. Yksi syy on Persu-nousu, sanokaa mitä sanotte.

Näin on ja täälläkin keskustelu on varsin negatiivissävytteistä.

Onko tosiaankin loppunut usko maanpuolustuksen asialle vai mistä tässä oikein on kyse?


baikal kirjoitti:
Maanpuolustus ei edisty passinpalautuksilla...toisaalta maanpuolustus ei kyllä AIKUUSTEN OIKEESTI tee mitään lampaillakaan, jotka ottavat aasialaisen tyynesti vastaan kaiken siivon, mitä ylhäältä satutaan lappamaan. Oikeasti maanpuolustus tarvii rohkeita ja pystyviä ihmisiä eikä mitään saatanan hymihymi-jees jees - väkeä.

Puolustusvoimat tarvitsee uskollisia ja kuuliaisia reserviläisiä, jotka tekevät mitä käsketään. Jos rivissä käsketään olla hiljaa, niin silloin ollaan hiljaa.


baikal kirjoitti:
Kokoomus-Sos.Demi- akselilla ollaan puheista päätellen aika huolestuneita siinä mielessä, että kansalaiset perhana eivät meinaa enää niellä mitä tahansa.

Keskustako sitten on ollut isänmaan asialla jotenkin enemmän?

Höpöhöpö, kaikki isot puolueet ovat yhtä ja samaa höttöä, mitä nyt iskulauset hieman vaihtelevat. Pienet puolueet taasen myyvät itsensä vaikka paholaiselle valtaan päästäkseen, joten ei ole puoluekartassa mitään eroa silläkään rintamalla.

Persut eivät uskaltaneet takoa kun rauta oli kuuma ja nyt lasketellaan vapaalla kohti hajaannusta. Ei tullut vallankumousta..


baikal kirjoitti:
Tiedän omasta piiristäni jo pari tapausta, jotka ovat kohteliaasti eilen ja tänään purkaneet kaikki sidonnaisuutensa erilaisiin res.järjestöihin. Ovat kyrpiintyneitä.

Maanpuolustuksessa ja asevelvollisuudessa ei ole kyse mistään saunakerhoista. Kerhumajurit saavat olla jäseniä tai lähteä lätkimään, se ei muuta kansanarmeijan syviä rivijä mihinkään.
 
Minulla ainakin alkaa olla mitta täysi nuitten "poliitikkojen katteettomista puheista". Suomi on syöksymässä sellaiseen syöksykierteeseen jotta oksat pois. Kreikkaa kohti ollaan mennossa ja ystävämme poliitikot senkuin jankkaavat joistain hiton varuskuntasäästöistä. Ne tulevat olemaan yksi p*lun paska siinä suossa mitä kohti ollaan menossa.

Persuilla tuntui viime vaaleissa olevan jokin järki ja näkemys asiaan, mutta ovat pettäneet ainakin minut menneinä kuukausina. Mitään eivät ole saaneet aikaan; toisaalta ei oppositiosta mitään aikaan saadakaan.

Mahtipuolueiden pitäisi nyt ottaa itsestään niskasta kiinni ja tehdä LOIVASTI ne päätökset kansantalouden tervehdyttämisen puolesta, jotka on pakko tehdä; etteivät sitten yhdellä kertaa tipahda niskaan kuin Kauhavan Ilmasotakoulun lakkautus. Tästä oikeasti kehut Kataiselle, joka sentään edes jotenkin uskaltaa puhua siitä, mikä on tulossa. Viittaan nuihin lausuntoihin maalis-huhtikuun säästö- ja veronkorotusehdotuksiin.

Passien palautuksella ei saada mitään aikaan; sehän on sama asia kuin piirtää äänestyslippuun Aku Ankka tai Roope-setä taikka sitten p*llun kuva :(. Perseestä tämäkin touhu, jos nuin tehdään. Suomessa on kuitenkin niin paljon (=oikeesti?) vaihtoehtoisia äänestyskohteita, että pitäisi joku sopiva löytyä. Jos ei löydy, niin sitten oma intressipiiri perusteille ja ääniantennit levälleen; josko saisi kannatusta.

T: Persuihin pahasti pettynyt :( , Kataista lievästi jopa arvostaen...
 
En aio palauttaa sotilaspassiani. Eivät ne kyllä ole viime vuosina sen perään kyselleetkään, koneelle vain kirjailevat tapahtumat.

Tällä viikolla kun Jojensuussa lehtimiehet kitisevät, olen tehnyt kuusi tuntia maanpuolustustyötä (koulutuksen valmistelu) ja käynyt kerran ampumassa reserviläiskiväärillä. Kivaa oli.

Kukin tekee kuten tykkää.
 
veli baikalin kanssa näemmä havainnoimme samaa ilmiötä.
Ne jotka tätä eivät vielä ole todenneet niin elävät ilmeisesti melko omahyväisessä ilmapiirissä?

Tuo passinpalautus ei toimi muuten kuin massareaktiona. Se on faktaa.

Pitäkää tunkkinne -asenne ei enää jää käsien nyrkissä puristeluksi, taitaa koittaa Pohjolan Kevät...

Kiitos "somen", setä Tvälups:kin on päässyt tällä viikolla eduskunnassa -lausumaan ajatuksiaan- pienellä viiveellä viestin kirjoittamisesta, kansanedustajan suulla toteutettuna.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 
Itse olen sitä mieltä että passien palauttaminen on suurinta akkamaisuutta mitä löytyy.
Heittämällä pyyhkeen kehään annetaan periksi vaikeuksien edessä ja mitä se kertoo niistä ihmisistä?
Kestäisivätkö kriisiä, sotaa ja kuolemaa sekä jatkuvaa epävarmuutta?
Epäilen.

Tämä kansakunta ja meidän esi-isät ja iso-isät on kestäneet moninverroin vaikeampia aikoja ja selvinneet niistä. Me selviämme tästäkin haasteesta mutta vain jos teemme työtä yhdessä ja puremme hammasta yhteen. Suomi-nimistä valtiota ei rakennuttu eikä synnytetty helpolla. Se vaati omat uhrinsa kuten verisen sisällissodan, rohkeutta nousta sortoa vastaan ja taistella ilman varmuutta lopputuloksesta.

Vaikeuksien pitäisi yhdistää eikä hajottaa. Puolustusvoimat ja suomi selviää tästäkin haasteesta mutta vain jos me niin itse haluamme ja päätämme.

Kritiikki ja pahanolon purkaminen on oikeutettua mutta siinäkin pitää olla jokin raja ja järki. Jos halutaan osoittaa noille herroille mieltä, miksei porukka keräänny Mannerheimintielle tuhansittain ja marssi eduskuntatalolle ja vaadi ministereitä paikalle? Se olisi todellinen voimannäyttö ja konkreettinen toimi toisin kuin kiroilu itsekseen ja paperilapun pois antaminen hiljaisuudessa, who cares!

Suomalaiset eivät edelleenkään osaa harjoittaa tuota kansalaisten todellista oikeutta eli kokoontua yhteisen asian puolesta ja marssia, vaan nöyrä talonpoikaishenki elää kituuttaa edelleenkin meillä vahvasti. Sisäänkäpertyminen, herranpelko ja pelko kohdata päättäjät istuu tiukassa. Sensijaan itketään yksin ja hakataan defenssinä lähintä puhelinpylvästä tai muijaa.

Passin luovuttamisella ei tehdä mitään muuta kuin soditaan arvoa vastaan ja se arvo on suomen puolustus. Sotilaspassi ilmentää velvollisuutta, kykyä ja uskollisuutta suomen armeijalle joka on syytön tähän talousahdinkoon ja säästöihin. Puolustusvoimat tarvitsevat näiden vaikeuksien edessä kaiken tuen kansalta ja nyt on käytävä aatteen talkoisiin. Tuollaiset passinluopumiset alentavat niiden tekijät noiden poliitikkojen tasolle.

Kuinka moni meistä perusressuista on tehnyt kaiken konkreettisen OMAN TOIMINTAKYKYNSÄ kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi? Osa varmasti mutta valtaosa on ylipainoisia, autolla liikkuvia , mukavuutta rakastavia plösöjä jotka haukkuvat kyllä muita mutta eivät itse pane rikkua ristiin omasta puolestaan. Luulen että monen reserviläisen olisi syytä katsoa peiliin ja muistaa sanat " ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country".

Hei uskokaa pois, ei tämä ole loppu!
 
Kyl maar määki ole naivi ollu, mut nyt kyl einar repäs! Ei ol loppu ei, uus alku täst alka, ol huoleti va. Kyl Jykä-poi et kump. katsosiva iha mein parhan perrä. O se nii. Se o klokku. Parast ryhti me näytä ko me ota kaik iha va kiltist lautasel, iha ko enneki, ja usko et kyl son hyväst juu. O se. Kyl maar ko ei tartteis tehrä mitn.
 
Tvälups ymmärsi pointtini. Kyse on isommasta asiasta kuin passin palauttamisesta, kyse on vähittäisestä töräköitymisestä. Eli kaikkea hallinnon Armossaan ojentamaa ei enää välttämättä kumartaen kyynel silmässä oteta vastaan, vaikka sielu kärventyisi. Vaan osoitetaan omaa tahtoa ja asennetta, se on Vapaan ihmisen oikeaa meininkiä. Hyvin todennäköisesti olemme menossa kohti vaikeita taloudellisia aikoja. Jos tavikset eivät halua osaa uskalla tahdo pitää puoliaan, en osaa edes kuvitella mitä Armas Hallintomme syöttää vielä yskänlääkkeenä.
 
baikal kirjoitti:
Tvälups ymmärsi pointtini. Kyse on isommasta asiasta kuin passin palauttamisesta, kyse on vähittäisestä töräköitymisestä. Eli kaikkea hallinnon Armossaan ojentamaa ei enää välttämättä kumartaen kyynel silmässä oteta vastaan, vaikka sielu kärventyisi. Vaan osoitetaan omaa tahtoa ja asennetta, se on Vapaan ihmisen oikeaa meininkiä. Hyvin todennäköisesti olemme menossa kohti vaikeita taloudellisia aikoja. Jos tavikset eivät halua osaa uskalla tahdo pitää puoliaan, en osaa edes kuvitella mitä Armas Hallintomme syöttää vielä yskänlääkkeenä.

:a-smiley:
 
En lainkaan hämmästyisi, jos pohjois-arjalan alueella VEH:ien (jos niitä edes järjestetään) osallistumisprosentti alkais lähennellä nollaa. Tai muiden lakkautettujen varuskuntien lähialueilla.
 
Roope Ristintekijä kirjoitti:
En lainkaan hämmästyisi, jos pohjois-arjalan alueella VEH:ien (jos niitä edes järjestetään) osallistumisprosentti alkais lähennellä nollaa. Tai muiden lakkautettujen varuskuntien lähialueilla.

Pohjanmaallakinko?
 
Kirpaseehan se itte kun on keuruun naapurikunnasta kotosin ja siit "läheltä" lähtee sit suunniilleen kaikki = keuruu, jämsä, kauhava. P....t niistä kriisi rahoist ja muist kyl se ton alueen työttömyyteen vaikuttaa pahentavasti ja pitkään.
Mut ei tää nyt eka kerta ole varsinaisuomalaisena voi todet että eipä tääl maavoimia ole jäljel paitti satakunnas kun lähelle kattoo.

Toteenpa vaan sen että jos joku sitten meinaa kieltäytyä reservissä niin kannattaa sitte muistaa että takasin paluuta ei sen jälkeen ole. Ei toimi niinku kirkos et voi erota ja liittyä.

Vasta olin viikonloppuna kelaamassa kuupperin ja teoriaa opiskelemas & tän vuoden harjotuksiinkin meinaan osallistua.

ps. palasin tosiaan sieltä pitkästä hiljasuudesta. Siihen oli monta syytä mutta eiköhän sitä nyt taas täällä näytä.
 
veffeade kirjoitti:
Minulla ainakin alkaa olla mitta täysi nuitten "poliitikkojen katteettomista puheista". Suomi on syöksymässä sellaiseen syöksykierteeseen jotta oksat pois. Kreikkaa kohti ollaan mennossa ja ystävämme poliitikot senkuin jankkaavat joistain hiton varuskuntasäästöistä. Ne tulevat olemaan yksi p*lun paska siinä suossa mitä kohti ollaan menossa.

Persuilla tuntui viime vaaleissa olevan jokin järki ja näkemys asiaan, mutta ovat pettäneet ainakin minut menneinä kuukausina. Mitään eivät ole saaneet aikaan; toisaalta ei oppositiosta mitään aikaan saadakaan.

Mahtipuolueiden pitäisi nyt ottaa itsestään niskasta kiinni ja tehdä LOIVASTI ne päätökset kansantalouden tervehdyttämisen puolesta, jotka on pakko tehdä; etteivät sitten yhdellä kertaa tipahda niskaan kuin Kauhavan Ilmasotakoulun lakkautus. Tästä oikeasti kehut Kataiselle, joka sentään edes jotenkin uskaltaa puhua siitä, mikä on tulossa. Viittaan nuihin lausuntoihin maalis-huhtikuun säästö- ja veronkorotusehdotuksiin.

Passien palautuksella ei saada mitään aikaan; sehän on sama asia kuin piirtää äänestyslippuun Aku Ankka tai Roope-setä taikka sitten p*llun kuva :(. Perseestä tämäkin touhu, jos nuin tehdään. Suomessa on kuitenkin niin paljon (=oikeesti?) vaihtoehtoisia äänestyskohteita, että pitäisi joku sopiva löytyä. Jos ei löydy, niin sitten oma intressipiiri perusteille ja ääniantennit levälleen; josko saisi kannatusta.

T: Persuihin pahasti pettynyt :( , Kataista lievästi jopa arvostaen...

En voi ymmärtää miten voit arvostaa Kataista ja mollata persuja. Katainen on upottanut valtavia summia Saksan pankkien tukemiseen ja siitä ei ole mitään hyötyä meille suomalaisille. Vain täysin moraaliton ihminen saattoi lähteä mukaan Kataisen hallitukseen.

Suomalainen eliitti on on ollut asiasta hiljaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Onneksi sentään Wahlroos on löytämässä selkärangan, kun sikailulla ei ole enään mittaa, eikä määrää:

Wahlroos HS:lle: Saksan pankkijärjestelmä läpimätä

Saksan liittokansleri Angela Merkelin päätös suojella maansa pankkeja on maksanut eurooppalaisille veronmaksajille satoja miljardeja, Nordean hallituksen puheenjohtaja sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

- Tämän kriisin ehkä keskeisin tunnustamaton tosiasia on, että Saksan pankkijärjestelmä on läpimätä, Wahlroos sanoo Helsingin Sanomissa.

Wahlroosin mukaan Kreikan vararikosta ei olisi merkittävää vahinkoa useimmille eurooppalaisille pankeille. Poikkeuksena ovat Saksan osavaltioiden omistamat Landesbankit ja valtion osin omistama Commmerzbank. Niiden pääomat eivät riittäisi pankkitoiminnan harjoittamiseen Kreikka-saatavien alaskirjauksen jälkeen.

Merkel teki väärän ratkaisun keväällä 2010. Tuolloin olisi voitu tukea vaikeuksissa olevia pankkeja 30–40 miljardilla eurolla ja antaa Kreikan ajautua maksukyvyttömyyteen. Sen sijaan Merkel lobbasi muita Euroopan maita lainaamaan rahaa Kreikalle, jotta hänen ei tarvitsisi tunnustaa oman pankkijärjestelmänsä vararikkoista tilaa, Wahsroos sanoo.

– Siinä lensi taivaan tuuliin erinäisiä satoja miljardeja euromaiden veronmaksajien rahoja. siinä synnytettiin markkinoille puolitoista vuotta jatkunut hermoilu, joka on nostanut pankkien välisiä lainakorkoja, vähentänyt investointeja ja tuottanut muutakin taloudellista tuhoa.

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/02/12/wahlroos-hslle-saksan-pankkijarjestelma-lapimata/201222983/12


Kreikka ja moni muu eteläisen Euroopan maa ei tule selviämään lainoistaan. Tämä on ollut alusta asti selvää. Siitähän tämä "kriisi" alkoi, kun he eivät kyenneet maksamaan edes velkojensa korkoja. Suomi on ottanut taatakseen näitä lainoja kymmenien miljardien edestä. Meille tämä sotku tulee näkymään joko valtavan velkataakan tai setelien painamisen aiheuttaman inflaation muodossa. Niin tai näin, me köyhdymme.

Katainen ja hänen hallituksensa pitäisi lähettää valtakunnanoikeuden kautta vankilaan. Sellin avainta ei tarvitse säilyttää.
 
Back
Top