Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ministeri Urpilaisen mielenmuutos

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Tvälups, 12.08.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Ministeri Urpilaisen mielenmuutos
  KSML 11.8.2013 03:00

  Pääesikuntapalvelukseni vuoksi tunnen valtion budjetin rakentamismekaniikan. Olin aikoinani siinä työssä mukana. Siksi väitän, että viime hetken linjoillaan ministeri Urpilainen yllätti ministeriönsä varsin ikävästi.

  Valtionvarainministeriö teki pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen päättämää, keväisen kehysriihen mukaista budjettia koko kevään ja kesän. Budjetti oli tietenkin jo valmis silloin, kun ministeri Urpilainen otti median käsiinsä ja pisti virkamiesten neljän kuukauden työn de fakto uuteen valmisteluun. ”Aikaa annan teille kaksi viikkoa! ”

  Tällainen tapa ”johtaa” on lastentarhasta!

  Ministeriön ehdotus ei sisällä Urpilaisen edellisen linjauksen vuoksi yhtäkään ns. rakenteellista muutosta. Ministeri esiintyy nyt omissa nimissään kokoomusta jäljittelevänä. Hän vaatii nimenomaan rakenteellisia muutoksia. Hyvä näin! Mitä tähän sanoo perusdemari?

  Ministeriön 8.8. julkaisema ehdotus ei sisällä kokonaisvertailua; vain eri hallinnon alojen ehdotukset. Yleispiirre on, että hallinnolle annetaan lisää rahaa. Muusta karistaan ja luodaan kuvaa, että valtio ei mukamas viime vuotta enempää velkaannu.

  Työ- ja elinkeinoministeriölle ehdotetaan 6 prosentin vähennystä. Urpilainen heräsi nyt vaatimaan lisäyksiä. Sotilaalliselle maanpuolustukselle ehdotetaan yli 7 prosentin vähennystä vuoden 2012 tilinpäätökseen nähden. Rajavartiolaitoksen rahoja on tarkoitus supistaa jopa 19 prosenttia.

  Eduskunnan menoihin ehdotetaan 2 prosenttia lisää.

  Tästä kuvioista on kahdessa viikossa vaikeaa ponnistaa ”yhdessä eteenpäin."

  Kari Keskinen
  majuri evp
  Kuhmoinen
   
 2. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,731
  Tykkäykset:
  4,228
  Pisteet:
  1,286
  Tuo vaikuttaa sen verran lupaavalta että näitä säästöjä maksetaan vielä tulevaisuudessa tavalla tai toisella ja ne maksetaan kalliisti.
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu