Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Minkä hintaiseksi sodan välttäminen Venäjän kanssa on arvioitu Suomessa?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja neme, 18.01.2015.

 1. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Tällä hetkellä Suomen asevoimia rahoitetaan noin 2,3 miljardilla eurolla/vuosi, mikä on aika tarkalleen 1 prosentti bruttokansantuotteesta, joka on nykykurssien mukaisesti noin 230 766 310 000 euroa/vuosi.

  Pitäisin panostusta maan olemassaolon ja kansakunnan turvaamiseen säälittävänä, kun samaan aikaan kehitysapuun pannaan 0,7% bruttokansantuotteesta ja pelkästään erilaisiin maataloustukiin yli kaksinkertainen määrä asevoimien budjettiin nähden. Juuri oli uutisissa juttu muutama päivä sitten, miten atk-kuluihin julkisessa hallinnossa hassataan 2,1 miljardia vuodessa.

  Kiva kun on rahaa ja Suomi on edelleen vauras maa. Vaikka poliitikot sählää taloutta parhaansa mukaan yhtä paskaan tilaan mihin PV on menossa.

  Ensi vuosikymmenellä ajankohtaista->
  Tykistön venäläisen ja muun vanhan (nykysodankäyntiin kelpaamattoman vedettävän) paskan kaluston uusinta
  Hornettien seuraaja
  Hawkien seuraaja
  Rauma-luokan ohjusveneiden seuraaja
  Miinalaivojen seuraajat
  Vähintään 100kpl taistelupanssarivaunujen uusinta
  Ilmatorjuntaohjuksia
  Merimaaliohjuksia
  Erilaisia botteja
  Rynnäkkökivääreitä
  ... listaa voisi jatkaa vaikka kuinka...

  Sanoisin, että tässä aivan lähivuosina Suomessa tehdään päätös koko PV:n kohtalosta ensi vuosikymmenelle. Ilman lahaa ei saa hyvää koska hyvä maksaa lahaa. Lahaa tarvitaan uskottavan puolustuksen kasaamiseksi ja koska nyt pihistetään vuositolkulla, lasku vain kasvaa ensi vuosikymmenelle. Tosiasiallisesti normaalikehityksellä kalustohankintoihin varatun summan pitäisi olla tällä hetkellä 1,5 miljardissa, mikä on kolminkertainen määrä nykyiseen. Se nimittäin oli 900 miljoonassa jokunen vuosi sitten.
   
  Tähystäjä, Tetra ja Taitolaji tykkäsivät tästä.
 2. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011819042307_uu.shtml

  Taitaapi olla vähän niin kuin EU:n kanssa. Kun on sanottu A, pitää sanoa B. Venäjän kanssa taas on otettu varovainen "ei ärsytetä", "ymmärretään", "ollaan mieliksi", jne.. Mutta jos yhtään historian kirjaa viittii plärätä, niin juuri nuo tekniikat on olleet erittäin huonoja kaikkialla, etenkin Venäjän kanssa. Kyllä siellä koulun pihalla se tuhma poika syö kiltin karkit jos kiltti vaan hymyilee.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Fencer

  Fencer Majuri

  Liittynyt:
  15.09.2014
  Viestejä:
  1,248
  Tykkäykset:
  1,569
  Pisteet:
  156
  Pääosin samaa mieltä. Kehitysapua voidaan kyllä kriittisesti tarkastella, mutta maataloustukien kanssa on vähän niin ja näin. Maailmassa ei taida olla montaakaan maata jossa maatalous ei olisi valtion tukemaa. Olen ymmärtänyt niin, että jos maataloustuki lopetetaan, muuttuu Suomessa maatalous täysin kannattamattomaksi, tai sitten hintoja pitäisi nostaa reippaasti. Tuonnin houkuttelevuus kasvaa, ja saattaa näivettää kotimaisen tuotannon. Mutta tämä on toki poliittinen valinta halutaanko Suomessa pitää maataloutta ja missä määrin. Huoltovarmuus nyt ainakin pitää taata. Ja tämä ei sitten ollut Kepun linjapuhe :p

  Nuo ATK-kulut, jos tieto pitää paikkansa, ovat aivan käsittämättömät. Tehdään mm. rinnakkaisia ja päällekkäisiä järjestelmiä, jotka eivät keskustele keskenään. Joka hommaan oma softa, koska muillakin on sellainen. Kokonaisuutta ei hallinnoi tai hallitse kukaan.
   
 5. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Juu jutussa perusteltiin lisenssimaksuilla ja erilaisilla ohjelmistoprojekteilla, ym. ja tuossa -löytyhän se nopsaan vielä http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1420424121324.html.

  Mitä tulee maatalouden tukemiseen, uskon siinä olevan puolet löysää.

  tälläkin foorumilla on jokusen kerran ehdotettu, että kehitysapumääräraha siirtyisi asevoimille. Silloin määrärahat nousisivat 3,9 miljardiin euroon. Tämä tarkoittaisi sitä, että voitaisiin palata ajanmukaiseen kalustonhankintakehykseen, mikä tarkoittaisi 1,2-1,5 miljardin euron hankintabudjettia tänä päivänä. Rahaa liikenisi teoriassa myöskin muutaman tuhannen ammattisotilaan palkkaukseen ja niiden pääasiallinen tehtävä rauhan aikana olisi ilman muuta yllätyshyökkäykseen vastaus.
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu