Soldierblue
Ylipäällikkö
Hejsan, hejsan.
Terve TomTom!, ai sä huomasit!.....on ollut koko ajan sydän kurkkussa että milloin ne tunnistaa mut!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Hejsan, hejsan.
Katsoin Verhoevenin uusi - Elle
"Verhoeven ei pelkää kurkistaa sinne mihin ei sovi, ja se millä naamalla hän tekee tätä antoi hänelle ihmisvihaajan (misanthropy) mainetta. Sarkastinen, kova, paikoittain sattuva (vaikka vielä useammin naurettava) vaimennetusti kuvattu elokuva jättää kuitenkin valoisan, melkeinpa optimistisen vaikutelman".
Stanislav Zelvenskyi
Mä pidin Sky elokuvasta:
Täällä oli keskustelua tästä leffasta joitain kuukausia sitten. On kyllä hyvä ja mikä parasta, niin jatko-osa tulossa.Emily Bluntin, Benicio Del Toron ja Josh Brolinin tähdittämä Sicario oli oikein kelvollinen toimintatrilleri/trilleri: http://www.imdb.com/title/tt3397884/?ref_=nv_sr_1
Aikanaan leffa oli ehdolla kolmeen Oscariin (Best Achievement in Cinematography, Best Achievement in Music Written for Motion Pictures - Original Score ja Best Achievement in Sound Editing) eli kyse on lähinnä teknisistä Oscareista, joista Best Achievement in Cinematography on selkeästi arvostetuin ja sitä monet vertaavat niihin "tärkeämpiin" Oscarehin.
Ohjaaja Denis Villeneuve onnistui tekemään elokuvasta intensiivisen ja toimivan paketin, kestoa leffalla oli lähes pari tuntia mutta rytmitys ja intensiteetti ynnä jännitys muodostui siten ettei aika tuntunut lainkaan pitkältä. Itse asiassa tämän tyylilajin leffaan juuri sopiva mitta. Jonkin verran pidempi, tuolloin intensiteetti olisi kärsinyt ja sen myötä tilalle olisi pitänyt ottaa enemmän toimintadraamaan viittavia elementtejä. Toisaalta lyhyempänä leffa olisi myöskin muuttanut muotoaan, siitä olisi pitänyt leikata ja poistaa kohtauksia ja tästä olisi melkoisella varmuudella kärsinyt leffan syvyys ja tunnelma.
Leffa on silkkaa fiktiota mutta sikäli todentuntuinen, että sen voisi kuvitella kuvaavan hyvinkin realistisesti huumeiden ja salakuljettajien vastaista taistelua Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaseudulla, ja toisaalta kuvaten varsin hyvin myös tilannetta Meksikon puolella, jossa yhteiskunta on läpimätä ja korruptoitunut. Uutisia kun seuraa niin tulee väistämättä mieleen tunne, että Meksikossa ei enää nykyään ole hyviä - on pahoja ja vielä pahempia, ja sitten sivullisia.
Leffassa moraaliset dilemmat olivat läsnä monellakin tapaa. Taistelussa huumeparoneita ja rikollisuutta vastaan nämä "iskujoukkojen taistelijat" soveltavat ja venyttävät lakia. Tässäkin kohdin tulee tunne, että todellisessa elämässä asetelma on samanmoinen. Painitaan moraalin, lain ja tarpeen välisellä alueella. Kelvollinen leffa kaikkiaan!
- - -
Jim Micklen ohjaama Cold in July on pienimuotoinen trilleri/rikoselokuva - on siinä häivähdys kostoelokuvaakin matkassa: http://www.imdb.com/title/tt1179031/?ref_=nv_sr_1
Teatterissa leffa ei suuren suurta huomiota saanut osakseen, USA:ssa avajaisviikonloppuna tuotto oli 65 000 taalaa ja kokonaistuotto reilut 396 tuhatta taalaa. Leffaan liittyen pienenä detaljina, se kuvattiin 25 päivässä Hudson Valleyn alueella New Yorkin osavaltiossa.
Tämän pienimuotoisen leffan "tähtinä" olivat Michael C. Hall, joka on ehkäpä tutumpi tv-sarjoista, kuten Mullan alla (Six feet under). Sam Shepard, joka taasen on minulle tutumpi leffoista Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta (Frank James), Mud (Tom), Isku Mogadishuun (Garrison). Siinä missä Hall oli ehkäpä hiukan valju, ymmärrettävää kyllä osin siksi, koska rooliminä oli "nössö" alkujaan, Shepard oli olennaisesti karskimpi ja rujompi - mies joka kulki lain väärällä puolella. Mutta leffan ehdottomasti karismaattisimman ja kiehtovimman roolin veti Jim Bobia näytellyt Don Johnson ajan kuluttamana ja riutuneena hän sopi todella mainiosti tähän, hiukan epämääräisen, etsivän/sikojen kasvattajan rooliin. Minun ikäluokalle Don Johnson on epäilemättä tutuin legendaarisena etsivä James Crockettina Miami Vicestä. Miami Vicestä monelle - ehkäpä kaikille - tulee ensinnä mieleen AUTOT - bröm-bröm... sekä tietty muoti ja musiikki. Miami Vice vaikutti varsin paljon tuolloisiin muotivirtauksiin, vaikuttipa se vielä myöhempinäkin aikoina muotimaailmaan pukuineen, pastelliväreineen, aurinkolaseineen (Ray-Ban) etc...
Mutta joo, Cold in July oli ja on aiheena. Oikeastaan elokuva on sen verran selkeä ja yksinkertainen ettei sitä tohdi liikaa avata, jo maininta kostoelokuvasta kertoo kohtuudella siitä. Mutta tästä simppeliydestä huolimatta elokuvaan oli saatu rakennettua persoonallista tunnelmaa ja muutamia varsin kierojakin elementtejä - epämiellyttäviä yllätyksiäkin. Ei ehkäpä aivan sovinnaisin elokuva näiltä osin.
vlad
Saattaa olla hyvä mutta...katsoin trailerin ja ainakin itseäni häiritsee ne bensiinipommiräjähdykset valtavine liekkeineen (simuloimassa kranaattiräjähdyksiä) niin että ottaa nautinnon pois filmistä.
Saattaa olla hyvä mutta...katsoin trailerin ja ainakin itseäni häiritsee ne bensiinipommiräjähdykset valtavine liekkeineen (simuloimassa kranaattiräjähdyksiä) niin että ottaa nautinnon pois filmistä.
On kyllä yksi maailmankaikkeuden urheimmista tyypeistä. Ikinä kuullutkaan ennen.No nyt tulee Mel Gibsonilta todella mielenkiintoinen elokuva. Eli kertoo amerikkalaisesta adventistista (kristillinen suuntaus), joka kieltäytyi koskemasta aseeseen ww2:n aikana, mutta nimenomaan halusi etulinjaan lääkintämieheksi. Kiusattiin sekä miehistön että upseeriston toimesta aika armottomasti koko koulutuksen ajan, mutta tositoimeen mentäessä pääkiusaajana toiminut kapteeni juoksi karkuun japanilaisia ja lääkintämies Desmond T. Doss toimi kerta toisensa jälkeen tavalla, josta hänet palkittiin historian ensimmäisenä aseistakieltäytyjänä Kongressin kunniamerkillä (Medal of Honor).
Miehen vaikutuksesta ympäristöönsä kertoo se, että kerran koko rykmentin hyökkäystä viivytettiin, koska hänen komppaniansa miehet eivät suostuneet lähtemään hyökkäykseen, ennen kuin Doss oli saanut rukouksensa heidän varjeluksensa puolesta tehtyä. Katselin haastatteluja ja dokumentteja tästä miehestä ja on yksi nöyrimpiä mutta samalla peräänantamattomimpia ihmisiä mistä on saanut kuulla. Antaa kaikesta kunnian Jumalalle. Kuten siitä että pelasti Okinawalla peräjälkeen tulen alta 75 haavoittunutta paikasta, johon kukaan muu ei uskaltanut mennä. Rukoili vain välissä aina voimaa, että saisi pelastettua vielä edes yhden tovereistaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Desmond_Doss
Lopuksi amerikkalainen 50-luvulta peräisin oleva, käsittämättömän mauttomilla mainoskatkoilla varustettu "This is your Life" -ohjelma, missä Doss napataan kylmiltään studioon ja mm. hänen pelastamiaan sotilaita tulee tervehtimään häntä. Mielenkiintoinen myös ajankuvana, mutta antaa hyvin kuvan tämän miehen luonteenlaadusta.
Andrew Garfield, Hacksaw Ridgen pääosan näyttelijä, on muuten juutalainen.Kriitikoista (pieni) osa on sitten nihkeämpiä, koska Mel Gibson on kymmenen vuotta sitten mennyt sanomaan tietystä kansanosasta jotain sellaista, mitä ei kannata sanoa. Vähän muutakin epä-PC:tä on saattanut suustaan päästää.
Ai että on komee parta.Andrew Garfield, Hacksaw Ridgen pääosan näyttelijä, on muuten juutalainen.
Mel Gibsonin haastattelu elokuvaan liittyen. Ei ilmeisesti ole viimeisen kymmenen vuoden aikana "joutunut" hirveästi ainakaan keskusteluohjelmissa ramppaamaan.