Mitä Kiinasta voisi ostaa?

neme

Kapteeni
Kiina on planeettamme kulutustuotteiden tehdas. Siellä voidaan tuottaa edullisesti kaikenlaista. Mitä voisimme ostaa sieltä Suomen armeijalle ip-kamerasta telakanuunaan?

Entä valmistuttaminen, ts. keksintöjen valmistuksen delegointi?

Kiina on juuri sellaisten kehityksien kynnyksellä, että tämä asia on todella tärkeä mielestäni. Se on ollut sitä jo kauan.

Esimerkkinä jokainen voi kuvitella vaikkapa Ruotsissa valmistetun kenttäsairaalan kokonaishintaa versus kiinalaiseen.

Tämä on sellainen aihe, että sydäntä ihan riipaisee. Ajatusvuorta kun ei voi kaataa tänne...

Kyse ei siis ole missään tapauksessa yksisuuntaisesta. Täytyy olla sen verran oman arvon tuntoa, että radalla on molemmat suunnat.
 
Reserviläiset voivat ostaa itselleen ainakin laser etäisyysmittareita omaan käyttöönsä.
 
Mitä tahansa kallista ja kevyttä - kuljetuskustannusten minimoimiseksi.

Ehdottaisin myös raa'an germanium-pitoisen malmin ostamista jollekin yritteliäälle taholle. Germaniumia käytetään ip/lämpötähtäinten linssien valmistuksessa (koska normaali lasi blokkaa lämpösäteilyä aika tehokkaasti). Germanium on harvinainen ja kallis metalli. Kiina tuottaa pirusti germaniumia ja lämpötähtäimet ovat saakelin kalliita. Mitä lie maksaisi jos esim. tonnin tilaisi malmina sieltä?

https://en.wikipedia.org/wiki/Germanium
 
Kiina on planeettamme kulutustuotteiden tehdas. Siellä voidaan tuottaa edullisesti kaikenlaista. Mitä voisimme ostaa sieltä Suomen armeijalle ip-kamerasta telakanuunaan?

Muistan kuinka aikoinaan liottelin purevassa pakkasessa kiinalaista teepussia pakinkannessa. Edellisillä lomilla olin katsonut dokumentin kiinalaisten orjatyöleireistä. Vitutti ajatella, että PV oli ostanut teepussit kyseisestä paskavaltiosta sen takia, että hinta oli 0,08 penniä halvempi per pussi tms.. Tee muuten oli yksi niistä hyödykkeistä joita poliittiset vangit tuottivat valtion orjaplantaaseilla.

Samoihin aikoihin Suomi osti 100 000 rynkkyä kiinasta ja sen kaupan hyväksyin pitkin hampain koska aika oli ajanut pystykorvasta pahasti ohi.

Kiina on planeettamme pahin paskadiktatuuri jonka hallinnolla on tunnollaan kymmenien miljoonien ihmisten surmaaminen. Talouskasvu on saatu aikaiseksi ihmisten ja luonnon herkeämättömällä raiskaamisella. Ja yhteiskunnallinen vakaus on saatu aikaan kiduttamalla, orjuutttamalla ja murhaamalla.

Kiinan kanssa diilaaminen on samanlainen juttu kuin kaupankäynti lapsibordellin pitäjän kanssa. Sitä tulee välttää ja siihen tulee ryhtyä vain siinä tapauksessa, että saadaan suurempi paha estettyä.
 
HQ-16 olisi kiva lisä prikaatien ilmatorjuntaan. BUK:n kiinalaisversio, kehittyneempi, eikä pelkoa ryssien punaisista napeista. Yksi patteri per prikaati niin johan kelpaisi.
 
Simppeleitä massajuttuja, joita ei itse tuoteta. Tykki, .223-rynkky, pkm-klooni, puuvillavaatteita (Gorka-klooni) jne.
 
Simppeleitä massajuttuja, joita ei itse tuoteta. Tykki, .223-rynkky, pkm-klooni, puuvillavaatteita (Gorka-klooni) jne.
Panssaritelatykki, taisteluasusteet, ym. Miksei AMV:täkin voisi rakennuttaa Kiinassa, niin putoaisi hinta puolella... Noh ootellaan vielä 3D tulostuksen aikakautta.
 
Kiinasta ei tule, kuin paskaa ja erilaista paskaa. Koskaan ei kannata ostaa sieltä mitään, vain länsimaista kannataa hankkia varusteita ja välineitä.
 
Back
Top