Mitä "sotilaallisia" lehtiä luette

#1
Ittelle tulee:
Suomensotilas (4/5) ihan hyvä muuten mutta välillä tuntuu et mikään mitä pv on valinnut ei ole oikein valittu...

Rekyyli (5/5)
Ase-lehti (4/5)
Maanpuolustaja
Panssarilehti (4/5) Varsin hyvä panssariaseesta kertova lehti kertoo ulkomaan juttujakin ja artikkelisarjoja ollut mm irakin sodasta yms.
Tulikomentoja (3/5)
Reserviläinen
parivartio
ja jotain muutaki.

lisäsin pisteitä kun sellasia kaivattiin.

Se on tosin vaikee toisen puolesta sanoa mitään kun ei tiedä mitä hakee. jos haluu yhden yleislehden niin sitten suomen sotilas.
Hinnoista en sano muutakun että kaikkihan nua tuppaa maksamaan kun eivät suuri painoksisia ole panssarilehti on sisältöönsä nähden varsin halpa tosin, sen saadakseen pitää liittyä panssarikiltaan.
Onhan noita ulkolaisiakin lehtiä niit joskus harvoin irtonumeroina tulee ostettua.
 

deeq

Kersantti
#2
Joo tämähän oli hyvä, olin just aikomassa tilata jonkin alan lehden. Samalla kun laitatte mitä luette niin laittaakaa pieni arvostelu vaikka esim. 3/5 jos ei muuta, kiitän.
 

Hejsan

Alokas
BAN
#3
Minä lujein Ruotuväki netistä
 
#4
Itsehän lakkautin tylynä miehenä sydäntalvella kaikki lehtitilaukseni (muutama jäsenlehti tulee edelleen). Lukemiseen käytetty aika ei ole vähentynyt mitenkään, en koe olevani tavallista enemmän pihalla maailman menosta, paperinkeräykseen saa kantaa paljon vähemmän tavaraa ja rahaakin säästyy.
 

vehamala

Kenraali
Mod
Lahjoittaja
#5
No tässä ne jotka muistan...

Reserviläinen 3/5
Rannikonpuolustaja 4/5
Hgin Reservin Sanomat 4/5
Oltermanni 4/5

ja joskus se MPKK:n lehti, jolla on liian vaikea nimi kirjoittaa :huh:
 

JaRi

Alikersantti
#6
Museo kirjoitti:
Itsehän lakkautin tylynä miehenä sydäntalvella kaikki lehtitilaukseni (muutama jäsenlehti tulee edelleen). Lukemiseen käytetty aika ei ole vähentynyt mitenkään, en koe olevani tavallista enemmän pihalla maailman menosta, paperinkeräykseen saa kantaa paljon vähemmän tavaraa ja rahaakin säästyy.
Itse minimoin myöskin lehtitilaukset. Ilman aamukahvia, sanomalehteä ja sen lukemista, aamu ei lähde kunnolla käyntiin. Sotilaalliset lehdet jää kyllä sitten reserviläiseen, siitä antaisin arvosanaksi 3/5.
 
#7
Olen havainnut että ilman aamuista sanomalehteä pärjää mutta netissä vietetty aika on ehkä vähän kasvanut. Ja tuleehan niitä päivän lehtiä töissä, kahvilla ja baarissa joskus luettua. "Sotilaallisista" lehdistä kirjastossa tulee joskus selailtua Rannikon puolustajaa (3/5) ja Ilmatorjuntaupseeria (4/5). Ulkomaalaisista lehdistä olen yleisestä mielenkiinnosta ostanut matkalukemiseksi joitakin irtonumeroita Air Forces Monthlyä, Air & Cosmosta, Strategie und Technikiä, Jakt och Vapenia, Australian Defence Business Reviewiä ja Foreign Policyä. Kaikki nuo hakkaavat suomalaiset lehdet mennen tullen. Tämän otaksun johtuvan siitä ettei Suomesta löydy maan pienen koon takia kovin montaa erikoistunutta riippumatonta ammattitoimittajaa.
 

JaRi

Alikersantti
#8
Nuo aamutoimet ovat tietenkin tottumiskysymys. Ulkomaalaisten lehtien paremmuus johtuu varmaankin siitä minkä mainitsitkin, eli ulkomaailmassa on enemmän asialleen erikoistuneita toimittajia.
 

pstsika

Haukka
Lahjoittaja
#9
Reserviläinen + reserviläispiirin lehti tulevat kotiin.
Suomen sotilaan ostan irtonumerona silloin tällöin.
Aselehtiä irtonumeroina silloin kun niissä on kiinnostavia aiheita. Viimeaikoina mielenkiintoisia aiheita ei ole juuri ollut.
Ruotuväkeä, Kylkirautaa, Panssarilehteä yms. silloin kun saan niitä käsiini. Toisinaan tulee Akateemisesta ostettua Ruotuväki.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#10
Suomen sotilas on tullut kotiin jo pitkään.
 

setämies

Kenraali
Mod
Lahjoittaja
#11
Masi 5/5

Suomensotilas 3/5. Irtonumeroina kun löytyy kiinnostavia otsikoita. Lähinnä panssareista tai jalkaväestä kertovia artikkeleja.

Välillä tulee katseltua ihan mielenkiinnosta mitä ulkomaalaiset (lähinnä englanninkieliset) lehdet kirjoittavat suomesta ja suomalaisista.
 

skärdis

Ylipäällikkö
#12
Mobilisti.

Tiedoksi niille jotka eivät KLB:tä ja Mobilista tunne, niin ko. aviisi sisältää jokaisessa numerossa useamman sivun sotahistoriaa. Uusimmassakin on kolmen aukeaman artikkeli alkuperäisillä ilmakuvilla höystettynä Royal Navyn yllätyshyökkäyksestä Italian Tarantoon 11.11.1940, jonka seurauksena makaronien laivaston vahvuus puolittui.
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#13
Ennen postiluukusta kolahti Suomen Sotilas, Sotilasaikakauslehti, Siivet, Rannikonpuolustaja, Reserviläinen sekä panssari. Tänään ei tule enää ensimmäistäkään. Kirjastossa käyn selaamassa läpi Siivet lehden, Suomen Sotilaan sekä Sotilasaikakauslehden. Muutaman kerran vuoteen ostan Combat and Survivel lehden jos kannessa tarpeeksi hathat kuva.
Puolassa käyn useita kertoja vuodessa ja sieltä ostan aina useita huippulaadukkaita julkaisuja jotka maksavat lehdeltä euron pari. Siellä kaikilla aselajeilla on omat lehtensä ja lehdet ovat paksuja. En ymmärrä tietenkään kielestä hölkäsen pöläystä mutta kuvia on kiva katsella. Eräässä laivasto aiheisessa lehdessä on aina historiikkiosa jossa jonkin maailmalla tunnetun historiallisen sotalaivan jätti pohjapiirros.
Patria mainostaa näissä lehdissä mielestäni aina mahtipontisesti.
Special Forces lehdessä myös kivasti silmäkarkkia.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#14
Reserviläinen ja Karjalan Pojat. SS irtona satunnaisesti. Sotilasaiheisiin liittyvää nettitarjontaa nykyään satunnaisesti. Maanpuolustus.net tyydyttää sotilaalliset haluni aika kattavasti.
 

Hande

Kenraali
Lahjoittaja
#15
www.rannikonpuolustaja.fi-sivulle on ilmestynyt kattava lehtiarkisto, jossa on PDF-lehdet 50-luvulta saakka.
 

vehamala

Kenraali
Mod
Lahjoittaja
#16
Hande kirjoitti:
www.rannikonpuolustaja.fi-sivulle on ilmestynyt kattava lehtiarkisto, jossa on PDF-lehdet 50-luvulta saakka.
Joo, iso työ on saatu tehtyä, onnittelut ja kiitokset ahkerille tekijöille !
 
#19
Ilmatorjunta lehti
 
Top