Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Mitä tapahtuu lähetyksille, jos lentokone törmää Pasilan linkkitorniin?

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 31.08.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle Uutiset Kotimaa 31.8.2013 klo 18:46
  Mitä tapahtuu lähetyksille, jos lentokone törmää Pasilan linkkitorniin?

  Ylen suurin uhka on, että joku haluaa pimentää radio- ja televisiolähetykset. Haavoittuvimmillaan Yle on kuitenkin silloin, jos valtakunnan verkosta katoavat sähköt. Ja juuri silloin Yleä tarvittaisiin kaikkein eniten.

  Ylen internetsivut ovat joutuneet kaksi kertaa massiivisen palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, ensin vuonna 2007 Viron levottomuuksien yhteydessä sekä toistamiseen viime jouluna.

  Ylen suurimmat uhat liittyvät kuitenkin tilanteisiin, joissa televisio- ja radiolähetyksiä ei pystyttäisi pitämään käynnissä.

  - Pahin uhka on se, jos joku vihamielinen taho kykenisi pimentämään meidän radio- ja tv-lähetykset silloin, kun itse niin haluaa, sanoo Ylen turvallisuuspäällikkö Simo Alho.

  Alhon mukaan maailmalta löytyy kiusantekijöitä, jotka pelkästä kokeilun halusta tekevät yrityksiä mediatalojen lähetyksien kaatamiseksi.

  Ylen valmiussuunnitelman mukaan poliittisten ääriliikkeiden riskikin on olemassa, mutta se ei ole uhkista todennäköisin. Enemminkin on varauduttava julkisuushakuisten tai häiriintyneiden kansalaisten yksittäisiin tempauksiin. Nekin olisivat kuitenkin alueellisia ja hetkellisiä, eivätkä koko kansakuntaa uhkaavia.

  Esimerkiksi pienkoneella Pasilan linkkitorniin törmäävä ei saisi valtakunnan tiedonvälitystä sekaisin. Vaikutukset olisivat jopa yllättävän pieniä.

  - Ehkä pääkaupunkiseudulla jokin radioasema hiljenisi hetkeksi, mutta ei sen vakavampaa, turvallisuuspäällikkö Alho paljastaa.

  Vakavaksi lähetyskatkokset muuttuisivat kuitenkin silloin, jos viranomaisten on saatava kansalaisille tietoa. Suurin koko Suomea uhkaava kriisi olisi laaja ja pitkään kestävä sähkökatkos. Silloin loppuisi ruoka ja raha, polttoainettakaan ei saisi.

  - Meillä on varmistetut sähkönsyötöt ja varavoimajärjestelyt Pasilan alueella. Niin kauan kuin sähköä riittää ja meidän väki on työkykyistä, niin ohjelmat jatkuvat, Simo Alho sanoo.

  Kun sähkö sitten loppuu valtakunnan verkosta, hiljenevät lähetyksetkin. Suomi on täysin riippuvainen sähkö- ja tietoliikenneverkkojen toimivuudesta.
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Siinä jäisi onneksi Salkkarit vain yhtenä iltana katsomatta.
   
 3. Mainos 4. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,429
  Tykkäykset:
  1,114
  Pisteet:
  636
  Eli katastrofin aineksia selvästi ilmassa !
   
 5. Radar

  Radar Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  772
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  76
  Suomi pelastuu-
   

Jaa tämä sivu