Mitä vieraita kieliä kannattaa opetella?

RPG83

Soome Majori
Kysymys ja ketjun aihe onkin otsikossa. Ketju on perustettu tämän viestin innoittamana.
 
Venäjää :rolleyes:

No riippuu vähän mitä uskoo tarvitsevansa. Itse pitäisin seuraavaa joukkoa n. yleisesti ottaen meille merkittävimpänä:
  • Englanti
  • Saksa
  • Ranska
  • Kiina
  • Venäjä
Ruotsia ei voi laittaa koska sehän EI ole vieras kieli o_O
 
Englanti, venäjä, arabia, ranska, ruotsi

Noilla hallitsee jo aika kattavan siivun maailmasta ja pystyy päättelemään asioita myös lähelle liippaavista kielistä.
 
Heh, kohteliasta haastattelua, kun ihan teititellään. Eikö tuossa tilanteessa voi jo sinutella.
 
Mutta ettei menisi ihan otksi niin kyllä englannilla on pärjännyt hyvin ulkomailla. Venäjää aloitin opiskelemaan vuosia sitten, kun vienti vielä veti. Siellä ei englannilla tee paljon mitään. No tulkit puhuu hyvää englantia. Että ei se sielläkään hukkaan menen. Mutta tosiaan venäjää olisi hyvä osata Venäjällä.
 
i Español !

Olisi kylläkin ihanaa osata ranskaa ja espanjaa paremmin.

Eipä tuo venäjän kieli ja itse maa kovin paljoa ole kiinnostaneet. Sehän siinä onkin esteenä ja hidasteena useammille.

Eri asia sitten jos duunin puolesta on pakko hallita venäjää jne. Itselleni ei nykytilanteessa edes tee mieli mennä turistina Venäjälle.

Ihmiset yleensä opettelevat vapaaehtoisesti niitä kieliä joidenka maihin ja kansoihin samaistuvat ja joita "fanittavat"
 
Heprea.

Kohta Israel on ainoa paikka missä saa vielä siviili käydä radalla :D
 
Suosittelen kielivalintaa kaupan näkökulmasta. Opettelee sitä kieltä millä aikoo kaupallisesti pärjätä. Lisäksi tietysti englanti joka toimii "for all business".
Jos aikoo toimia kaupan piirissä niin kannattaa katsoa tullitilastoista mitkä maat ovat volyymillisesti Suomen merkittävimmät kauppakumppanit ja samalla huomioida että alat joissa määrä näkyy ovat tukevalla ja jatkuvalla pohjalla.
Oma valintani on ollut englanti, saksa, ruotsi. Venäjää tarvitsee vain kun menee Venäjälle, sieltä tänne tulevat "bisnesmen" puhuvat todella hyvää englantia ja haluavat puhua englantia.
 
Englannin lisäksi semmoiset isot kielet, missä natiiveilla ei ole kauheana syytä opiskella enkkua ja/tai se on hankalaa esim. eri kirjoitusjärjestelmän takia. Ekana tulevat mieleen venäjä, arabia, kiina, japani jne. Joku ruotsi on kaikista turhin, koska siellä käytännössä jokainen osaa vähintään jonkin verran englantia siinä missä Suomessakin.

Venäjällä noin puolet nuorista puhui englantia vähintäänkin jotenkin, mutta sielläkin tuli tilanteita missä oli hyvä olla vähän osaamista - tai sitten jonkinlainen käännöslaite mukana. Tosin perusasioinnissa kännykän google translate auttoi, kun aika monessa paikkaa oli jo wlania tarjolla.

Muistelen myös että google translateen tai johonkin vastaavaan saa perussanastoja ladattuakin valmiiksi, toimii myös ilman nettiä. Google on myös väkertänyt noihin jo kuvantunnistustakin, eli saa vaikka venäjänkielistä tekstiä käännettyä osoittamalla sitä kännykän kameralla - auttaa kummasti outojen kirjainmerkkien kanssa.
 
Englanti, ranska, espanja...ja suuri osa maista on noilla jo kuitattu.
 
Kaipa tässä haetaa jotain muuta kieltä kuin englantia.

Mutta jos vain matkustelu on mielessä niin hyödyillisimpiä kielejä olisivat varmaankin espanja ja ranska, nuo kun osaisi(plus koulussa opiskeltu englanti) niin pärjää jo aika lailla ympäri maapalloa. Sitten jos matkustelee itäisessä Euroopassa niin joku slaavikieli olisi hyvä osata. Slaavikielissä on toki paljonkin eroja mutta jos yhtä osaa niin ainakin auttavasti tulee ymmärretyksi/ymmärrät itse. Itse puhun tsekkiä ja olen kommunikoinut sillä venäläisten, puolalaisten, slovevien, kroaattien ja slovakialaisten kanssa ja tullut kyllä aina asiat selville. Joku muu varmaan voisi sanoa, että mikä slaavikieli olisi hyödyillisin, ei ehkä liene suurta väliä mikä. Tsekin kieli ei kyllä varmaankaan se hyödyillisin ole, on niin pieni kieli kuitenkin. Toisaalta se on hyvä kieli siinä mielessä, että se on aika neutraali. Näyttäisi olevan, että tsekin puhujaan yleensä suhtaudutaan melko neutraalisti kun taas pienimuotoisten havaintojen mukaan esim. venäjän puhujiin suhtaudutaan(siis itäeuroopassa, venäjän ulkopuolella) suuremmalla varauksella, ei aina niin kauniisti.
 
Back
Top