Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Miten Suomi kestäisi Ukraina-skenaarion?

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja RPG83, 03.01.2015.

 1. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Onko kenelläkään muulla hiipinyt mieleen pelko Ukraina-skenaarion mukaisten sotatoimien toistumisesta Suomessa? Kansainvälinen yhteisö ei ehkä saakaan konfliktia loppumaan parissa viikossa tai kuukaudessa. Venäjällä itsellään on resursseja jatkaa myllytystä kuukausikaupalla. Miten handlaamme taloudelliset ja sotilaalliset asianlaidat konfliktin jatkuessa ja jatkuessa?

  Suomen puolustusvoimat(kin) ovat melkolailla "istuva ankka" sen jälkeen, kun panssaroitu kalusto on lopussa. Ruotsilla on vain rajallisesti lahjoitettavaa kalustoa, muutama sata APC/IFV-luokan ajoneuvoa voisi olla realistinen määrä korvaavaa materiaalia. Mistä saamme tarvittaessa riittävän määrän materiaalia korvaamaan sodassa tuhoutuneet? Vai olemmeko niin hyviä sotimaan, ettemme kokisi vastaavia tappioita?

  Vai eivätkö asiat voi mennä täällä kuten Ukrainassa? EU pysäyttää konfliktin viimeistään kuukaudessa ja sotatarviketuotantoa laajennetaan ympäri Eurooppaa, jotta saamme riittävästi kalustoa? Onko Suomella tarvittaessa kaikki materiaali saatavilla, kunhan rahaa vain riittää? MRAP-kuljetukset Yhdysvalloista alkavat heti toisella sotaviikolla asevelihintaan?

  Sana on vapaa, oli näkökulma mikä hyvänsä, huolimatta aloittajan harjoittamasta materialismista!
   
 2. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Hyvin.
   
 3. Mainos 4. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Täällä homma hoidettaisiin reserviläisten massoilla ja verellä, eikä yksittäisillä pikkuosastoilla kuten Ukrainassa koetetaan (kun kunnon reserviläismassoja ei ole). En silti paljon tuulettaisi, kyllä sillä 25v sitten olleella 650000 sotilaan armeijalla enemmän tuollaista massavaikutusta saa aikaan kuin nykyisellä 240000 sotilaan armeijalla saa... :(
   
 5. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  761
  Tykkäykset:
  846
  Pisteet:
  76
  Jaa-a. No hetikun selviää että vihreet miehet ilman merkkejä ei oo meikäläisiä niin otan puukon mukaan ja etsin yhden jolla on ase. Siitä se homma sitten lähtee rullaamaan omalla painollaan. Ukrainassa näytti siviili pääsevän hyvinkin lähelle näitä. Mitähän jos sinne menis viinapullon tai kolmen kanssa käymään, leuku povarissa.

  Nuo vihreet miehet on se tärkein kohde ennen panssarilauttojen rajan ylitystä.

  Millanen armeija me saadaan kasaan jos jokainen kaljamahatkin värvätään siltavahdeiksi ? Nykyään kun naisetkin pääsee mukaan niin onha täällä varmaan yli miljoona sotilasta jos tarve vaatii.
   
 6. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,707
  Tykkäykset:
  5,000
  Pisteet:
  1,286
  Maamme on miehitettävissä noin 5-7 tunnin varoajalla 100% varmasti.
  Siihen ei saada puolustusapuja sveduilta tai natoilta sitten niin pätkääkään.
  Suomen kyky selvitä Ukrainan kaltaisesta tilanteesta on surkea ja rehellisesti asioita katsellen, olemme kuin ankka keskellä joenpoukamaa sorsajahdin aloituksessa.

  Se, että sitten myöhemmin alamme tehdä myyräntyötä ja vastarintaa, ei liity mitenkään suomen puolustuksen kestoon. Se liittyy vaan valloittajan kestämiseen :)
   
 7. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Ukraina-tyyppinen skenaario samalla tavalla toteutettuna on Suomen olosuhteissa täysin absurdi, suorastaan surrealistinen, eikä sellaisen onnistumiselle ole täällä riittäviä edellytyksiä, koska Suomi ja homogeeninen Suomen kansa ilman slaavilaisia, venäjämielisiä tai neuvostonostalgisia sympatioita.

  Jos Ukraina-tyyppistä skenaariota Suomen olosuhteissa halutaan kuitenkin hedelmällisesti käsitellä, niin aloitusviestin ensimmäisen kysymyksen pitäisi olla, että miten Suomeen saataisiin ensin luotua sellainen tilanne lähtökohdaksi, että Krim- ja Itä-Ukrainan tyyppinen hybridisota olisi täällä mahdollinen. Mistä saataisiin konfliktin peruslähtökohtana Suomeen venäläismielinen separatistinen alue, jonka väestön enemmistö kannattaisi irtautumista tuhmasta faskistisuomesta ja liittymistä Venäjään, tai vähintään oman venäläismielisen kansantasavallan perustamista? Suomessa ei ole sellaista väestöä eikä alueita. Suomella ei myöskään ole historiaa entisenä neuvostotasavaltana eikä Neuvostoliiton ja itäblokin hajoamiseen liittyviä epäselvyyksiä tai yhteiskunnallisia ristiriitoja käsiteltävänään.

  Jos Venäjä haluaa kohdistaa Suomea vastaan sotilasoperaation tai edes rajoitettua sotilaallista voimankäyttöä, on sen keksittävä jotain ihan muuta kuin Ukrainassa tai siihen kuuluvalla Krimillä. Täten myös Suomessa toteutuva skenaario olisi täysin erilainen kuin Ukrainassa.
   
  Tähystäjä, YliKoo ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 8. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,707
  Tykkäykset:
  5,000
  Pisteet:
  1,286
  Hmmm....
  http://www.stat.fi/artikkelit/2009/art_2009-09-08_005.html?s=2
  Vanhentunutta tietoa tämäkin.. Totuus on merkittävästi eri jo nyt!
   
 9. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,317
  Tykkäykset:
  883
  Pisteet:
  156
  Irrevelanttia.

  Toisekseen, eivät suomenvenäläiset ole mikään homogeeninen Putin-ihailoijoiden lauma. Ei ainakaan niiltä osin, joita minä heitä tunnen.
   
 10. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  @Laamanator

  Ukraina-skenaario oli ehkä hieman huono nimitys, mutta mutta...

  A) Venäjä käyttää Ukrainassakin valtavia palkkasoturien armeijoita. Miksei täälläkin, vain sillä erolla, että paikallinen venäläisvähemmistö muodostaisi vain muutaman prosentin taistelujoukoista (vs. Itä-Ukrainan useampi kymmenen prosenttia)?
  B) Eivät Itä-Ukrainan asukkaatkaan halua erota Ukrainasta: "In the Donbas region 72.6% of those who took part in the study support the region staying part of Ukraine." Jos Kiova Posti on epäilyttävä lähde, The Washington Post on samaa mieltä: "Only 18 percent of those surveyed in eastern Ukraine think the country's regions should be allowed to secede -- a statistic that serves as something of a rebuke to Pushilin and his fellow separatists."

  En tiedä, tarkoititko täsmälleen noita vai viittasitko ulkovaltojen reaktion olevan voimakkaampi kuin Ukrainan kohdalla, mutta ehkä Ukraina-skenaario hybridisodankäynteineen ei olisi mahdoton täälläkään. Valitettavasti. Niin hyvin se on pistänyt lännen polvilleen Ukrainassa.
   
 11. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,707
  Tykkäykset:
  5,000
  Pisteet:
  1,286
  Ja tunnet noin x kymmentätuhatta?? :)
  Minä tunnen noin tuhatkunta suomeen muuttanutta venäläistä ja heitä on laidasta laitaan kannatusajatuksiltaan. Mutta yksi yhteinen piirre heissä on, he ovat kaikki äärettömän tyytyväisiä olleet suomeen muutostaan....
   
 12. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,796
  Tykkäykset:
  2,715
  Pisteet:
  1,286
  Ei identtisenä tietenkään mutta skenaarion periaate voidaan toistaa eli epäviralliset joukot käyvät sotaa ja Putin levittelee käsiään ja toivoo että Suomalaiset tulisivat takaisin järkiinsä sekä tuomitsee jyrkästi Suomen fasistisen hallinnon sotilaallisen voimankäytön Ahvenanmaan itsenäistymistä ajavia vapaataistelijoita vastaan ja netissä väitellään siitä mistä saarelle ilmestyneet T-72 vaunut ovat peräisin ja ovatko nämä Suomen arsenaalista ja huomautellaan siitä että myös kapinalliset käyttävät M05 kuviota.
   
  RPG83 tykkäsi tästä.
 13. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,707
  Tykkäykset:
  5,000
  Pisteet:
  1,286
  Periaatteessa venäjää puhuvat vihreät miehet voivat hyvinkin helposti tulla vaan tänne ja alkaa pistämään asioita uuteen järjestykseen. Ahvenanmaa on niille kyllä varmasti kiinnostava kohde.
  Joskus olen sanonut, että vaihdetaan venäläisten kanssa ahvenanmaa kuolan niemimaahan, -maa loppuisihan ovat molemmat ja kuolan niemimaan omistamisesta olisi meille kansallista hyötyä, toisin kuin jostain ahvenenmaasta, jossa on vaan jotain sveduja.. :D
   
 14. Mainos
Jaa tämä sivu