Mp.netin aiheuttamat vaarat sodan aikana ja sen jälkeen

Vaarantaako foorumilla kirjoittelu mielestäsi terveytesi?


  • Äänestäjiä yhteensä
    13

commando

Kenraali
juhapar kirjoitti:
Et kait meinaa, että nykyhallituksemme olisi myynyt meitä Vennäälle?

Tuskinpa. Mutta aina pitää muistaa että valtion sisälläkin on vihollisia. Mehän emme Suomessa ole edes käsitelleet suomettumisen historiaa ja poliittisessa eliitissä on vieläkin porukkaa joka monessa muussa maassa rautaesiripun kaaduttua olisi saanut vankilatuomion. Suomalaista poliittista eliittiä voisi luonnehtia hyväuskoisiksi hölmöiksi, joidet hyvät aikomukset rapauttavat sekä maanpuolustahtoa että -kykyä. Mutta palatakseni asiaan niin sellaisessa skenaariossa mitä aiemmin esitettiin tuskin jaksetaan jahdata jonkun mp-foorumin porukkaa vaan tärkeimmät kohteet löytyvät vaikka Reserviläisliiton piirien paikallislehdistä jakamassa viirejä ja mitaleja toisilleen. Otettaisiinkohan vanha rt-messimajuri kiinni? :D
 

winsu

Kapteeni
Esim. Bosnia voisi toimia lähempänä esimerkkinä tälläisessä skenaariossa.

Tottakai jo pelkästään aseellinen konflikti ja sitä mahdollisesti seuraava miehitys toimi indikaattorina. Laajamittaiset ihmisten kaappaukset eivät pysy kauaa salaisuutena, vähintään niistä alkaa liikkua huhuja. Vielä enemmän, jos tietyillä alueilla kaapataan summittaisesti suuria määriä esim. armeijaikäisiä miehiä.

Pitäisikö siviiliväestön yleisemminkin varautua sota- aikana tai miehityksessä siihen mahdollisuuteen, että se miehittäjän partio saattaa napata naisen kadulta tai tunkeutua kotiin ja joukkoraiskata ko. neitokaisen tai kaikki perheen naiset. Miehiä tullaan pahoinpitelemään ilman syytä tai ammutaan omaisuuden vuoksi.

Oma koti on ainakin meillä suomessa aina ollut turvallinen ja koskematon paikka. Varautuminen sen jättämiseen hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ennalta määräämättömäksi ajaksi voi olla hyvinkin ero elämän ja kuoleman välillä. Ei nyt välttämättä tarvitse vastarintaliikettä masinoimaan, mutta kesynä lampaana ei varmasti selviä sen paremmin. Vaan mihin se väestö piiloutuisi, ei kaikilla ole mökkejä korvessa ja taivasalla tai teltassakaan ei koko vuotta selviä.

Hypoteettista pohdintaahan tää on, mutta kyllähän toi video herätti ajatuksia.
 

pstsika

Haukka
winsu kirjoitti:
Esim. Bosnia voisi toimia lähempänä esimerkkinä tälläisessä skenaariossa.

Ja Tshetshenia.


Venäläiset sotilaat tappoivat siviilejä summittaisesti. Humalaiset ja huumeiden vallassa olevat Venäjän sotilaat tappoivat myös lapsia ja vanhuksia siitä riippumatta, ovatko nämä venäläisiä vai tšetšenejä

************************
Venäjän joukot surmasivat tai vangitsivat Tšetšeniassa viattomia siviilejä vastoin kansainvälisiä sodan sääntöjä. Myös ryöstelyä ja kuolemaan johtavaa kidutusta esiintyi.

************************

Varsinaisen taisteluvaiheen päätyttyä saapui paikalle sisäministeriön joukkoja puhdistamaan aluetta terroristeista. Joukkoja syytettiin mielivaltaisista pidätyksistä, kidutuksesta, pahoinpitelystä ja rahan kiristyksestä käyttämällä tiedonhankintaa tekosyynä. Siviiliväestön hallitsemia kyliä saarrettiin, tulitettiin ja poltettiin tai ryöstettiin.

************************
Helmikuussa 2000 ilmestyi länteen baijerilaisen N24-television käsiinsä saama video, missä vangittua tšetšeeniä raahattiin pellolla venäläisten kuorma-auton perässä. Videon toisessa kohtauksessa joukkohaudattiin tšetšeenimiehiä, joista osa oli silvottuja ja rautalangalla sidottuja. On mahdollista päätellä näitä miehiä kidutetun. Venäjän turvallisuusjoukot perustivat Tšetšeniaan monia kidutuspaikkoja. Menetelmiä olivat esimerkiksi fyysinen väkivalta mutta myös sähköshokit ja viiltely, ruuatta ja juomatta jättäminen sekä vangitseminen roskakuoppiin.

Kopioitu wikistä ja sieltä löytyy myös lähteet.


winsu kirjoitti:
Pitäisikö siviiliväestön yleisemminkin varautua sota- aikana tai miehityksessä siihen mahdollisuuteen, että se miehittäjän partio saattaa napata naisen kadulta tai tunkeutua kotiin ja joukkoraiskata ko. neitokaisen tai kaikki perheen naiset. Miehiä tullaan pahoinpitelemään ilman syytä tai ammutaan omaisuuden vuoksi.

Aivan ehdottomasti tulisi varautua siihen. Venäjän asevoimilla tuo ryöstäminen, raiskaaminen ja murhaaminen eivät ole pelkästään yksittäisten sotilaiden pahuutta vaan täysin järjestelmällistä ja ikiaikaista jo vuosisatojen takaa.
 

hessukessu

Kenraali
Niin, vaikka ehkä jengi on yleisesti ottaen sitä vastaan, että annettaisiin edes puoliautomaattiaseita reserviläisille, niin kyllä sellaiseen voisi tarvetta joskus löytyä. Hyvä "kansallinen selviytymisstrategia" olisi mielestäni sellainen, että varattaisiin jokaiselle täysi-ikäiselle miehelle (tai no mieluusti toki naisillekin, jahka mokomat saataisiin asekoulutuksen piiriin) rynnäkkökivääri ja patruunoita. Näitä ei tarvitsisi edes sodan uhatessa vielä jakaa, jos kerran pelätään niin perkuleesti antaa aseita ihmisten käsiin. Mutta sotatilanteessa ja etenkin jonkun alueen miehityksen uhatessa nuo kaikki aseet pitäisi jakaa. Jokainen voisi sitten tehdä pyssyllä mitä parhaaksi katsoisi, piilottaa tulevaa varten tai kuolla se kädessä jos haluaa. Peloitevaikutus olisi melkoinen, kun tuolla itänaapurillakin on kuitenkin kokemusta Tsetseniasta ja Afganistanista, mitä siitä seuraa kun pyssyjä piisaa...

Eipä olisi miehitettyjen alueiden hallussapito ja "järjestyksen pitäminen" helppoa vastapuolelle, jos about puolella väestöstä olisi rynnäkkökivääri käytössään. Ainakaan, jos vertaa nykymenoon, jossa heikon armeijan tuhoamisen/alueelta häätämisen jälkeen alueella ei ole mitään uhkaa edes kevyesti varustautuneille vihollisen "järjestyspartioille".
 

commando

Kenraali
Toivottavasti sota-ajan suunnitelmiin kuuluukin vähintään aseluparekisterin tuhoaminen sinä päivänä kun häviö näyttää ilmeiseltä ettei käy kuten meillä 80-luvulla kielletyssä (neuvostovastaisuuden vuoksi) elokuvassa Red Dawn (1984), jossa kommarit kävivät viemässä internointileirille aseenomistajat. Tämä on yksi syy miksi aseita ei pitäisi rekisteröidä ja vaatia lupia mm. sen lisäksi ettei aseiden määrän vähentäminen tunnu kuin lisäävän murhia ja väkivaltarikoksia.
 
Top