MPK:n ja järjestöjen uutisia

Vonka

Supreme Leader
Kaksi KOTU-yksikköä yhdistetään

Vuoden alusta alkaen Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan koulutus- ja tukiyksiköt lakkautetaan. Ne jatkavat toimintaansa yhdistettynä. Uusi yksikkö tulee kulkemaan nimellä Saimaan koulutus- ja tukiyksikkö. Saimaan KOTU:n ja koko Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirin johtamispaikaksi tulee tammikuun alusta lähtien Lappeenranta.

MPK:n toiminnanjohtajan Pertti Laatikaisen mukaan järjestelyillä säästetään yhden henkilötyövuoden kulut. Muutokset osuvat Laatikaisen mukaan kaakon kulmille sen takia, että Etelä-Savossa koulutustoimintaa on ollut kaikista vähiten.

Johtamispaikaksi valitussa Lappeenrannassa on yhä joukko-osastotoimintaa, kun taas Mikkelissä sitä ei enää ole, Laatikainen taustoittaa.

– Tietysti toivomme toiminnan määrän nousevan myös Etelä-Savossa. KOTU:n koulutuspäällikkö jatkaa yhä Mikkelissä.
 
Etelä-Savon alasajo se vain jatkuu.. Viimeksi lähti Heinävesi Pohjois-Karjalan soteen.
 
Huono uutinen! Joskus noillakin alueilla marssineena tiedän, että pientä eroa on luonteissa ja toimintatavoissa lpr ja Mikkelin välillä, eipä taida Savon taistelija lähteä tuosta vaan Saimaan taakse harjoitukseen ( tai päinvastoin) ja onhan siinä kilometrejäkin välissä. .
 
Juha Korkeaojan kausi loppuu. Tapio Peltomäki aloittaa MPK:n puheenjohtajana 1.1.2016.

Peltomäki (s.1958) on Tilikeskus-Yhtiöiden toimitusjohtaja ja enemmistöosakas. Muuta taustaa: Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja (2002 – 2007), Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallituksen jäsen, Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirin puheenjohtaja, Suomen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja ry:n hallituksen jäsen, Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön hallituksen jäsen (2003 – ) sekä Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:n hallituksen jäsen (2008 -). Vapaaehtoisessa maanpuolustuskoulutuksessa Peltomäki on toiminut mm. johtamiskouluttajana. Sotilasarvoltaan Peltomäki on majuri reservissä.

Valtioneuvosto määräsi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen hallitukseen neljä jäsentä varajäsenineen. He ovat (varajäsenet suluissa) toiminnanjohtaja Satu Mustalahti Sotilaskotiliitto ry:stä (puheenjohtaja Anne Holmlund Naisten Valmiusliitto ry:stä), vanhempi osastoesiupseeri Erkki Mikkola (vanhempi osastoesiupseeri Mika Peltoniemi) puolustusministeriöstä, kehittämispäällikkö Jouni Kangasniemi (finanssisihteeri Timo Ertola) opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja pelastusylitarkastaja Ilpo Helismaa (ylitarkastaja Alpo Nikula) sisäministeriöstä.

http://www.rul.fi/uutiset/tapio-peltomaki-mpkn-puheenjohtajaksi/
 
Back
Top