MPK:n ja järjestöjen uutisia

Vonka

Supreme Leader
Kaksi KOTU-yksikköä yhdistetään

Vuoden alusta alkaen Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan koulutus- ja tukiyksiköt lakkautetaan. Ne jatkavat toimintaansa yhdistettynä. Uusi yksikkö tulee kulkemaan nimellä Saimaan koulutus- ja tukiyksikkö. Saimaan KOTU:n ja koko Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirin johtamispaikaksi tulee tammikuun alusta lähtien Lappeenranta.

MPK:n toiminnanjohtajan Pertti Laatikaisen mukaan järjestelyillä säästetään yhden henkilötyövuoden kulut. Muutokset osuvat Laatikaisen mukaan kaakon kulmille sen takia, että Etelä-Savossa koulutustoimintaa on ollut kaikista vähiten.

Johtamispaikaksi valitussa Lappeenrannassa on yhä joukko-osastotoimintaa, kun taas Mikkelissä sitä ei enää ole, Laatikainen taustoittaa.

– Tietysti toivomme toiminnan määrän nousevan myös Etelä-Savossa. KOTU:n koulutuspäällikkö jatkaa yhä Mikkelissä.
 

skärdis

Respected Leader
Etelä-Savon alasajo se vain jatkuu.. Viimeksi lähti Heinävesi Pohjois-Karjalan soteen.
 

Perde

Luutnantti
Huono uutinen! Joskus noillakin alueilla marssineena tiedän, että pientä eroa on luonteissa ja toimintatavoissa lpr ja Mikkelin välillä, eipä taida Savon taistelija lähteä tuosta vaan Saimaan taakse harjoitukseen ( tai päinvastoin) ja onhan siinä kilometrejäkin välissä. .
 

Vonka

Supreme Leader
Juha Korkeaojan kausi loppuu. Tapio Peltomäki aloittaa MPK:n puheenjohtajana 1.1.2016.

Peltomäki (s.1958) on Tilikeskus-Yhtiöiden toimitusjohtaja ja enemmistöosakas. Muuta taustaa: Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja (2002 – 2007), Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallituksen jäsen, Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirin puheenjohtaja, Suomen Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja ry:n hallituksen jäsen, Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön hallituksen jäsen (2003 – ) sekä Maanpuolustusyhtiö MPY Oy:n hallituksen jäsen (2008 -). Vapaaehtoisessa maanpuolustuskoulutuksessa Peltomäki on toiminut mm. johtamiskouluttajana. Sotilasarvoltaan Peltomäki on majuri reservissä.

Valtioneuvosto määräsi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen hallitukseen neljä jäsentä varajäsenineen. He ovat (varajäsenet suluissa) toiminnanjohtaja Satu Mustalahti Sotilaskotiliitto ry:stä (puheenjohtaja Anne Holmlund Naisten Valmiusliitto ry:stä), vanhempi osastoesiupseeri Erkki Mikkola (vanhempi osastoesiupseeri Mika Peltoniemi) puolustusministeriöstä, kehittämispäällikkö Jouni Kangasniemi (finanssisihteeri Timo Ertola) opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja pelastusylitarkastaja Ilpo Helismaa (ylitarkastaja Alpo Nikula) sisäministeriöstä.

http://www.rul.fi/uutiset/tapio-peltomaki-mpkn-puheenjohtajaksi/
 

Vonka

Supreme Leader

Vonka

Supreme Leader
Top