Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

MPKK koulutus varma työpaikka?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja simonp, 07.10.2011.

 1. simonp

  simonp Alokas

  Liittynyt:
  07.10.2011
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Kiinnostaisi kovasti foorumilaisten mielipide asiaan, että kannattaako nyky-suomessa (2011->) hakea mppk:hon, siinä toivossa että työllistymisessä on varmat todennäköisyydet (perusteluja mielellään)?

  Lukio tuli 8,7 käytyä keskiarvolla ja kirjotettua (YO) E:n paperit (keskiarvo) + kunto on hyvä.
  Armeija/intti tuli käytyä 12kk palveluksena ja vänrikkinä tuli lähdettyä pois (kiitettävien arvosanoin) eli ilmeisesti MPKK:hon pääsisin, jos hakisin.


  MUTTA!

  Intti (työpaikka ajatuksena) vaikutti sinänsä mukavalta kokemukselta (varsinkin kun katsoi ylempien työtehtäviä, monilla aika lepsusti tuli suurin osa päivästä vietettyä), MUTTA viime vuosina ja VIIME AIKOINA varsinkin on saanut lukea paljon, että enää upseerin ura ei olisikaan täysin varma työpaikka (kiitos valtion säästö leikkausten, jotka tulevat osumaan myös upseereihin puolustusministerin wallinin ja suomen armeijan kenraalin puheloisen mukaan..)

  Kuinka paljon tässä on perää (omat mielipiteet / faktat / multa kuullut) ? Mitä mieltä olette, että kannattaako hakea MPKK:hon opiskelemaan tänä päivänä (enää), jos toivoo varmaa työpaikkaa ?

  Siviilissä on saanut kuulla tuskaisen paljon tästä, että tulevaisuudessa mpkk:n käynneillä työn varmuus on kaukana ja tämän lisäksi kaikki gallupit, missä kysytään suomen armeijan tarpeellisuutta kansalaisilta, niin laskevat vuosi vuodelta, mikä järjellä pääteltynä tarkottaa myös, että upseerien tarve vähenee..
   
 2. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,031
  Pisteet:
  636
  Onko mihinkään koulutukseen enää "varmaa" työpaikkaa? Todellisuudessa tämä alkaa olemaan se vaihe jossa kaikki uudet ajatukset ovat rahanarvoisia ja jos homma on lähellä sydäntä, hakisin itse paikkaa. Vanhat parrat siirtyvät joka tapauksessa syrjään rakennemuutoksen yhteydessä ja uudet ajatukset saavat yhä enemmän tilaa.

  Yhtälailla voisit opiskella arkkitehdiksi tai lentäjäksi ja todeta, ettei hyvä koulutus takaakkaan hyvää palkkaa ja varmaa työta vaan varmistaa vaan sen, että toimit korkeakoulutettuna tehtävissä joissa pärjää vähemmälläkin.
   
 3. Mainos 4. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,576
  Tykkäykset:
  5,541
  Pisteet:
  1,286
  sun kannatta hakea jos oot tosi hyvä tai tosi romu.

  ne siellä keskellä turhautuvat, ja lähtevät muutaman vuoden kuluttua palveluksesta pois tai ovat pettyneitä ja elämä on pilalla.

  eli jos tähtäät tosi ylös tai et juuri välitä mistään, homma on sulle hienoa.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,927
  Tykkäykset:
  23,968
  Pisteet:
  1,286
  Jos koet homman omaksesi niin siitä vaan. Ei se maailmaa kaada, jos duuni ei olekaan kultanauloilla peruskallioon hakattu pysyvyydessään. Nuorelle miehelle sotilaspalvelus voi tehdä vain hyvää. Kukaan tällä foorumilla tai ylipäätään maailmassa ei voi varmaksi luvata työpaikoista tms. Nuoren miehen pitää ainakin kerran tehdä sitä mikä tuntuu hyvältä ja oikealta. Sitten kun tulet raakki-ikään niin on mukava jutella lapsenlapsille hirmujuttuja ja potkia pihalla possuja takapuoleen.

  Sanoisin, että ilman muuta lykkyä pyttyyn ja TORJUNTAVOITTOAKATEMIAN OVET levälleen ja sisään.
   
 6. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Jos lääkärinä vetää perussettiä eikä tahallaan tapa ketään, niin siinä on tekemistä eläkkeelle asti ja ylikin. Muiden ammattien osalta takuut jätetäänkin sitten antamatta.

  Suomalainen ammattisotilaan koulutus on kaiketi ihan käypäistä tasoa. Siitä vaan jos paloa löytyy.
   
 7. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Minkälaisia mahdollisuuksia nyt tulevalla säästökierroksella vakanssia
  vaille jäävillä upseereilla on siviilipuolella?. Kyselen tätä siksi kun en tunne upseerikoulutuksen sisältöä; ts. kuinka paljon saadusta koulutuksesta on hyötyä siviilipuolella. Tiedan toki, että varmasti tehtäviä löytyy, ei välttämättä kaikille, mutta minkalaisia?.
   
 8. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Joidenkin aselajien hallinnasta voi olla enempi hyötyä siviilimarkkinoilla kuin jostain toisesta (esim. viesti vs pst). Lisäksi tiedän aika paljon tapauksia, jossa opistoupseeri kävi hankkimassa alan amk-koulutuksen ja hyppäsi siviilimarkkinoille, kun tilaisuus käveli vastaan.
   
 9. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Itsellänikin tuttavapiirissä entinen KRH:n kouluttaja luutnantti josta tuli loistava Java-koodari ja ICT-hemmo :a-smiley:.
   
 10. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Sen verran kyynistynyt olen tässä työmarkkinoita ja ihmisten urasuunnitelmia perkailleena, että MPKK:lta valmistunut ja jonkin aikaa työskennellyt ihminen on ihan nykymuotoisten työmarkkinoiden kärkiporukkaa:

  - itseluottamusta
  - esiintymistaitoa
  - järjestelmällisyyttä
  - tavoitehakuisuutta "tehtävä kirkkaana mielessä"

  Kyllä tuollaiseen pakettiin helposti asentaa vaikkapa projekti- ja kehitystehtävien vaatiman määrän sisältöosaamista, mieluummin kuin sisäänkasvanutta varpaankynttä muistuttavaan "syväosaajaan" ihmistaitoja. Toisaalta, todellisia syväosaajia on huomattavasti harvemmassa kuin sellaiseksi itsensä (ainakin hiljaisesti) luokittelevia, ja sellaisen löydyttyä on moisesta pidettävä kiinni. Ammattisotilaasta pitää vain saada kiinni ennen kuin turhautuminen rauhan ajan kummallisuuksiin on laitostanut ja kuluttanut liian pahasti.

  Ennen kuin alkaa yleinen viistoilu siitä että kapiaisissa (nimim. Kapiaista tuntematta) on valuvika ihmisasenteissa ja yllä mainittu kaunis teoria ilman todellisuuspohjaa, mainittakoon että ei ole tosiaan jäänyt yhteen sotilastaustaisten ihmisten työllistäminen kohdallani - varsin käypäisin tuloksin. Tokihan minussa voi olla valuvika...
   
 11. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Kajaanissa taisi aika moni PohPr:stä tullut tehdä vastaavantyyppiset temput. Nohevia insinööriopiskelijoita olivat.
   
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,927
  Tykkäykset:
  23,968
  Pisteet:
  1,286
  Ja aika moni evp tekee vielä pätkän siviilihommia ennen wanhuutta. Ahkeraa ja sinnikästä väkeä, mitä tunnen.
   

Jaa tämä sivu