Mystinen maanalainen räjähdys / maanjäristys Oulussa

Myrskyhiiri

Respected Leader
Kysyn vaan että WTF? Arvailuja? PV:n maanalainen varasto posahti? Marsilaiset hyökkäävät? Vai venäläiset? Vuorenpeikkojen tanssi?

http://yle.fi/uutiset/maa_jarisi_mystisesti_oulussa_-_16_richteria_saikaytti_oululaiset/8001665


Kotimaa 19.5.2015 klo 9:34 | päivitetty 19.5.2015 klo 9:35
Maa järisi mystisesti Oulussa - 1,6 richteriä säikäytti oululaiset

Maa tärisi Oulussa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Järistyksen keskus oli Jäälissä ja sen voimakkuus oli 1,6 richterin asteikolla. Järistyksen syytä ei vielä varmuudella tiedetä. Mittauspisteille tullut signaali viittaa räjähdykseen. Tärinä säikäytti oululaisia ja aiheutti sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua.


http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/maa-jarisi-jaalissa-tarina-tuntui-eri-puolilla-oulua/697534/

Maa järisi Jäälissä - tärinä tuntui eri puolilla Oulua

Kiimingin Jäälissä mitattiin 1.6 magnitudin järistys myöhään maanantai-iltana, kerrotaan Helsingin yliopiston Seismologian Instituutin nettisivuilla. Järistyksen keskus oli Vitsakankaantien pohjoispuolella.

Järistys sattui noin kello 23.30. Sen aiheuttama tärinä havaittiin eri puolilla Oulua. Esimerkiksi Talvikankaalla tuntui rakennuksen sisällä paineaalto. Lisäksi talo tärähti ja ikkunat helähtivät.

Seismologian Instituutin automaattisesti päivittyvien nettisivujen mukaan Suomessa tehtiin maanantaina yhteensä kuusi havaintoa maan tärinästä. Kyseessä on voinut olla joko maanjäritys tai sortuma. Lisäksi yksi järistys mitattiin Suomen edustalla Suomenlahdella.

Oulussa mitattu järistys oli maanantain havainnoista voimakkain. Iltapäivällä noin kello 15 maa tärisi Kemimaassa. Siellä voimakkuudeksi mitattiin 0.9 magnitudia.
 
Back
Top