Naisten maanpuolustustahto nousussa

Vonka

Supreme Leader
Poikkeustila lintukodossa? – Naisten maanpuolustustahto nousee


Syyslento 2015 -harjoitus pidetään Jyväskylän Tikkakoskella parin viikon päästä.

Ilmasotakoululla Jyväskylän varuskunnassa pidettävästä harjoituksesta on tulossa historian suurin, sillä koolla on yli 450 naista.

Suosion takana on harjoituksen johtajan, liiton alueneuvottelukunnan puheenjohtajan Kaija Koposenmielestä monta syytä.

– Ehkä aika on nyt sellainen, että jos aiemmin on ajateltu suomalaisten elävän jossakin lintukodossa, niin se käsitys on muuttunut. Naisten kiinnostus arkielämän turvallisuusasioihin on viime aikoina kasvanut entisestään. Elämme muuttuvassa maailmassa – myös täällä Suomessa.

– Naisetkin haluavat osallistua ja kantaa vastuuta tällaisissa asioissa. Tietysti kyse on myös yksilötasosta, kaivataan uutta tietoa ja osaamista.

Koulutuksen aiheina ovat muun muassa kriisin kohtaaminen, katuturvallisuus, etsintä ja maastoensiapu, kyberturvallisuus sekä selviytyminen ilman sähköä.

http://www.iisalmensanomat.fi/news/poikkeustila-lintukodossa-naisten-maanpuolustustahto-nousee/
 
Hyvä. Vielä kun pidetään huolta että kaikilta sotilailta vaaditan sama sukupuolesta riippumatta niin hyvä on, vihollinen ei tule kohtealiaasti kysymään sukupuolta ja työtä helpottamaan sen takia.
Vaikka sodassa taidetaankin tarvita kestävyyttä enemmän kuin voimaa tai nopeutta, perinteisellä ajattelulla naisten määrän lisääntyminen siis oikeastaan vähentää puolustustehokkuutta, sillä suuremmalla osalla sotilaista on nyt heikommat kuntovaatimukset.
 
Back
Top