Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Nanoteknologia

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja Beerfect, 22.07.2016.

 1. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Leuka hieman loksahti lattialle kun allaolevaa videota katselin. Ensimmäinen puolisko on sen parasta antia. Jännä nähdä miten muta ei tartu työhanskaan, taikka laasti kouruun. Eli tässä on kyseessä on aika äärimmäisiä likaa ja nesteitä hylkiviä pintoja, joille on annettu jonkinlainen nanoteknologinen käsittely. Videon loppupuolella upotetaan älypuhelin veteen ja sieltä se vaan tulee ylös toimintakuntoisena ja ilmeisen kuivana... Liekö se on oikeasti vettä vai mitä mutta läpinäkyvää nestettä joka tapauksessa.

  Edit: Niin joo... esikatselukuvan ei pidä antaa hämätä. :D Kyseessä on spray-on vaatteet, joilla on myös mahdollisesti haavansidontasovelluksia, eli ainetta ruiskutettaisiin suoraan spraypurkista haavaan ja se muodostuisi siteeksi.

   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2016
  Sarek1 ja Maidan tykkäsivät tästä.
 2. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,633
  Tykkäykset:
  2,298
  Pisteet:
  316
  Nanoteknologiaa ja -pinnoitteita löytyy kyllä tätä nykyä vaikka mistä. Emme edes tiedä mistä kaikkialta, koska tuotevalmistajan etu ei yleensä ole kertoa miten joku ominaisuus on saavutettu. Riittää että kampe on parempi kuin kilpailijan tuote.

  Auton lasit, silmälasit & muu optiikka, kännyköiden ja tablettien näytöt, tekstiilit, elintarvikepakkaukset, korut, siivous- ja sairaalahygieniatuotteet, veneet ja laivat, urheiluvälineet, tuulivoimalat, aurinkokennot, elintarvikkeet ja lääkkeet, jne. jne. Lisäksi on näitä tee-se-itse-miehille tarkoitettuja tuotteita. Itsekin olen auton laseihin vetänyt joskus jonkun pinnoitteen, joka teki lasista hydrofobisen eli vettä ja jäätä hylkivän.


  http://projektit.tredea.fi/@Bin/49657/Funktionaaliset+nanopinnoitteet_Mäntylä.pdf
  http://etn.fi/index.php?option=com_...uojaa-huawein-lippulaivaa&catid=13&Itemid=101
  http://www.milliclean.com/index.html
  http://www.bionova.fi/sites/default/files/nanoteknologia_elintarvikealan_koneenrakennuksessa.pdf

  http://www.slideshare.net/MikaKoskenvuori/nanolla-paremmaksi-maol-kevtpivt-2014
  https://www.coveritoy.com/info/nanopinnoitteet/
   
  Sarek1, MeriTJ, Maidan ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Vai niin! Tuota... Miksei rynkkyjä olla käsitelty noilla aineilla? En ainakaan ole kuullut edes puhuttavan moisesta. Vai kannattaisiko se sittenkään? Edes osittainen nanopinnoite rynkyssä hylkimässä kosteutta?
   
 5. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,633
  Tykkäykset:
  2,298
  Pisteet:
  316
  Nanotekniikan salaperäinen maailma avautuu uudessa tietokirjassa

   
 6. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,032
  Tykkäykset:
  1,775
  Pisteet:
  156
  Varmaankin koska PV:llä lienee vuosikymmenen varastot perinteistä matskua käyttämättä. En usko hetkeäkään että PV ehdoin tahdoin haluaisi roikkua vanhassa tavarasssa/tuotteessa vaan kyse paremminkin siitä että kun jotain hankittu isosti joskus niin onhan se fiksumpaa käyttää investoitu materiaali loppuun aina kun se vain on mahdollista.
   
 7. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  803
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Tuollainen kama ei voi olla kovin terveellistä, jos se jotenkin joutuu elimistöön..
   
 8. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,067
  Tykkäykset:
  18,790
  Pisteet:
  1,286
  Tuosta tulee mieleen Iglojen pakkauslaatikoiden tiivistysaine... Sain sitten jonkin ajan jälkeen luettavaksi ko. aineen suomenkielisen selosteen... "Aiheuttaa kaloissa hedelmättömyyttä vesistöön päätyessään...jne. Käsiteltävä varustautuneena erityisillä kumihanskoilla...jne." Kiitoksia nyt vaan niin pirusti. :p Oli vähän wtf-tunnelma. Paljain käsinhän niitä laatikoita käsiteltiin, kukas sitä mustaa paskaa olisi hanskoihinsa tahtonut...

  Ilmankos ei ole lapsia...vaikka en kala olekaan edes horoskoopiltani tai uimataidolta.. :D :D :D
   
 9. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,208
  Tykkäykset:
  4,543
  Pisteet:
  1,286
  Offtopic Itselläni kerran sattui että jouduin olemaan useamman päivän yhdessä tilassa kesätöissä nuorempana missä sotkettiin veteen jotain kemikaalia, olin koneen ajaja. Huomasin jo alussa että jos vesi/kemikaalia joutui roiskeena iholle se aiheutti punaisia läiskiä. Eräänä päivänä tulin töihin ja aamupalaverissa nenästäni alkoi sitten vuotaa ihan kunnolla verta mikä kesti hyvän aikaa ( nenästäni ei koskaan vuoda verta kovin helpolla) ja kävinkin sitten myöhemmin katsomassa niitä kemikaali tynnyreitä että mitä helvettiä sinne veteen sotkettiin, ainetta en muista mutta tynnyrien ohjeissa oli että tilassa pitää olla pukeutuneena kaasunaamariin ja suojapukuun. (samalla tajusin mitä varten erään meidän varaston seinällä roikkui kaasunaamareita) Tilaan mennessä ei ollut mitään varoitteita asiasta esim ovissa ja kun ajoin sitä konetta yksin niin kukaan ei ollut edes kertonut tästä pienestä seikasta mm koulutuksessa. Pomo oli viellä kouluttanut henkilökohtaisesti ja oli valvoja. Suutuspäissäni ilmoitin että otan lopputilin ja raportoin asiasta tehtaanjohtajalle. Parasta oli että pomo hoisi tynnyrien vaihdot ja oli varmasti tietoinen asiasta, ei vain välittänyt.
  Loppua en tiedä mutta tämän jälkeen kyseinen pomo vihasi minun äitiäni kuka olisi samassa tehtaassa töissä yli kaiken.
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu