Naton Eurooppa-joukkojen komentaja: Venäjä on uhka turvallisuudelle

Bushmaster

Greatest Leader
Miten vastaavat Erkki Tuomioja ja muut "isänmaan ystävät?"Naton Eurooppa-joukkojen komentaja: Venäjä on uhka turvallisuudelle

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438659265007.html

Naton Eurooppa-joukkojen komentaja, kenraali Philip M. Breedlove Yhdysvalloista puhuu parhaillaan Helsingin Ooppera-talossa.

Hän vierailee Suomessa Maanpuolustuskurssiyhdistyksen kutsusta. Kenraali on lentänyt urallaan ilmavoisissa yli 3 500 lentotuntia, hänestä kerrottiin esittelypuheessa.

Puheessaan kenraali sanoi, että häntä huolestuttaa eniten se, että NATO:n kilpailijat ovat jo liittoutuneet NATO-maita vastaan. Hän ei kuitenkaan eritellyt tarkemmin, mitä maita hän näillä kilpailijoilla tarkoitti.

– Meidän täytyy voida käyttää kaikkia resurssejamme, jotta voimme suojata jäsenmaitamme vihollisia kohtaan

Breedloven mukaan on olemassa selvä yhteisymmärrys siitä, että Venäjä on uhka turvallisuudelle.

– He ovat käyttäneet sotilaallista voimaa, hyökänneet Ukrainaan ja aiheuttaneet epävakaan tilanteen Ukrainassa.

– He rikkovat Naton periaatteita. Eurooppalainen turvallisuus on uhattuna, kenraali sanoi.

NATO-maat kokoontuvat seuraavan kerran huippukokoukseen ensi vuoden heinäkuussa Varsovassa Puolassa. NATO-maiden huippukokousta ei järjestetä säännöllisin väliajoin, vaan joskus se on järjestetty vuoden välein, kun taas toisinaan kahden vuoden välein.

 
Joku toimittaja kysyi suoraan auttaako NATO Suomea jos tulee tiukat paikat. Breedlove muistutti että Naton 5. artikla pätee vain jäsenvaltioihin. Tästä myös uutisoitiin eilen, mutta tuota kommenttia ei löydy tänään mistään.

En tiedä olenko tulossa sokeaksi tai vainoharhaiseksi, mutta jotenkin tuntuu siltä että tuli toimituksille noottia jostain suunnasta, kun meni hommat vähän liikaa natottamisen puolelle :D Ei sillä että tuossa olisi ollut mitään sellaista mikä ei olisi yleisessä tiedossa muutenkin, mutta ehkä se silti loukkasi jotain tahoa, kun tuolla lailla kansaa aivopestään ja sanotaan liian rehellisesti miten asiat ovat.
 
Suomalaisten ei pitäisi ottaa näitä Natokommentteja sellaisenaan, vaan pohdiskella ja pureksia ennen tuomiota. Naton hehkutus sai aikaan mm. vaatimuksen, että joka jäsenmaassa 2% asemenot bruttokansantuotteesta. Se on saanut aikaan siis lihavia näkymiä läntiselle aseteollisuudelle. Suomella ei ole varaa lähteä tähän leikkiin. Ei ole rahaa. Suomi ottaa seuraavina vuosina yli 5 miljardia euroa velkaa. Ei vaaan kuulkaas ole rahaa.
 
Back
Top