Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

NATON ja Yhdysvaltojen ABM-tukikohta Puolassa

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja järvisuomi, 22.04.2015.

 1. järvisuomi

  järvisuomi Alokas BAN

  Liittynyt:
  22.04.2015
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Mikä tarkoitus tällä NATON ja Yhdysvaltojen Anti-Ballististenohjusten tukikohdalla Puolassa on?

  Onko se suunnattu Venäjää vastaan vai suojaako se Eurooppaa Iranin olemattomilta ydinohjuksilta?

  Voiko tällä ABM-tukikohdalla myös laukaista hyökkäysohjuksia?

  Velvoittaako Suomen allekirjoittama NATON miehitys-sopimus ottamaan Suomen maaperälle tälläisen ABM-järjestelmän?
   
 2. BarrelNut

  BarrelNut Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,641
  Tykkäykset:
  1,459
  Pisteet:
  316
  Vedä ryssän kätyri vittu päähäsi ja syvälle!
   
  Erkki, Honcho, pstsika ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Veneno

  Veneno Alokas

  Liittynyt:
  23.01.2015
  Viestejä:
  5
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  0
  Melkonen tervetuloa toivotus palstalle :D
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,050
  Tykkäykset:
  18,756
  Pisteet:
  1,286
  Olisikohan MP.netin historian nopein banni tulossa? :D
   
  CarriE66 tykkäsi tästä.
 6. CarriE66

  CarriE66 Kapteeni

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  1,237
  Pisteet:
  76
 7. s91

  s91 Kenraali BAN

  Liittynyt:
  14.07.2011
  Viestejä:
  2,090
  Tykkäykset:
  861
  Pisteet:
  636
  Ihan hyvä kysymys. Nyt kun Iran luopuu ydinohjelmastaan, näemme, pitääkö NATOn väite siitä, että se on Irania vastaan tarkoitettu paikkaansa.

  Ei se oikein suojaa Venäjältäkään, koska Venäjällä on niin paljon ydinasekapasiteettia, ettei ne tuollaisella systeemillä pysähdy. Venäjä on kuitenkin siitä vastalauseensa esittänyt, joten kai se näkee sen jotenkin itseään kohtaan suunnattuna. NATO tuskin tätä kuitenkaan myöntää. Sitä, kuka on oikeassa, emme saa selville, ellet sitten käy murtautumassa NATOn päämajaan Brysselissä ja hakemassa sieltä niitä ohjuksia koskevat suunnitelmat.

  Ei. Tietenkin ABM-systeemit voi nähdä hyökkäyksellisinä siinä mielessä, että ne tuottavat suojan vastapuolen kostoiskulta ja sitä kautta mahdollistavat ydinensi-iskun. Tämä oli kai se logiikka, miksi USA ja NL aikoinaan sopivat ABM-kieltosopimuksen.

  Häh?
   
  Myrskyhiiri ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 8. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Lataa Google Earth ja katso viivoitintyökalulla, mistä Iranista Yhdysvaltoihin vedetty viiva kulkee: lyhin reitti Iranista Yhdysvaltain itärannikolle kulkee juuri Puolan ylitse. Eli minun silmissäni ohjuskilpi vaikuttaa Irania vastaan tarkoitetulta.

  Venäjän ydinpelotteeseen ABM-järjestelmällä on vain vähän vaikutusta, jos lainkaan. Lähinnä muutama Moskovan länsipuolella oleva maasta laukaistava ohjus saattaa olla kantamalla, mutta venäläisiä ydinaseita on ihan riittävästi Kuolan niemimaalla, Venäjän keskiosissa ja Siperiassa. Ja niiden lentoreitit eivät mene läheltäkään Puolaa. Kirsikaksi kakun päälle tulevat sukellusveneistä ja ilmasta laukaistavat ohjukset. Eli Venäjä ei suinkaan menetä ydinasekykyään ohjuskilven myötä, ikävä kyllä.
   
 9. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Ei. Edes Nato-jäsenyys ei velvoittaisi.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288734010912.html
   
 10. s91

  s91 Kenraali BAN

  Liittynyt:
  14.07.2011
  Viestejä:
  2,090
  Tykkäykset:
  861
  Pisteet:
  636
  Hmm, ensinnäkin onko mannertenvälisten ohjusten torjunta tosiaan järkevää suunnilleen siinä lennon puolivälin kohdalla, kun ohjukset ovat korkeimmalla kohdalla? Yltävätkö ne USA:n ABM ohjukset edes niin korkealle, mitä vaadittaisiin Iranista USA:han matkalla olevan mannertenvälisen ohjuksen pysäyttämiseen?

  Toiseksi itse olen ollut siinä käsityksessä, että NATOn mukaan Puolassa olevat ohjukset suojaisivat Eurooppaa Iranin ohjuksilta. Tämä on tuon korkeusjutun lisäksi siinäkin mielessä uskottavampi väite, että Iranilla ei käsittääkseni mitään mannertenvälisiä ohjuksia edes ole, vaikka sillä onkin jonkinlaisia keskimatkan ohjuksia. Tämän sivun mukaan sillä olisi aikaisintaan 2020 kyky rakentaa mannertenvälisiä ohjuksia.

  Omasta mielestäni Puolaan sijoitettavilla ABM-systeemeillä on kaksi potentiaalista käyttötarkoitusta: Iranin Eurooppaan suunnatut keskimatkan ohjukset (uhka, joka on poistumassa neuvotteluiden myötä) ja Venäjän Eurooppaan suunnatut lyhyen ja keskimatkan ohjukset. Kuten kirjoitit, kyseinen systeemi ei pysty uhkaamaan Venäjän USA:han ampumia mannertenvälisiä ohjuksia. Ainoa syy, miksi Venäjä siis voisi sitä vastustaa, on siis se, että se suojaa Eurooppaa sen lyhyemmän kantaman ohjuksilta.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 11. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  No minä olen julkisen tiedon varassa. Wikipedia kertoo seuraavasti:

  Venäjä tuskin pelkää järjestelyä sen vuoksi, että sen Iskanderit muuttuisivat tehottomiksi. Jos Patriot ja SAMP/T eivät ehkä riitäkään, niin yhdysvaltalainen THAAD riittänee Iskanderin torjuntaan jo nykyisellään. THAAD taas on liikkuva järjestelmä, joka ei tarvitse pysyvää tukikohtaa, joten Yhdysvallat voisivat tuoda sen alueelle vasta tilanteen kiristyessä suojelemaan Naton tukikohtia - ja tehdä silti Iskanderit tehottomiksi.

  Jos arvata pitäisi, niin Venäjä ainoastaan pullistelee kiukutellessaan ohjuskilven takia. Ei siitä mitään suoranaista haittaa Venäjälle ole, mutta se nyt vain on ikävä juttu, kun kilpailija (=Yhdysvallat) rakentaa jonkin sotilaallisen kompleksin naapuriin. Ei väliä, onko se kompleksi oikeasti uhkaava vai ei.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 12. järvisuomi

  järvisuomi Alokas BAN

  Liittynyt:
  22.04.2015
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0

  Minun mielestä Washington luo alustaa voittaa YdinSota, koska USAn sotaoppi muutettiin käyttämään maan ydinohjuksia ennalta ehkäisevään ensi-iskuun.

  Washington ajattelee, että ydinsodan voi voittaa ja suunnittelee ensi-iskua ydinasein Venäjää ja ehkä Kiina vastaan, jolla poistetaan kaikki esteet Washingtonin maailman ylivallassa. Suunnitelma on edistynyt ja suunnitelman täytäntöönpano on käynnissä.
  Yhdysvaltain strateginen sotaoppi muutettiin käyttämään ydinohjuksia ennalta ehkäisevään ensi-iskuun. Yhdysvaltain Anti-Ballististenohjusten tukikohdat on perustettu Puolan maaperälle Venäjän etulinjaan ja muita tukikohtia on suunnitteilla. Valmistuessaan Venäjä on saarrettu Yhdysvaltojen ja Naton ohjustukikohdilla. Tämä on Washingtonin korkeinta hulluutta ja ylimielisyyttä.

  Anti-Ballistiset ohjukset, jotka tunnettiin Ronald Reaganin aikana “star wars” nimellä, on suunniteltu "sieppaamaan/lukkiutumaan" Venäjän ydinohjuksiin ja tuhoamaan ne. Washingtonin sotaopissa, USA iskee ensin Venäjää vastaan ja mitä vastatoimia Venäjällä voi olla jäljellä on estetty saavuttamasta Yhdysvaltoja käyttämällä ABM-kilpeä. Washington voi tehdä ensi-iskun laukaisemalla ydinohjukset strategisesta pommikoneesta (ilmasta maahan), sukellusveneestä, taistelualuksesta tai mannerten välisellä ydinohjuksella, eli ABM-tukikohdista laukaistaan torjuntaohjukset tuhoamaan Venäjän vastaisku ydinohjukset.

  Syy oppi muutokseen jonka Washington antoi on mahdollisuus, että terroristit voivat suunnata ydinohjukset Yhdysvaltoihin ja tuhota Amerikan kaupungit. Tämä selitys on järjetön. Terroristit ovat yksilöitä tai ryhmä yksilöitä, eivätkä uhmaa maata sotilaallisesti. Ydinaseiden käyttö terroristeja vastaan tuhoaisi paljon enemmän kuin pelkät terroristit.

  Syy jonka Washington antoi ABM-tukikohdalle Puolassa, on suojella Eurooppaa Iranin ohjuksilta. Washington ja jokainen Euroopan hallitus tietää, että Iranilla ei ole ydinohjuksia ja Iranilla ei ole mitään aikeita hyökätä Eurooppaan. Yksikään hallitus ei usko Washingtonin syitä. Jokainen hallitus ymmärtää, että tämä on Washingtonin heikko yritys peitellä sitä tosiasiaa, että se luo alustaa voittaa ydinsota.

  Venäjän hallitus ymmärtää Yhdysvaltojen sotaopin muutoksen ja että ohjustukikohdat sen rajoilla on suunnattu suoraan Venäjää vastaan ja se on osoitus Washingtonin suunnitelmista tehdä ensi-isku Venäjälle. Kiina ymmärtää myös, että
  Washingtonilla on samanlaisia aikeita sitä vastaan. Kuten on aiemmin raportoitu, vastauksena Washingtonin uhkaan Kiina kiinnitti maailman huomion kertomalla, että sillä on kyky tuhota Yhdysvallat jos Yhdysvallat aloittaa sellaisen ydinkonfliktin.

  Ylimieliset typerykset Washingtonissa, tukehtumassa omaan ylimielisyyteen kuin "välttämätön ja poikkeuksellinen kansakunta" ovat herättäneet Moskovan siihen pisteeseen, että Venäjällä on nyt enemmän käytössä ydinaseita kuin Yhdysvalloilla.
  Seurauksena Washingtonin rikkomista lupauksista, Washington laittoi ABM- ohjustukikohdan Puolaan Venäjän rajalle, Venäjä on nyt kehittänyt nopeamman ICBM-järjestelmän joka voi nopeasti muuttaa ohjuksen kulkukaarta ja ohjusta joka on kytketty ICBM-järjestelmään ei voida ampua alas millään NATON- ohjuspuolustusjärjestelmällä. Tietenkin Washington kieltää tämän
  ja Yhdysvaltain yritykset ansaitsevat miljardeja dollareita myymällä Washingtonin hyödytöntä ABM-järjestelmää. Lisäksi kyseisissä maissa, kuten Puolassa, joiden hallitukset ovat riittävän tyhmiä hyväksymään Washingtonin ABM-ohjustukikohdat,
  ohjustukikohdat tuhottaisiin ennenkuin ne voisivat toimia. Täydellistä typeryyttä Itäisen-Euroopan ostetuilta ja maksetuilta hallituksilta luottaa Washingtoniin, joka on todennäköisesti tärkein syy tulevassa WWIII.

  Se ei ole vain Venäjän strategiset ydinasevoimat jotka Washingtonin typerykset ovat elvyttäneet ja aktivoineet, mutta Kiinan myös. Viime vuonna Kiina julkaisi kuvallisen esityksen siitä, miten Kiinan ydinaseet voivat tuhota Yhdysvallat. Tämä oli Kiinan vastaus Washingtonin järjettömään suunnitelmaan rakentaa uusia ilma-ja merivoimien tukikohtia Filippiineiltä Vietnamiin, jotka ohjaavat resursseja Etelä-Kiinan merellä. Millainen idiootti hallitus Amerikkassa on, joka ajattelee Kiinan aikovan sietää tällaista puuttumista Kiinan vaikutuspiiriin?

  Kiina on nyt lisännyt sen ydinase valikoimaan uuden mallin sen liikuteltavaan ICBM- järjestelmään. Washington ei tiedä paljoakaan tästä uudesta ohjuksesta, koska CIA on liian kiireinen järjestämään protesteja Hongkongissa.

  Kaikesta huolimatta, Washington uskoo, että se voi voittaa ydinsodan pienillä tuhoilla Yhdysvalloissa tai ei tuhoilla ollenkaan, mutta Euroopan NATOmaiden kaupungit tuhoutuvat täysin, 100% varmuudella, Venäjän vastaisku ohjuksista. Huomioitavaa on myös, että nykytilanteessa Nato ei pysty asettamaan sellaista hyökkäysuhkaa perinteisillä aseilla Venäjää vastaan lähellekkään sillä laajuudella ja voimalla minkä Saksa teki vuonna 1941 aiheuttaen hirvittävän tuhon. Tämä tekee ydinsodan todennäköiseksi ja mitä muuta voi odottaa Yhdysvaltojen hallitukselta vailla moraalia? Tämä Washingtonin uskomus perustuu tietämättömyyteen tai ylimielisyyteen. Ydinsodassa ei ole voittajia. Jos USA:n kaupungit säästyisivät vastaiskulta, säteily ja ydintalvi-ilmiö ohjuksista jotka iskeytyivät Venäjälle, Euroopan Natomaihin ja Kiinaan, tuhoaisi myös Yhdysvallat yhtälailla. Suurella todennäköisyydellä yhdysvaltain ohjuskilpijärjestelmä ei koskaan toimi niinkuin ihmiset kuvittelevat sen toimivan.

  On teoreettinen mahdollisuus, että Yhdysvaltojen ohjuskilpi pudottaa sadasta laukaistusta vastaisku ohjuksesta 95, 85, 65 tai vaan 5, mutta sillä ei ole lopulta enää mitään merkitystä. Jos jommankumman, Venäjän tai Yhdysvaltojen, ydinaseista käytettäisiin 1%, vain 1%, se riittäisi tappamaan 2 miljardia ihmistä. Jos taas jommankumman, Venäjän tai Yhdysvaltojen, ydinaseista käytettäisiin 50% se riittäisi päättämään elämän maapallolta. Tälläiset Washingtonin ja NATON suunnitelmat ovat pahuutta, puhdasta pahuutta, täysin psykopaattien aikaansaannos.

  Washingtonin vasallihallitukset Euroopassa ja Itä-Euroopassa, Kanada, Australia ja Japani ovat myös sekaantuneet asiaan, koska ne hyväksyvät Washingtonin suunnitelman ja luovat perustan sen toteuttamiseksi. Lahjottu tai kiristetty Puolan hallitus on luultavasti kirjoittanut kuolemantuomion ihmiskunnalle. Yhdysvaltain kongressi on myös sekaantunut, koska kuulemistilaisuuksia ei ole pidetty suunnitelmista aloittaa ydinsota.

  Washington on luonut vaarallisen tilanteen. Venäjä ja Kiina on selvästi uhattuna ensi-iskulla, Venäjä ja Kiina voivat päättää iskeä ensin ja silloin on uhattuna myös kaikki Yhdysvaltojen NATO-liittolaismaat. Miksi Venäjän ja Kiinan pitäisi istua ja odottaa väistämätöntä, kun samaan aikaan Washington rakentaa itsensä suojaksi ohjuskilpeä? Washingtonilla ei ole hyvää tahtoa Venäjää ja Kiina kohtaan. Kun Washington viimeistelee kilpensä, Venäjälle ja Kiinaan varmasti hyökätään, elleivät maat antaudu jo etukäteen. Monen asiantuntijan raportit tekevät selväksi, että Washingtonin salainen suunnitelma ei ole salaisuus Venäjällä. Raportti tekee myös selväksi, että
  Washington on valmistautunut eliminoimaan kaikki Euroopan johtajat jotka eivät liittoudu Washingtonin kanssa. Washingtonin rikolliset toimet ovat ainutlaatuisia ja kerrassaan järkyttäviä maailman historiassa, ja useissa tapauksissa rikoskumppanina on ollut Iso-Britannia.

  Yhdysvallat on siitä poikkeuksellinen maa, että se on toisen maailmansodan päättymisen jälkeen kaatanut eri maiden vaaleilla valittuja hallituksia, sekaantunut eri maiden vaaleihin, käyttänyt kemiallisia ja biologisia aseita, pommittanut kymmenien maiden siviiliväestöä ja pudottanut ydinpommeja Japanin kaupunkeihin Hiroshimaan ja Nagasakiin. Ja näiden lisäksi vielä tuhonnut 21.vuosisadalla, ilman katumusta, 7 maata kokonaan tai osittain (Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Pakistan, Jemen ja Ukraina). Washington on päättänyt pitää voimansa ja dollarivaltansa, ja paha jota Washington ja NATO edustaa johtaa maailman tuhoon.
   
 13. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Kohta varmaan Paavon sanoin "häkki heilahtaa"...  @TomTom Älä julista järvisuomea pannaan, tästä voi kehkeytyä vielä foorumin hauskin ketju. Siirrä vaikka iltavapaisiin, mutta älä poista.
   
 14. Mainos 15. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Järvisuomi, kun nyt olet maanpuolustusfoorumilla, niin tiedätkö toimiiko foliohattu yhtä hyvin ydinlaskeumaa vastaan kuin PV:n sadeviitta?
   
 16. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Viimeksi muokattu: 22.04.2015
  Myrskyhiiri ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 17. akmos

  akmos Alokas

  Liittynyt:
  14.01.2015
  Viestejä:
  9
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  0
  Lähen hakeen popcornit kaapista!
   
 18. STI_Tactical9mm

  STI_Tactical9mm Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.09.2014
  Viestejä:
  2,276
  Tykkäykset:
  4,900
  Pisteet:
  636
  [​IMG]
   
 19. s91

  s91 Kenraali BAN

  Liittynyt:
  14.07.2011
  Viestejä:
  2,090
  Tykkäykset:
  861
  Pisteet:
  636
  järvisuomi, nimestäsi huolimatta suomen taitosi on jopa huonompaa kuin Maidanilla. Muutenkaan jutuistasi on vaikea saada mitään tolkkua.

  Toisaalta siis Washington valmistautuu ydinsotaan Puolaan asetettujen ABM-järjestelmien avulla, mutta toisaalta taas niillä on täysin mahdotonta pysäyttää Venäjän ydinohjuksia.

  En myöskään ymmärtänyt sitä linkkiä Kiinaan. Miten Puolassa olevat ohjukset suojaavat USA:ta Kiinan ohjuksilta?
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 20. CarriE66

  CarriE66 Kapteeni

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  1,237
  Pisteet:
  76
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]

  Olipahan viihdyttävä huumoriteksti.

  [​IMG]
   
  Rajajääkäri, Honcho, Stagideus ja 13 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. G.Lavanche

  G.Lavanche Alikersantti

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  65
  Tykkäykset:
  82
  Pisteet:
  6
  järvisuomelle suosittelen tutustumista Venäjän ydinase-doktriiniin, joka ihan todellisesti valmistaa ja valmistautuu käyttämään ydinaseita mahdollisen konfliktin varalle, jossa sen sotilaalliseen toimintaan puututtaisiin SEN ITSENSÄ omakseen määrittämällä alueella, joihin esimerkiksi lasketaan Krim. Venäjä on lisäksi kiristänyt doktriiniaan viime vuosina, kun taas Yhdysvallat on selkeästi väljentänyt omaansa. Ei niissä suuremmin varmasti eroa loppupeleissä ole, mutta toisen kritisoiminen on täyttä ajan hukkaa. Venäjällä on omat ohjuskilpihankkeensa ja minusta hyvä näin. Jos joskus ollaan tilanteessa, jossa meidän ei ydinasevaltioiden ei enää tarvitse pelätä koko maailman tuhoutuvan, jos ballistiset alkavat lentämään niin mitä se meiltä on pois.

  Kiina muuten kuuluu NFU (No first use) lupauksen piiriin ja vaikka tuollakin sopimuksella voi varmasti tarvittaessa pyyhkiä takamuksensa, niin Kiina ei ydinasevaltiona suhtaudu kehenkään aggressiivisesti, kun taas NATO-maiden ja Venäjän doktriinit ovat toisiaan vastaan. Kiina siis tuskin ennalta ehkäisee mitään ja on Yhdysvaltain kanssa tällä hetkellä aivan yhtä hyvissä väleissä kuin Venäjänkin, joskin ensin mainittu on ainoa, jonka Kiina katsoo vertaisekseen EU:n lisäksi sopimuskumppanina.

  Yhdysvallat ei myöskään tällä hetkellä aiheuta uhkaa kenellekkään muulle, kuin pikkudiktaattoreille sotatoimien muodossa ja näillekin lähinnä välillistä Obaman kaudella. USA:n politiikka on kehittynyt aika pitkälle kylmän sodan aikaisista jossa taloudelliset ja diplomaattiset keinot ovat pelikirjassa ensimmäisenä vähäänkään varteenotettavampaa vihollista vastaan, joten foliohattua voi ottaa löysemmälle.

  Ole huolissasi siitä mitä ne Moskovan rikolliset tekee, kun niillä on mahdollisuus tänne tulla ilman ydinaseitakin. Siinä vaiheessa se ohjuskilpi Euroopassa voisi ollakin ihan mukava lisä puolustukseen, että uskalletaan ampua rajan ylikin jollain.
   
  Talvela, Mustaruuti, Teräsmies ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 22. STI_Tactical9mm

  STI_Tactical9mm Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.09.2014
  Viestejä:
  2,276
  Tykkäykset:
  4,900
  Pisteet:
  636
  [​IMG]
   
  Honcho ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu