Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Naton sotilaille suomalaiset sykemittarit

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 10.07.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle Uutiset Talous 10.7.2013 klo 10:00
  Naton sotilaille suomalaiset sykemittarit

  Oululainen Spektikor on tehnyt sopimuksen Naton kanssa sykemittareiden toimittamisesta. Start-up -yrityksen kehittämiä kertakäyttöisiä sykeilmaisimia tullaan käyttämään Naton kenttäolosuhteissa.

  Sykeilmaisin Kertakäyttöinen EKG-ilmaisin toimii oululaisyhtiön mukaan parhaiten tilanteissa, joissa tarkkailtavana on yhtä aikaa usea autettava. Kuva: Spektikor Oy

  Oululaisyrityksen kehittämä sykemittari kertoo henkilön syketason valon värillä. Näin hoitaja voi reagoida alentuneeseen tai nousseeseen sydämen lyöntitiheyteen nopeasti.

  Vuonna 2010 perustetun Spektikorin EKG-ilmaisin tulee kaikkien Natosotilaiden ja Naton kumppanimaiden saataville kesän aikana.

  Yhtiön mukaan myös Suomen puolustusvoimat aikoo varustaa kriisinhallintajoukot oululaisilla sykemittareilla. Joukot palvelevat tällä hetkellä esimerkiksi Afganistanissa ja Libanonissa.

  Ensireaktiot kriisialueilla ovat olleet innostuneita.

  - Matti Lehesjoki

  Maavoimien ylilääkäri Matti Lehesjoen mukaan EKG:n seuraaminen kenttäolosuhteissa on vaikeaa.

  - Ensireaktiot kriisialueilla ovat olleet innostuneita. Esimerkiksi kuljetuksissa useamman potilaan sykkeen seuraaminen ei ole kovinkaan helppoa, kun on pimeää, töyssyistä ja meluisaa, maavoimien ylilääkäri Matti Lehesjoki sanoo.

  Tuotetta on kehitetty ja testattu yhdessä Oulun Yliopistosairaalan, Puolustusvoimien, SPR:n ja Oulu-Koillismaa pelastuslaitoksen kanssa.
   

Jaa tämä sivu