Nemtsovin murha

Viisi miestä tuomittiin Nemtsovin murhasta.

Tuomaristo päätti kolmannen keskustelupäivän jälkeen, että vastaajat Zaur Dadajev, Shadid ja Anzor Gubashev, Temirlan Eskerkhanov ja Khamzat Bakhayev (kaikki etnisiä tšetšeenejä) ovat syyllisä Boris Nemtsovin murhaan kaksi vuotta sitten

Dadajevin, entisen Venäjän sisäministeriön pataljoonan upseerin Tšetšeniassa, todettiin syyllistyneen neljän kuolemaan johtaneen laukauksen ampumiseen.

Nemtsovin kannattajat pitivät päätöstä tervetulleena, mutta sanoivat, että tuomitut ovat alemman tason operaattoreita eikä varsinaisia murhan tilaajia ja rahoittajia ole saatu kiinni. Heidän mukaansa Venäjä ei ole kiinnostunut ottamaan selville, mitä Kadyrov asiasta tietää.

http://www.aljazeera.com/news/2017/...-murdering-boris-nemtsov-170629141513822.html
 
Oppositiopoliitikko ammutaan Kremlin muurin nurkille. Millähän tavoin venäläiset tästä ajattelevat, noin pääasiassa? Onko se viesti kaikille, niin musikoille kuin ruhtinaillekin....viesti, jonka venäläiset kyllä ymmärtävät?
 
Bourdain keskusteli Nemtsovin kanssa 2014.


Hyvin hän avaa perustilanteen. Venäjällä korruptio ei ole ongelma, vaan systeemi, jolla kontrolloidaan kansaa. Esimerkiksi kun kuvernööri on korruptoitunut, hän on lojaali Putinille. Jos et ole lojaali, menet vankilaan. Kun maa on läpikorruptoitunut, se on täysin lojaali. Kuka tahansa voidaan minä hetkenä tahansa pidättää joka hetki, mikä takaa täyden lojaliteetin.

Jos olet oikein korruptoitunut, olet lojaali mutta myös rikas ja kaiken lisäksi täysin turvassa.
 
Back
Top